Hanya Taip Keyword Anda

Loading...

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (102) Ammar (68) my self (53) jom kurus (32) info (22) miss sasu (22) Jomkurus (18) nak kurus (17) misssasu (16) baby aryan (14) drama tv (14) family (13) raya (13) puasa (12) misi kurus (11) resepi (10) tips diet (10) wish (9) MasterChef (8) makan2 (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) esp (6) macam2 (6) rumah (6) GA (5) cookies (5) hadiah (5) jalan (5) kawan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) wordless wednesday (5) Holiday (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) Aktiviti (3) diet (3) klinik (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) balik kampung (2) blog (2) gift (2) iklan (2) kuantan (2) kurus (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) nak cantik (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) testimoni (2) video (2) vitamin c (2) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) astro (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bonus (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) doa (1) elektrik (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencingmanis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) on9 (1) panduan (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) preloved (1) puasa. makanan (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) sembelit (1) setdetox (1) shop on9 (1) soya (1) surirumah (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) tips (1) toys (1) vivix (1)

Saturday, October 25, 2014

Teknik Intermitten Fasting untuk kurus.


Assalamualaikum semua.. 

hai uolls ..

gembira betul sebab Pahang layak ke Piala Malaysia 2014 !! 
iolss orang Pahang tau . 

ok baik la.. 

saya nak share ngan korang satu lagi tips nak kurus dengan bijak dan mudah . 
apa dia ?? 

GUNAKAN TEKNIK INTERMITTEN FASTING !



 



APA KEBENDE TU WEHHH ? 

puasa enam ker? atau puasa ramadhan ? salah semua.. 

ok, sila baca dengan penuh teliti yerr ..


Apa yang korang faham dengan teknik Intermitten Fasting ini?

@Teknik IFi ni secara praktikalnya adalah suatu aktiviti berpuasa yang dilakukan dalam jangka masa 18 jam @ 24 jam sehari sebanyak 2 kali seminggu.

@Ianya merupakan salah satu cara mudah untuk anda membakar lemak (lose fat) dan menurunkan berat badan dengan cepat disamping masih mengekalkan otot.


 Apa feadah yang akan diperolehi ?
  1. Dapat mengurangkan %lemak dalam badan.
  2. Dapat mengekalkan struktur otot daripada proses penguraian.
  3. Kandungan gula dalam darah yang rendah.
  4. Kepekatan insulin yang rendah dalam badan.
  5. Mempertingkatkan proses liposis dan juga proses oksidasi lemak.

Korang nampak tak apa yang saya nampak ? 

Puasa sunat 2 kali dalam seminggu yang diajar oleh agama kita adalah banyak kelebihan yang kita sendiri tak tahu. selain dapat pahala dan ganjaran di sisi Allah, kita sebenarnya mengawal diet permakanan dalam pembakaran lemak secara tidak sedar !

jadi, apa tunggu lagi . 


Isnin depan dah kena puasa ! 
tiada Alasan.

Titik ..



:)

saya, yang menulis : 

miss sasu 
012- 985 1718

Friday, October 24, 2014

HAPPY BIRTHDAY TO ME!



HAPPY BIRTHDAY TO ME!
HAPPY BIRTHDAY TO ME! 
HAPPY BIRTHDAY TO ME!  
HAPPY BIRTHDAY TO ME! 
HAPPY BIRTHDAY TO ME!  
HAPPY BIRTHDAY TO ME! 

yang ke 33tahun ! :)

Thursday, October 23, 2014

PROMOSI ESP HARGA MURAH

assalamualaikum uolls..

masih ada 7hari lagi bakal berakhir promosi ESP beli 6, percuma 1 ini.

rugi la kalau uolls tak rembat, tak tahu bila pulak akan datang lagi promosi seperti ini yer..

makan ESP untuk apa?

+ alfalfa untuk bf
+ lecithin untuk slimming
+ vitamin c untuk kulit
+ gla untuk subur
+ zinc untuk rambut..

wauuu! ESP adalah membuatkan vitamin lain yang dimakan lebih berkesan.

