Hanya Taip Keyword Anda

Loading...

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (114) Ammar (73) my self (54) jom kurus (32) miss sasu (26) info (25) nak kurus (20) misssasu (19) Jomkurus (18) family (18) baby aryan (16) drama tv (14) raya (13) resepi (13) puasa (12) tips diet (12) misi kurus (11) makan2 (9) wish (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) esp (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) balik kampung (3) diet (3) klinik (3) makan (3) nak cantik (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) setdetox (3) shopping (3) video (3) vitamin c (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kuantan (2) kurus (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) nursery (2) pengetahuan (2) promoshaklee (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) testimoni (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bola sepak (1) bonus (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencingmanis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) preloved (1) puasa. makanan (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) surirumah (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) tips (1) toys (1) vitaminc (1) vivix (1)

Wednesday, January 21, 2015

Jadual suri rumah sejak anak sekolah

assalamualaikum semua..

jom menyembangggg !

korang tengah keje, baru lepas lunch kan ? saya belum lunch lagi, tadi on laptop kejap sebab nak buat transfer payment. ni pun kena tunggu Aryan tido. kalau tak, x leh nak on langsung laptop. dia suka on off plug kat bawah meja ni. hahahaha.

saya ada dua anak lelaki. Ammar dan Aryan. Ammar 7 tahun. dah tahun 1 la kan .. si Aryan tu baru 1 tahun 8 bulan.. perbezaan yang sangat jauh la.. dalam 5 tahun kan? susah juga jarak jauh gini kan? penat nye lain macam.. tapi terima la. rezeki Allah yang nak bagi cammana, terima aja..

saya biasa set alarm pukul 530 pagi.. kalau sempat buat tahajud dulu..kalau tak, memang jump terus ke dapur.biasalah kalau dah masuk ke dapur tu, kemas rak pinggan, buat breakfast, siapkan bekal Ammar nak pergi sekolah agama. bekal pagi tadi nasi goreng dan nuget dua ketul dan air masak. lepas tu solat subuh dan load kain dalam mesin basuh. mesin basuh iolls manual tauuu. so, kemain la lama.. nak tunggu boleh jemur tu..

pukul 7pagi, kejut ammar dulu.. mandi, sarapan dan pergi sekolah ayah dia hantar.

pukul 8pagi , kemas rumah ,..bagi makan aryan..siapkan bahan bahan nak masak & jemur kain kalau sempat ..hahaha. kalau tak memang kena tunggu dia tido.

pukul 10 pagi start masak. hari ni masak ayam pedas, sayur brokoli masak lemak dan ikan goreng untuk aryan.. aryan sekarang badan dia naik gatal-gatal. sejak balik kg 2 minggu yang lepas tu memang naik gegatal. hari tu dah pergi klinik. doc bgi antibiotik sbb tangan dia nak bernanah..so, lepas tu dah gatal gatal balik.. just sapu krim herba dan mandi ngan mandian basic H. so far ok sikit la.. tu yang pantang ayam dan telor..la ni tunggu nak beli jerslin oil. sebab kulit dia kering .. tu yang gatal gatal sering ada tu..

pukul 11 pagi. bagi aryan makan.. dia susah makan, tapi cuba juga bagi dia habiskan .. 

lepas tu Dhuha jap.. dan ammar balik dari sekolah agama.. time ni memang serabut la.. umah pun dah bersepah balik.. hahaha. bagi dia makan, siapakan dia.. transport datang pukul 1250 tghari...

time ni aryan pun tido dah.. dah kemas segala dan baru nak makan ni..

nanti kita sambung petang dan malam pulak ye !.. babaai semua..

Monday, January 19, 2015

Lirik lagu APA KHABAR, juara lagu AJL29

Merenung ke luar jendela
Bayu pagi meniup lembut
Lihat bintang di angkasa
Purnama menerangi gelapku
Dan bila fajar menjelma
Itu permulaan hari baru
Dunia gamat bunyinya
Sunyiku hanya Tuhan tahu

Dalam perjalanan banyak persimpangan
Di mana kita bertukar arah
Kau lurus ke kiri aku tegak ke kanan
Di mana kita tersilap langkah

Kadang-kala waktu berhenti
Ku toleh ke sisi
Engkau tiada di sampingku
Tapi lebih seringkali
Bertemu dalam mimpi
Semuka dengan sahabatku
Aku tanya apa khabar
Aku tanya apa khabar
Aku tanya apa khabar
Aku tanya apa khabar semua

Mereka kata masa depan kami sungguh cerah
Lirik dan rap kami bak anugerah
Ini semua sebelum semua anugerah
Masa bila lapar semua makan mee segera
Show pertama luar KL di Pulau Pinang
Lapan orang naik dua Kancil tapi semua senang
Dua bilik empat katil jadi empat di lantai
Kalau tidak silap ada yang sampai di tepi pantai
Dan kali pertama kita diserbu peminat
Di Kuching, Sarawak seperti semalam aku ingat
Setiap langkah bersama seakan tidak percaya
Kita berjaya jadikan rap sebagai kerjaya
Permulaan pengembaraan yang berliku
Dan ini mungkin sinopsis hidupku dalam lagu
Kau kembarku hari ini dan semalam
Jadi hari esok itu sendiri boleh faham

