carian di sini ye

Loading...

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (134) Ammar (73) miss sasu (63) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (21) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) drama tv (14) raya (14) tips diet (14) puasa (13) resepi (13) misi kurus (12) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) diet (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) testimoni (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) surirumah (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitalea (1) vitaminc (1)

Friday, April 24, 2015

Tips Hilang Lemak di Peha & Perut




Assalamualaikum semua...

Ada Peminat lecithin di sini?
Jika ada, ini peluang untuk anda! 
promosi super jimat . 

Jika berminat ingin tau harga dan order, 
sila berhubung terus dengan saya 

miss sasu 
012- 985 1718


INGIN TAU APA KHASIAT ??

BOLEH BACA 


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


sumber : http://www.vitaminsuci.com/2014/06/fungsi-dan-khasiat-lecithin-shaklee.html

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
APA FUNGSI LECITHIN?
  • Lecithin adalah pengemulsi semulajadi yang bertindak dengan cara melekat pada lemak dalam darah seterusnya mengapung dan mengelakkan dari lemak degil tersebut melekat pada dinding membran.

APA KANDUNGAN LECITHIN?


Lecithin Shaklee mengandungi sumber semulajadi daripada kekacang soya di mana setiap kapsul mengandungi 520mg lecithin soya termasuk 80mg kolina dan 48mg inositol. Lecithin yang dirembeskan oleh tubuh akan menghasilkan acetyl-kolin, inositol, fosforus dan lemak tak tepu.

APA FUNGSI KOLINA?

Kolina penting dalam diet harian kerana fungsinya menyokong kesihatan otak, hati, kardiovaskular dan pembiakan. Kolina adalah suatu komponen neuropenghantar asetilkolina yang terlibat dalam penghantaran mesej kepada otak dan sistem saraf. Maknanya selain untuk menghapuskan lemak degil, kolestrol dalam badan, Lecithin juga boleh membantu otak kita berfungsi dengan cerdas.

APA KELEBIHAN LAIN LECITHIN?

  • Ia boleh melindungi hati kita ~ Bagaimana? Lecithin  boleh menghalang enapan lemak di hati, sirosis hati dan hati berlemak. Yang baiknya ia juga boleh membantu memulihkan kesihatan hati.
  •  Memecahkan lemak dan kolestrol ~ Caranya? Lecithin bertindak sebagai 'pembersih' salur darah, pengambilan tambahan membantu mengemulsi dan metabolisma lemak, kolestrol dan trigliserid dalam tubuh kita.
  • Melangsingkan ~ Menghalang obesiti. Kalau kita ambil Lecithin dalam kuantiti yang betul  maka makin cepatlah pembakaran lemak degil dalam tubuh kita berlaku. Lepas tu jadilah langsing semula  tanpa penyakit kerana ianya seimbang dengan tubuh badan kita.
  • Mencantikkan otot dan kulit. Ia mengelakkan kulit bersisik/kering terutama yang kerap menggunakan pendingin hawa. Lecithin boleh membentuk membran sel, melembabkan serta menghaluskan kulit supaya kulit kita jadi cantik, juga boleh mengaktifkan metabolisma sel dan melambatkan penuaan.
  • Memperbaiki alergi ~  Lecithin boleh menghalang platlet darah dari mengaktifkan tisu gegelang di dalam salur darah yang boleh menyebabkan alergi semakin paarah seperti penyakit kulis spt dermatitis dan demam alergi.
  • Menghalang kejadian batu karang ~ Batu karang tu terjadi akibat dari kolestrol yang berlebihan alam badan kita. Jadi Lecithin akan bertindak untuk pengemulsi supaya kolestrol yang mencanak-canak tu dapat dihalang dari menjadi batu karang.
  • Mempertingkatkan daya ingatan dan meringankan stress ~ Kolina yang saya nyatakan di atas tadi akan berfungsi untuk penghantar/ agen saraf kranial yang boleh mempertingkatkan kuasa pembelajaran, memperbaiki daya ingatan, menghalang Alzheimer dan meringankan stress.
  • Menghalang tekanan darah tinggi ~ Caranya? Lecithin boleh menghalang arterioklerosis, menggalakkan peredaran darah. Maknanya Lecithin menghalang darah daripada tersekat atau tersumbat.
  • Boleh juga untuk mengatasi masalah prostat lelaki 
  • Meringankan sembelit ~ Fungsinya untuk melembutkan najis dengan cara melembabkan usus dan meleraikan toksin dalam usus.

LECITIN SANGAT MEMBANTU IBU BERSALIN/DALAM PANTANG

    • Lecithin boleh membakar lemak yang berlebihan dalam badan ibu baru bersalin .biasanya lemak-lemak terkumpul ketika mengandung.
    • Lecithin ini juga boleh berperanan untuk mengurangkan risiko clog duct atau duktus susu tersumbat
    • Lecithin boleh membantu ibu mengatasi masalah lost of short term memory yang biasa akan dialami selepas bersalin.
    • Lecithin juga boleh membantu menyalurkan inositol dan kolin dalam susu ibu untuk meningkatkan perkembangan otak bayi.
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


    TAK RUGI MENCUBA !

    Thursday, April 23, 2015

    Tips mendapatkan tidur berkualiti



    selamat malam semua ! 

    saya maafkan semua orang . 

    miss sasu 
    012- 985 1718
    shaklee cod: puchong

    Tips Mengelak Kencing Manis


    Assalamualaikum kawan - kawan .



