carian di sini ye

Loading...

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (122) Ammar (73) my self (54) jom kurus (32) miss sasu (29) info (26) misssasu (22) nak kurus (20) Jomkurus (18) family (18) baby aryan (16) drama tv (14) raya (13) resepi (13) puasa (12) tips diet (12) misi kurus (11) wish (10) makan2 (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) esp (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) promoshaklee (5) rancangan tv (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) balik kampung (3) diet (3) klinik (3) makan (3) nak cantik (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) setdetox (3) shopping (3) video (3) vitamin c (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kuantan (2) kurus (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) testimoni (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bola sepak (1) bonus (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencingmanis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) preloved (1) puasa. makanan (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) surirumah (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) tips (1) toys (1) vitalea (1) vitaminc (1) vivix (1)

Friday, February 27, 2015

jalan keluar jika ada masalah


sabar dan solat ketika ada masalah ! 

assalamualaikum uolls. 
selamat malam..

Promosi Shaklee yang bakal berakhir esok



Assalamualaikum uollss

Selamat hari Jumaat. happy yer, esok dah weekend ! hoyeeeh .. apa program ? nak masak apa? hehehee. 

eh, ni nak remind uolls, promosi ni akan tamat esok tau ! ala, esok tamat hari ni nak bgtau kan, ala takpe.. tak ade hal. belum terlambat.. boleh order sebelum pukul 12malam esok ye. 


nak tahu apa apa, boleh whatsp / telegram iolls ye. 

miss sasu 
012- 985 1718








-



-



nah, korang boleh pilih nak yang mana. 

- vitalea : untuk maintain energy & nutrisi sebab ianya multivatamin 
- vitalea for kids- untuk bebudak yang kurang makan makanan berkhasiat
-ostematrik - penjagaan tulang dan elak sembelit
-ajht - kesihatan sendi

jemput baca..
Beli 2pcs dan dapat diskaun 5% ! 


beli 6 percuma 1

          
beli 3 percuma 1

Thursday, February 26, 2015

Kejang Kaki ketika Hamil?

assalamualaikum ..

kejang kaki biasanya akan terjadi pada ibu mengandung kan ? saya pun dah biasa alami dulu dulu. dulu sebelum mengenali shaklee. hahaa. apa yang saya buat, just sapu minyak & minum susu. tu pun mengelat aja. sebab renyah kan ? huhu. 




jadi, terima la akibatnya kejang kaki ataupun betis malam malam. oiii, sakit tau ! hahahha. 

kalau diberi peluang, rasanya nak mengandung lagi sekali dengan shaklee la. haha. tak banyak pun set dia. 

1- bcomp sebab ada folic asid. 
2- vitalea- multivatamin, nak bgi hb cantik 
3- vitamin c nak increase imun
4- ostematrik nak bagi tak bagi kebas dan kajang serta senang lawass

wahhh ! semua nya jimat ..ada 2-3 bulan boleh makan. so mengadung 9-10 bulan kan.. oiii..memang jimat! 

eh ok la uolss . babai nak solat fajar, subuh dan yaasin., lepas tu nak siapkan breakfast. muaaah ! 
---------------

miss sasu 
id 909785 
012- 985 1718 
fb : sasuzanazanudin

Wednesday, February 25, 2015

Petua Hilangkan Stress



assalamualaikum semua..

saya ada petua nak bagi untuk korang hilang stress. biasalah kan, stress ngan manusia tak dapat dipisahkan.. hahaha.

so, kita relek relek aja la dan ikut petua ini ye. :) 



selamat malam semua..

sebelum tidur solat taubat & baca surah al-mulk dulu tau !

Tuesday, February 24, 2015

Multivatamin Pertama di dunia

assalamualaikum semua kengkawan miss sasu , 

seronok cuti lama ye .miss sasu tak kemana pun. hihi. duk umah aja ngan anak anak. asben kita keje. almaklumlah keje sendiri kan ? tapi tak apa pun, sebab kalau balik kampung nanti mesti jem.. hahaha. so, nanti cuti sekolah kita balik ye. senang aja, sebab ibu kan tak keje. tak payah la nak mintak cuti . hihi. 

eh uolls, ada yang mencari multivatamin tak ? 

ada? 

ni nak suggest kan kat korang, multivatamin no 1 di dunia ( 90 tahun yang lalu) yang diciptakan ialah dari shaklee tau . memang terbaik ! pada mulanya dikeluarkan dalma bentuk cecair yang diberi nama vitalize-mineral. dan sekarang ianya dicipta dalam bentuk tablet untuk mudah ditelan ..

lepas tu kalau korang nak tau, pada tahun 2000, ianya telah dipilih sebagai THE BEST MULTI-VATAMIN di dalam Public Interest. hebat kan ? 



meh baca label nya dahulu ..



