Hanya Taip Keyword Anda

Loading...

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (92) Ammar (67) my self (53) jom kurus (32) Jomkurus (18) info (16) drama tv (14) raya (13) baby aryan (12) nak kurus (12) family (11) miss sasu (11) puasa (11) misssasu (10) resepi (10) wish (9) MasterChef (8) makan2 (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) macam2 (6) misi kurus (6) rumah (6) GA (5) cookies (5) hadiah (5) jalan (5) kawan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) tips diet (5) wordless wednesday (5) Holiday (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) esp (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) Aktiviti (3) diet (3) klinik (3) makan (3) sales (3) sembang2 (3) shopping (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) balik kampung (2) blog (2) gift (2) iklan (2) kuantan (2) kurus (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sarapan (2) testimoni (2) video (2) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) agar-agar (1) anak anak (1) astro (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bonus (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) elektrik (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencingmanis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) on9 (1) panduan (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) preloved (1) puasa. makanan (1) sahur (1) sedekah (1) sekolah (1) sembelit (1) setdetox (1) shop on9 (1) soya (1) surirumah (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) tips (1) toys (1) vitamin c (1) vivix (1)

Wednesday, October 1, 2014

DAPATKAN ESP SHAKLEE DENGAN HARGA MURAH

assalamualaikum semua!

nak heboh kat koranggg ni,bulan ini adalah promosi ESP ! apa itu ? ianya adalah singkatan dari ENERGIZING SOY PROTEIN. ianya adalah dalam bentuk serbuk dan rasa vanilla . baunya ada soya dan rasanya lemak lemak.

untuk apa ESP ini?

boleh saya katakan ESP adalah makanan wajib untuk semua, tambah lagi kalau anda mengambil suppliment shaklee yang lain. sebabnya dengan ESP, kadar serapan dan kebolehupayaan suppliment lain bekerja adalah disebabkan adanya ESP.

ianya adalah sumber protein segera yang tiada kolestrol dan kurang lemak serta tiada gula dan perisa tambahan.

ianya dihasilkan oleh kacang soya organik  non gmo iaitu yang tidak dicacatkan proses pertumbuhannya. semulajadi tanpa bahan kimia.

ingin dapatkan setong dengan harga jauh lebih rendah?, sekarang lah masanya!! selain itu..

anda akan dapat free membership bernilai rm65

anda akan dapat cash back atau bonus dalam rm36

wauuuu,! cepat hubungi saya. sekarang lah masanya anda ingin memulakan bisness dengan shaklee.

call me ye
atau whatsap sajee.

miss sasu
012-985 1718

Tuesday, September 30, 2014

makanan perosak diet anda

huwaaaa.

dah diet satu hari lepas tu kawan belanja donut! geram tak?? geram kalau tak makan. hahaha.

semua list makanan dalam gambar ni tinggi gula dan lemak tepu yang tinggi.

uishh,seram!

satu donut aja dalam 150kcal. kalau ada hiasan tambahan, lagi la banyak.

ok.bai.uolls.

Suppliment baru in the house

hai dan assalamualaikum semua.

buat apa uolls?
yang kat umah pasti dah atau tengah sibuk memasak kan?

yang tengah kerja, lapar ker? cepat cepat ambil snack, sebelum metobalisme anda akan turun.

saya.dah siap masak,menu hari ini UDANG MASAK LEMAK! sedap kan? haha.

ni nak cite kat uolls, ada suppliment baru dalam rumah iaitu MEALSHAKES untuk anak anak. bagi topup multivatamin dalam badan..si kecil aryan tu kurang makan nasi, so kena la ambil mealshakes untuk bagi vitamin n sumber nurtrien lain kan?

dah cuba bagi 1sudu kecil semalam, so esok pulak..kena dalam 3kali je seminggu sebab dia masih kecil.

si abg belum cuba lagi. tapi dia kemain suka..dah jilat satu sudu pun..rasanya lazat, macam aiskrim.vanilla tau!

hehe..

saya cuba gak!

sedap bangatt. nnti nak buat aiskrim tau..nanti dah jadi, iolls tunjuk ye..

hubungi saya jika ada pertanyaan.

miss sasu
012-985 1718
cod puchong, cyberjaya
dan jerantut mgu depan!!

Monday, September 29, 2014

motivation rally shaklee

assalamualaikum semua..

semalam, diberi kesempatan nak hadirkan diri ke majlis gilang gemilang motivation rally dan recognition .

bertempat di convention centre sacc  shah alam..bersebelahan dengan sacc mall. majlis berakhir pada jam 6petang dan diteruskan dengan jamuan raya. haha..walaupun raya dah pun lama habis. tapi dengan shaklee, tidak mengapa..as long as ada majlis untuk raikan kami.

alhamdulliah, diberi keizinan oleh suami untuk join dan boleh menjaga anak anak.

saya pergi tumpang atau carpool dengan my mentor. ada gambar di bawah..dia la yang bertanggungjawap bawak saya ke arena shaklee ni..best kan?

alhamdulliah,saya dapat naik rank as a supervisor. rank yang pertama dalam shaklee dan lepas tu ada 5 lagi rank menuju ke master coordinator. impian semua distributor shaklee. so, kami naik pentas untuk itu..

