Hanya Taip Keyword Anda

Loading...

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (113) Ammar (73) my self (54) jom kurus (32) info (24) miss sasu (24) misssasu (19) nak kurus (19) Jomkurus (18) family (17) baby aryan (16) drama tv (14) raya (13) resepi (13) puasa (12) tips diet (12) misi kurus (11) makan2 (9) wish (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) esp (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) balik kampung (3) diet (3) klinik (3) makan (3) nak cantik (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) setdetox (3) shopping (3) video (3) vitamin c (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) kuantan (2) kurus (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) nursery (2) pengetahuan (2) promoshaklee (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) testimoni (2) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bola sepak (1) bonus (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) info diet (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencingmanis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) preloved (1) puasa. makanan (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) surirumah (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) tips (1) toys (1) vitaminc (1) vivix (1)

Tuesday, December 16, 2014

MANDI PANTAI DI PENGKALAN BALAK, MELAKA

assalamualaikum kengkawan semuaaaa!

-------------------------------

iolls kat kampung sekarang. kampung di jerantut,pahang.

actually dah seminggu dah, tinggal lagi balance seminggu nak habiskan cuti dan balik puchong balik. yeaaay! eh sob sob.. sedih la kann.

2minggu lepas, kami semua ke melaka. rumah adik di alor gajah sana. so, ada lah aktiviti mandi pantai. seronok sangattt! yang seronok tentu la si anak anak. tapi kami pun sama juga mandinya.. hehehee.

satu gambar aja laa, yang lain semua sensor. hehee.

-----------------

babai semua..
wassalam

Sunday, December 7, 2014

HOBI SAYA SUKA MENYAPU

suka sangatt menyapu!

eh silap la. suka main penyapu. memang tu yang akan dia tuju dulu kalau lepaskan kat luar rumah ni.

maybe kut masa mengandung ke dia suka menyapu agaknya! hahahaa.

tapi, harap besar esok rajin la menolong ibu ayah dan abang yer.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

aryan syamil
18bulan..
dah besar ! sangat lasak ok.

Friday, December 5, 2014

MAKAN MALAM DI PAPA ZOLLA

assalamualaikum..

tadaaaa.. jalan jalan cari makan lah kita.

actually, dah lama tak makan kat luar, since projek penjimatan wang. haha. jadi, ada masa sekali sekala jom la memenuhi hasrat anak nak makan ciken cop katanyaaa.

uolss suka tak western? kami suka! macam biasa,saya ambik cicken grill. kurang kalori sikit. haha. ada hati jugak nak cut kalori kan?

ammar n ayah dia ambik ciken cop. aryan ambik je ayah n abang dia punya. yang ibu tak boleh sebab ada lada hitam banyak. so, boleh la ibu makan tanpa ada mengecek! hahaha.

kat mana ni? kat uptown puchong permai laaa. ala dekat ngan round the box yang ada mcd dekat shell tu. sini ala ala uptown, ada ramai yang meniaga dan siap ada food court taau!

nah, tatap la gambar.

update guna hp aja ni.
babai semua.
wassalam.

miss sasu

Thursday, December 4, 2014

RESEPI CEKODOK PISANG SEDAP

assalamualaikum..

cuti cuti sekolah ni, memang buntu dibuatnya nak makan apa kan?

so, buat cekodok pisang pun best ni.
ni resepi untuk uolls ye.

1- sesikat pisang yang sudah masak.
2- 6 sudu besar tepung gandum
3- 6 sudu besar tepung beras
4- 1 sudu kecil soda bikarbonat
5- 2 sudu besar gula
6- 1  sudu kecil garam

cara-

1- hancurkan pisang.
2- masukkan semua bahan.
3- goreng dgn api sederhana kuat.

tips
1- masukkan gula terakhir sekali.
2- celupkan sudu dgn minyak panas dulu sebelum kautkan pisang ke dalam kuali.

hasilnya- cekodok pisang uolls akan rangup diluar, lembik di dalam.

selamat mencuba!