Kadang-kala waktu berhenti
Ku toleh ke sisi
Engkau tiada di sampingku
Tapi lebih seringkali
Bertemu dalam mimpi
Semuka dengan sahabatku
Aku tanya apa khabar
Aku tanya apa khabar
Aku tanya apa khabar
Aku tanya apa khabar semua

Pada mulanya kita menjajah
Lagu-lagu bahasa penjajah
Dan kita berdua budak belasan
Kau pandai buat percaturan
Industri penuh dengan peraturan
Semua kita bahas dan pidatokan
Sebab ini dua budak bijak
Kita kata ya mereka tidak
Kalau gagal merancang itu merancang untuk gagal
Ku masih ingat pesanmu
Ingat Zal kita Z paling handal Zal
Suntikan semangat untukku
Setiap persembahan phenomenal
Beribu lagi fans luar stadium
Lepas pusing satu Malaysia, Singapore, Brunei, Indonesia
Angan-angan jadi impian impian jadi cita-cita
Kata-kata jadi lagu puisi jalanan tercipta
Siapa kata jangan bermimpi doaku pada Yang Esa
Mungkin permulaan baru di ketika berbeza

Kadang-kala waktu berhenti
Ku toleh ke sisi
Engkau tiada di sampingku
Tapi lebih seringkali
Bertemu dalam mimpi
Semuka dengan sahabatku
Aku tanya apa khabar
Aku tanya apa khabar
Aku tanya apa khabar
Aku tanya apa khabar semua

Aku tanya apa khabar
Aku tanya apa khabar
Aku tanya apa khabar
Aku tanya apa khabar semua

Tuesday, January 13, 2015

update diet 13hb january

huwaaaa!

tak beberapa kental sebenarnya nak diet. haha. jadi suri rumah ni, banyak dugaan . paling dugaan, dengan diri sendiri.

tapi, kena diet juga.
nak kurus jugaaaa!

-------------------

hari ini baru nak USAHA lebih lagi selepas beli baju, baju tu tak muat! oh tidaaak!

wish me luck ok bebeh.

hanbag lawo




lawa tak ?? 

jom cuci mata dengan fb group saya ye. 


jangan lepaskan peluang ini,
harga adalah boleh tawar lagi ! 

waaau .
whatsap me 012 985 1718  

Sunday, January 4, 2015

Happy New yeat 2015 ~ azam baru

 

assalamualaikum semua..

selamat tahun baru 2015 ! 

sedih meninggalkan 2014 dengan dugaan hebat melanda negara kita kan? 
tapi life must go on. ambil positif dan jadi insan yanglebih baik untuk 2015 .

yeaaa! azam baru apa dia ? 
azam lama pun dah lupa apakah dia! 

hahahahahha.

ok laaa, mari dedikasi kan dalam blog. senang nak ingat hujung tahun 2015 nanti kan ? 

here we go :-

1) nak solat awal waktu 
2) nak mengaji at least 1 page setiap hari 
3) nak zikir, selawat konsisten 
4) nak bisness, nak focus lebih bisness secara online
5) nak buat saving untuk holiday hujung tahun! 
6) nak saving nak pegi panjat bukit kinabalu..


-----------------------------------------

mudahan tercapai, Tapi dengan 1000usaha dan mintak pada Dia kan ? 

saya ingin capai semua dengan Shaklee! anda? 

jom sign up as ahli now! 

-------------------------------

contact me asap 
miss sasu 
012-985.1718

Wednesday, December 31, 2014

Misi 2015 : Kurus 9kg !

date : 24/12/2014
berat : 64kg 
status : overweight


nahhhh ! keputusan atau kesan akibat dari 1 bulan mengabaikan pengambilan makanan yang sihat dan berkhasiat . 


kah kah .
bulan dua belas kan, bulan makan dan makan ! 

hahahhaa. 

mana kan tidak, 2 minggu di kampung. 
makan cukup, tidor je tak cukup. sebab ada baby kan ? 

so. cabaran 2015 kita mulai dengan 

Kurus 8kg ! 

--------------------------------------------------

Date target : 24/03/2015 
berat : 55kg
status : normal

jom, siapa nak joint iolsss ! 

siapa nak, meh no hp nak masuk dalam group whatsap. 
 whatsap me ok.
012- 985 1718 

---------------------------------------------------------

KURUS BERSAMA SAMA JOMMM. 

 
 

Tuesday, December 30, 2014

Klinik 1 Malaysia di Puchong


Assalamaulaikum semua..

yeaaaaay ! 
rumah kami dah ada perkhidmatan klinik 1malaysia. 



alhamdulliah ..

Klinik 1 malaysia, 
taman putra perdana, 
47130 puchong. 

landmark : 
foodcourt 
cosway. 

tak jumpa juga.
whatsap me : 012 985 1718