selepas tu majlis motivation rally. mendengar motivation dari dua master berkenaan bagaimana nak fokus dalam shaklee dan how to determination. wah! semakin bersemangat nak terus berjaya dengan cara sendiri.

now, dah termotivate!

jom, buat list to do & go for it. tiada masa lagi nak berlengah2. peluang untuk kita adalah sama rata dan kita semua ada chance untuk dapatkan nya.

semalam, rank supervisor dan senior supervisor paling ramai. saya tak mahu, saya nak atleast coordinator sebelum abis cycle ini. pasti boleh!

saya kini adalah shaklee passion. anda?

berminat nak ceburi MLM shaklee?
anda perlu hubungi saya dengan kadar segera. jika tak rebut peluang ini, beribu org akan rebut.

miss sasu
012-985 1718

love uolls.

Saturday, September 27, 2014

update misi kurus3kg hari ke 5

assalamualaikum semua followers saya. 

pagi pagi update blog dengan kesunyian ni memang la best kan ! idea datang bagai mencurah curah . haha. over nau la pulak sampai mencurah ye? 

ok, saya perasan berat dah naik sikit compare masa bulan puasa. so, ini la berat masa raya ! haha, raya kan over makan. so, better kita buang sebelum raya haji akan datang ! 

so, saya pun dah mulakan misi #kurus3kg. maksudnya saya nak kurus kan lagi badan dalam 3kg. gitewww. 

so, this time memang agak struggle sikit la nak turunkan berat sebab duk rumah kan. makanann tu sentiasa ada. huhu. tapi ku cuba cantas sebaik mungkin ! 

now, update dah masuk hari ke 5, apa yang saya perasan ialah : 

1- kurang lemak di bahagian pinggang. pinggang nak ke pinggul. huwaaaa! situ mmg sebelum ni ada lemak. kalau pakai suar, memang akan nampak. suar jeans tak nampak la..so, saya perasan mcm dah kurang sikit . 

2- berat dah turun sikit ! yeayyy. sikit tu dalam 1/2kg mungkin. saya pun x pasti. tapi unless ada perubahan, tu yang buat seronok saangat ! tapi saya kira berat masa bangun tido adalah valid ye.. yang lelain malas nak pikir. bianya bila malam, berat mmng akan naik sedikit . 

apa yang saya dah buat ye? 

1- sarapan pagi hanya dengan oat 
2- snack sebelum lunch saya ambik sandwich atau biskut 
3- lunch n dinner nasi segengam, salad n protin banyak 
4- air masak 3liter sehari  ( kdg kala tak cukup)
5-buat jumping jackat least 100 kali, but nak up sampai 200kali., 
6- ambik lecithin & alfalfa setiap hari. 

itu sahaja rahsia saya! anda ingin cuba? 
follow aja my fb : sasuzanazanudin.
whatstap 012- 985 1718

Friday, September 26, 2014

senaman di rumah

assalamualaikum

buat apa uolls?
saya tengah lepak jap tengok da’i jap. sementara nak tido dah ni..pagi esok nak bangun awal. study! hehe.

aryan dah tido, baru la boleh baring baring, kalau tak, jangan harap!

eh nak share, saya sekarang rajin sgt buat senaman..saje nak.kasi lemak lemak ni susut jer..berat dah just nice. selagi perut ni tak kempis, selagi tu la tak tenteram..hahaha.

satu rejim yang saya suka ialah buat JUMPING JACK!

ala, lompat bintang.. biasa buat masa PJ kat sekolah kan. tapi kat sekolah,ok jer. tak mengah! haha.kalau buat sekarang, fuhhh. siap 20kali, dah mengah. berdegup gila la jantung ni.

uolls, kalau buat ni 20minit, kita.boleh burn dalam 300kcal tau! banyak kan. 300kcal tu bersamaan dengan dua genggam nasi tau! haha..best kan.. makan nasi then lpas tu terus burn..

nak.cabar diri.buat 20minit sehari.ni..

jom uolls.

babai. jumpa.lagi

SIAPA INGIN SAYA JADI COACH ANDA?



ASSALAMUALAIKUM

selamat petang dan maaf menggangu, saya ingin menawarkan anda 1 set slimming yang boleh membantu anda yang memerlukan.

APA YANG TERKANDUNG DALAM SET INI ??

1- Cinch shake mix
2- cinch energy tea 
3- herblax 
4- lecithin 

APA YANG ANDA DAPAT JIKA MENYERTAI PROGRAM INI??

1- jadual permakanan yang lengkap dengan kiraan kalori
2- one to one penerangan yang jelas melalui offline atau online
3- monitoring day to day sehingga mencapai berat idaman.

jangan lepas kan peluang ini!

hubungi saya sekarang
012- 985 1718
miss sasu

 

Thursday, September 25, 2014

patch work cadar.

assalamalaikum

lawa tak?

berkenan kan uolls.

terletak jer bila pasang tu. tak yah risau kedut aiih..

rm140 je ni kalau pos, cod rm130 puchong area.

banyak lagi design.
whatsap tau. boleh bg pic.
012.985 1718