Wednesday, December 3, 2014

Teknik Pemilihan Vitamin c yang hebat


Assalamualaikum semua yang  di sayangi , 

Uolss selalu dengan tak Vitamin C? mesti la pernah dengar, antara vitamin yang paling famous kan? biasa kita jumpa kalau sering selsema. pasti kita akan ckp , dia ni kena makan vitamin c lebih ni. kan ? kan kan ? 

Terdapat banyak  suplemen vitamin C dalam pasaran. Tetapi, jenama vitamin C manakah yang terbaik? Bagi saya, sudah tentulah vitamin C Shaklee yang terbaik.  Apakah kelebihan yang ada pada vitamin C Shaklee ini? 

Kelebihan utama vitamin C Shaklee adalah ianya sudah diformulasi dalam bentuk ‘sustained release’. Ini bermaksud kandungan vitamin C di dalam tablet ini ini akan dilepaskan ke dalam badan secara berperingkat-peringkat. Ini kerana vitamin C merupakan vitamin larut air. Jika terdapat lebihan vitamin C dalam satu-satu masa, badan kita akan bertindak untuk mengeluarkan lebihan ini melalui air kencing. Jadi, dengan formulasi ‘sustained release’ ini, kandungan vitamin C dalam badan dapat dikekalkan secara berterusan.

Selain itu, satu biji Vita-C ini juga mampu membekalkan khasiat yang sama seperti memakan 7 biji buah oren beserta dengan kulitnya. Sudah pasti kita tidak mampu untuk memakan buah limau sebanyak ini setiap hari, kan? Vitamin C Shaklee juga mengandungi bioflavonoids untuk meningkatkan keberkesan vitamin C itu sendiri.


Kenapa perlu diambil vitamin c setiap hari?
  1. Tubuh kita tidak dapat menghasilkan vitamin C dengan sendiri.
  2. Tubuh kita akan kehilangan vitamin C  semasa melakukan aktiviti harian.
  3. Vitamin C dalam badan akan menyusut apabila kita berada dalam keadaan tertekan (stress).
  4. Bagi perokok, kandungan vitamin C dalam mereka sangat terjejas kerana 1 batang rokok mampu memusnahkan 50-100mg vitamin C dalam badan.
  5. Pil perancang dan ubat tahan sakit juga mengurangkan kandungan vitamin C dalam badan.

Vitamin c untuk cantik?
  1. Membentuk kolagen dalam kulit – vitamin C Shaklee ini akan merangsang pembentukan kolagen dan menyebabkan kulit menjadi tegang.
  2. Mencerahkan kulit.
  3. Melambatkan proses penuaan.
  4. Menghalang pembetukan pigmen yang menyebabkan masalah jeragat.

Vitamin c untuk apa lagi?
  1. Meningkatkan sistem imunisasi badan.
  2. Membantu mengurangkan masalah alergi dan resdung.
  3. Mengatasi masalah gusi berdarah.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

menarik kan ?

berminat? sesuai untuk diambil sekarang ! ini kerana, sehingga 31 dec ini, vitamin c akan turun harga dengan banyaknya. rugi tidak mendapatkan sekarang ..

1botol, 180 biji, tahan sehingga 6 bulan .

whatsap sekarang .

012. 985. 1718 - miss sasu 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------



 

Tuesday, December 2, 2014

Hari Orientasi & Ujian Linus Tahun 1 2015



Assalamualalaikum semua.. 

Sabtu pada 22nov yang lepas, ammar dah selamat menempuh orentasi untuk tahun 1. yeaaa ! settle dah ..:)

dah nak masuk tahun 1 dah dia.. hehee. cepat je kan, rasanya baru semalam bersalin. hahahha. 
over sangat tuu. 

suasana pagi tu ..

ramaiii. 
sekolah sini ada dalam 320pelajar ! 

wah, cuba bayangkann.. 
akan ada 9 kelas. 



 mula mula ada taklimat dulu.