    Hari ini saya ada study tentang kencing manis! takut dibuatnyaaa kan ? badan yang sihat pun kadang kala boleh dijangki penyakit ini. apatahlagi kalau anda memang berisiko tinggi !








    ini saya dapat dari study saya bagaimana yang kita boleh buat untuk pastikan tidak dikenakan penyakit kencing manis ini. 


    sumber :http://www.myhealth.gov.my/index.php/dewasa/penyakit/diabetes-mellitus



    Apakah yang patut saya lakukan untuk mengelakkan dari mendapat penyakit diabetes?
    Diabetes boleh dicegah dengan mengamalkan gaya hidup sihat:
    • Makan makanan berkhasiat dan kalori terkawal dapat membantu mengawal tahap gula dalam darah, mengekalkan berat badan, mengawal paras kolesterol, mengurangkan tekanan darah tinggi dan mencegah penyakit jantung.
    • Senaman dapat memperbaiki kecergasan, membakar kalori dan oleh itu dapat mengurangkan lemak dalam badan dan mengawal berat badan anda. Senaman merendahkan kadar gula dalam darah dan membantu tubuh anda untuk menggunakan gula dalam darah dengan baik.
    • Kajian menunjukkan obesiti mempunyai hubungkait dengan diabetes. Kekalkan berat badan yang unggul



    Tuesday, April 21, 2015

    Tips Hias Bilik Tidur




    assalamualaikum semuaaaa ! 

    Nak tips hias bilik tidur anda dengan lebih menarik ???

    wah. sesuai dengan raya yang akan datang ini! 
    jom cuci mata dengan cadar corak plain ini. 








    cantik kan ???

    Bekenan ? 

    berapa harga ?? 
    hanya RM120  ( termasuk kos penghantaran ) 

    whatsap segera
    012- 985 1718 

    Pahala Puasa di bulan rejab



    Ingin Mencari apa pahala berpuasa di bulan rejab ??

    Boleh baca keratan di atas. 
    saya bukan tulis, 
    saya hanya tukang google & paste kat sini. 


    Rejab adalah bulan Allah. 
    jom buat apa yang Dia suka. 
    tinggalkan apa yang Dia tidak suka. 



    Assalamualaikum & selamat pagi semua!

    Thursday, April 16, 2015

    Cloth Diapers : Ciri Ciri Perlu Ada Untuk Jayakan



    >>>> assalamualaikum semua. 

    dah lama tak update kan? haha. agak kebizian + terlupa ada blog. kih kih. boleh gitu ? 

    oh ye, nak share ngan korang saya dah masuk minggu ke3 berjaya meng-cloth diapers kan si aryan ! haha. bulan ini langsung dah tak beli diapers dah. jimat kan ..kalau tak mesti budget rm40-50 untuk stok diapers sebulan ! 

    ni ciri ciri yang perlu ada untuk uolls, ibu ibu yang ingin transform kan duit budget beli diapers kepada bayar bill / isi minyak kete korang .hihi

    >> 1 - mesti rajin basuh 
    >> 2- mesti rajin tukar Cd setiap 3-4 jam.
    >> 3- mesti tidak Penggeli! ini sangat penting tauuu! sebab uolls akan deal dengan najis anak uoolls . haha,. kalau kencing tu no hal sangat kan . tapi bab  po-po tu . aisssh, nak termuntah juga jika lepas makan . hihi

    itu aja lah ciri ciri yang kena ada. 


    good luck uolls .
    pasti boleh. 
    selamat kan alam sekitar + duit anda jugak. 

    miss sasu 
    012- 985 1718 

    Wednesday, April 8, 2015

    10 Tips Menurunkan Berat

    Assalamualaikum semua..


    Ingin menurunkan berat badan?

    rasa dah buat semua tips, tapi berat susah juga nak turun?
    apa kata ikut tips dalam video ni.memang best tengok ! 


    klik sini ye



    antara tips nya ialah ;

    1- makan secara perlahan 
    2- tidur yang cukup & berkualiti 
    3- banyak makan makanan berserat 
    4- banyak makan makanan biji bijian 


    dan banyak kali ! 

    ok bababai 




    Tuesday, April 7, 2015

    Tips supplemen untuk warga emas


    assalamualaikum semuaaaa ! 


    hai

    apa khabar ? 

    GST ok? 
    hahahaha. 

    ok tak ok, kita hadapi dengan hati terbuka la kawan kawan.
    minta dengan Allah. bukan manusia. 


    okeh , uolls ada nak bagi kat warga emas dalam family members supplimen tak ?
    tapi tak tahu
    atau macam..arrrrgh ! banyaknyaaa nak bagi makan.
    kesian orang tua tu kan !

    so. ini saya ada cadangan 

    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


    iaitu VIVIX !




    hanya satu sudu sehari VIVIX 


    secara ringkasnya, vivix adalah campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elerberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Mengandungi khasiat anti - oksidan dan sel penuaan semulajadi 



    wauuuu ! 


    uolls nak tengok testimoni untuk kencingmanis tak ?


    tapi



    jangan geli lak eh ..





    here we go !







    ni satu lagi ..





    amazing kan ???


    >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

    berminat tu.

    cepat cepat hubungi miss sasu 


    kenapa miss sasu 

    >> servis terbaik 
    >> consultation terbaik
    >> free gift
    >> free postage 

    apa lagi..

    hehee. 

    012- 985 1718 

    babai semua