*








perbezaan shaklee berbanding jenama lain : 

1- ianya disaluti oleh spirulina. 
2- dihasilkan dengan kaedah terkini dan teknologi eksplosif yang komples, disebut sebagai ' expo-tab'.
3- tablet paling pantas larut dalam air dan juga tubuh manusia. 
4-mineral nya mudah berintegrasi dengan protin untuk penyerapan yang pantas oleh usus kecil. 

manfaat utama : 

1- penambahan tenaga segera
 - pemberi tenaga,kecergasan tubuh dan kekuatan mental, sekaligus membantu sistem memori dan fokus dalam aspek pembelajaran mahupun kerja seharian.
2- pelengkap nutrisi
 -kekurangan pelbagai vitamin dan mineral penting akibat amalan diet yang tidak seimbang, terutama bagi mereka yang mengamalkan sayuran ( vegetarian) dan amenia. 
3- keupayaan sistem produktif 
 - penting untuk kanak kanak dan remaja yang sedang membesar.
4- metobalisma
 - sangat membantu daman stimulasi metobalisma dan melambatkan proses penuaan.
5- element penting pada sel tubuh
- menyediakan asas nutrisi., memastikan sel hidup, pertumbuhan sel baru, membantu proses pembesaran, pertumbuhan rambut, otot, kulit, kuku dan hormon, serta menjaga kesihatan tiroid.
6- melindungi organ
-melindungi fungsi buah pinggang, jantung dan hati.

*******************************************************************************

berminat ? 

boleh hubungi saya 

miss sasu 
id 909785
012-9851718

Monday, February 23, 2015

rahsia hilang cramp untuk ibu hamil


assalamualaikum semua ..

siapa ibu hamil dalam reader blog saya ? tahniah uolss ! best kan pregnant .. bersalin aja tak best sebab sakit kan . hahaha. tapi kena rasa sakit dulu baru rasa seronok ada baby.:) 

uolss, ada cramp kaki & jari tak ? tambah tambah bila dah nak ujung ujung date nak bersalin ? uolss tau tak tu sebab kekurangan kalsium? ibu mengandung kena ada tambahan 500mg kalsium setiap hari. kalau kurang, tu yang beri kesan kepada jari dan kaki tu.

tapi ni nak bgtau , ianya dapat diatasi dengan ambil pil kalsium ! ostematrik lah ! satu satunya pil kalsium yang ada magnesium dan vitamin D ! wauuu. ianya adalah lebih berkesanla. ni baca testimoni bergambar ni. seronok dia bila bangun pagi dan tak cramp ! seronok saya baca.. ala, kita pun faham kan bagaimana rasanya ibu mengandung ni. serba tak kena la..hehee. 

eh uolss, now ada promosi tau ! sampai 28hb . nak cuba satu untuk baby  & anda? boleh..saya akan bagi harga istimewa untuk anda. ye, untuk anda sorang ! hehehe

-------------------------

whatsapp now ! 
012- 985 1718 
miss sasu

Sunday, February 22, 2015

Jangan Bangga Diri


jangan bangga diri ! 

bangga diri ini adalah sifat orang sombong. sombong dengan manusia. sombong dengan haiwan dan paling teruk sombong dengan Allah. 

nauzubillah ..

kita tak selalunya di atas. jika Allah mahukan kita di bawah, sekelip mata sahaja akan berubah! langit tidak selalunya cerah. jom muhasabah diri uolls! 

------------------------------------------------

shaklee banyak  mengajar saya menjadi insan yang lebih baik. saya bersyukur ditemukan dalam kumpulan ini. tidak mengejar wang semata mata. ini adalah rahsia kenapa shaklee dapat awards best MLM. 


Saturday, February 21, 2015

muhasabah diri apabila ditimpa masalah



assalamualaikum semua ..

masalah datang dan pergi, semua orang ada masalah. semut dalam batu pun ada masalah, masalah nak keluar cari makan! hihi

mutiara kata ni memang menyentak betul hati saya. buat apa nak sibuk sibuk pikir jalan keluar, sedangkan kita ada Allah. mengadu la pada Dia, merintih la pada dia. Insya Allah pasti ada jalan nya. 

panduan kita bersama. jumpa lagi semua. :)