carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Tuesday, January 25, 2011

lauk diet sy hari ini.

salam ...

poyo tul la tajuk tuh kan ?agak-agak ader org nyampah tak ?hahaha..

Alhamdulliah.masih boleh men-diet tanpa nasi dengan jayanya. semua dugaan di tepis nih. hehe. kata nk kurus kan.mmg la kene displin sket. kalu ikut mentor sy di http://www.taknakgemuk.com tu ketat sket. x boleh ambik :-

1) sebarang jenis nasi, mee, mihun, laksa, spageti dll
2) sebarang roti
3) buah-buahan
4) air manis
5) x ingat dh ..haha.

tp, sy still makan yg no 1 kecuali nasi. so, kurg sket la progress penurunan berat badan tuh. x pe la..slow2 la kan ..bukan nye ade pertandingan ..haha.

so, hr ni sy masak menu ni tuk diet sy waktu lunch satgi. sy makan ngan mihun je. :)


AYAM REBUS LADA HITAM


seawal 7pg sy bangun (awal la sgt ..haha). b4 tu Ammar nak susu kul 6pg.sy dh siap2 bawak kuar ayam nih. so, bangun2 je siap2 blend bawang, halia, kunyit & tumbuk lada hitam ..so,lebur je smua dalam periuk. agak2 lauk dh empuk tu buh la carrot & bunga kubis tuh. tadaaaa..dh siap pun. simple & sedap jugak kan ?:D

oh ye. asben sy pun diet gak tau !! huhu.

sekian cite saya..jom kita mendiet jom !!

5 comments:

ciK mOt ©™ said...

perghhh diet tu...
esok kena p gym la ni...hehehe

Pn. Zana said...

@ cik mot

hahaha. p la gym . den x de masa nak p..:)

Lia said...

blh lia try jugak menu coz lia pun tgh berdiet ni.. hihi

afni+hafiz=dani said...

sama la kita tgh berdiet..hehe
tp kalo sehari x jamah nasik, rasa penin2, loya kan..haihhh..cane nk kurus camni

ainnoraini said...

kak ain pun dgn diet jugak ni..nak kurang2 kan mkn nasik ni..kene kuatkan semangat..