 

lepas tu, pelajar semua di bawa melawat sekitar sekolah  dan ambil ujian Linus. 

ok, di sini saya akan ceritakan apa itu LINUS 

- Program Linus adalah singkatan daripada perkataan Program Saringan Literasi dan Numerasi.  ianya mula dilaksanakan mulai tahun 2010 di seluruh negara. Program ini bertujuan memastikan semua murid Tahun 1 hingga Tahun 3 dapat menguasai kemahiran asas literasi (membaca dan menulis ) dan numerasi (mengira).

-----
 


 ujian ni dalam masa 1jam je. lepas ujian, pelajar di beri rehat dan boleh makan dengan ibu bapa.





lepas abis makan, pelajar akan beratur balik ke kelas masing masing .

 
nampak tak Ammar yang mana satu..hehehee. 


hari tu habis pukul 12tghari la jugak. 

ibu bapa tunggu kat kantin je. 

nanti pelajar akan melalui program transisi.  selama 2 minggu ( 5jan - 16jan 2015). ini bertujuan untuk  membantu murid menghadapi perubahan di dalam alam persekolahan yang formal. so, time ni takbelajar la diorg. main je la tu ... hehe. 

ibu is berdebar ! hahaha. risau anak dapat adapt tak dengan suasana baru.. knowing ammar kan sangat pemalu. dia masa masuk tadika pun nangis gak la seminggu. tapi kuatkan hati aja la. hehe


ok. semua..

semoga bermanfaat ..
thanks..

jumpa lagi ..:)  

Monday, December 1, 2014

Istimewanya Energizing Soy Protein ( ESP )

assalamualaikum semua ..

terima kasih, kerana masih sudi melawat blog kesayangan saya ini.

saya ingin bercerita dengan semua, apa istimewanya ESP ini dimata kami para pengedar Shaklee. saya nak ambik satu contoh sahaja. iaitu soya kami ialah NON-GMO iaitu Non- Genetic Modified Origin atau dalam bahasa melayunya ialah tidak diubah secara genetik.

ok, begini. ini selalu terjadi apabila permintaan melebihi pengeluaran. jadi, pihak pengeluar selalunya akan mempercepatkan proses pertumbuhan soya. jadi mereka akan memasukkan racun untuk memastikan soya soya ini masak dengan cepatnya . racun racun ini la yang telah masuk dalam soya dan menghancurkan kebaikkan sebenar soya. TETAPI kami tidak begitu ye, kami tidak menggunakan soya GMO. tidakkk! oleh itu, jika anda ada dengar beberapa cerita buruk tetang soya , itu ialah soya GMO. yang telah memasukkan racun dalam soya untuk memastikan soya itu cepat masak dan cepat digunakan untuk dibuat produk akhir.


ini adalah FAKTA.

bertindaklah sekarang wahai kawan - kawan. sanggupkan anda memasukkan racun ke dalam tubuh badan anda yang cantik itu ?

ini cerita yang bakal anda dapat kesan 10 tahun akan datang. sekarang memang tak nampak, tapi anda akan dapat nanti.

dapatkan ESP non GMo dari saya sekarang !

assalamualaikum ..)

012- 985 1718

Friday, November 28, 2014

moh jogging!

assalamualaikum semua.

nak heboh ngan korang yang saya dah ada aktiviti baru!!

akibat bmi diparas kritikal, hahaha. ini semua sebab kuat makan tau! so saya pun sedar diri la juga nak kuruskan badan agar berat pun turun la juga.

so, aktiviti sesuai ialah moh la berjoging kitaaa. tapi tak la joging sangat pun..hahaha. lebih kepada berjalan pun ye.

ok semuaaa.

nanti saya akan share ngan korang, ada perubahan berat ke idok yee. :)

ok.. babai.
assalamualaikum semua..