ESP adalah ektstrak dr kacang soya organik. kaya dengan protin dan rendah lemak dan tiada kolestrol.

hoyeaaaah!

babai..

whatsap me k

012-985-1718

Wednesday, October 22, 2014

PAKAIKAN ARYAN TUDUNG

hahahhaa..gitu la kalau budak boy kannn. sibuk nak pakaikan tudung..

tapi uolss jangan mimpi nak tengok dia comel.hahaha.

ha, tengok

b




b





b



b

hahahahhaa.

apa bagusnya sarapan dengan protin?

assalamualaikum..

protin yang saya maksudnya ialah protin kacang soya organik non gmo yang diekstrak ke dalam bentuk serbuk atas jenama shaklee. iaitu Energizing Soy Protein ( ESP ) dan CINH shake mix.

apa bagusnya ?

1- paling penting adalah kerana TAHAN KENYANG yang lama. uolls kalau nak sarapan,mesti nak yang kenyang lama. then, ini la pilihan anda.

2- beri TENAGA. tenaga amat la diperlukan di pagi hari. semua orang, mahupun suri rumah.suri rumah lagi banyak kije wooo. so, ambil protin sudah..

3- jimat masa ,kalori dan duit. tak perlu la nak masak bagai nak pergi kedai beli  breakfast. tak perlu. just panaskan air. then mix dengan air biasa. buat 200ml campur 3 sudu ESP . sudah siap. boleh terus minum.

4- lepas tu uolls akan dapat bonus, kulit cantik, kuku cantik, tiada rekahan di tumit kaki serta rambut tak gugur!

banyak kan khasiat, compare dgn korang ambil sarapan biasa kan?

jom, ber ESP kita!

promosi ESP ada 8hari lagi uolls
. cepat . jangan ketinggalan ye.

012-985 1718

Tuesday, October 21, 2014

MASKER PAGI INI

tadaaa..

masker alaf baru! hahaha. tepek jer soy protin .

rugi la uolls, beli ESP yang besar gedabak tu lepas tu tak buat masker, rugi kuasa lapan puluh tau. hahaha.

minum boleh,
masker pun boleh..

senang, jimat duit nak ke spa bagai!

eh eh, soy protin ni kaya dengan protin..dan pentingnya protin ialah untuk pertumbuhan sel sel badan. gitewwww. sel baik dan sihat, badan kulit jadi la sihat.

la ni tunggu vitamin c datang pulak! misi nak cantik kan?

siapa tak nak weh.. jimat now!
ada 9hari lagi ni. rugi kuasa seribu kalau.tak rembat.

cepat, whatsap ye

012. 985 .1718
miss sasu

Monday, October 20, 2014

MAKAN KERAP BOLEH KURUS

assalamualaikum semua yang saya sayangi.

terima kasih kepada yang selalu follow cerita cerita saya ye..

saya suke bercerita tentang nak kurus. saya suka bagi tips kat uolls sebab saya nak semua org kurus!

:-):-):-):-):-)

ok, hari ini saya nak.bagi tips MAKAN KERAP!

makan secara kerap tapi dlam kalori yang kecil. ha, faham x? jangan tinggi kalori pulak ye.. nanti lagi la bertambah berat.

tengok gambar, dan nanti korang akan faham bila nak kena makan.saya bagi jadual dan masa sekali. nanti ada masa saya bagi lagi details setiap session tu nak makan apa ye.

ok, jumpa lagi semua.

Saturday, October 18, 2014

MENGGEDIK SELFIE DI MAJLIS KENDURI ADIK

assalamualaikum..

tatap gambar gedix iolls ngan adik.beradik aja la ye..

adik saya yang kahwin ni belajar di tahfiz. dia sorang aja, kami semua tak. huhu. so, adik ipar saya pun pasti la berniqab. tapi ok aja diorg. boleh masuk la. tapi still malu malu lagi la..

ok.babai semua..
jumpa lagi.