Hanya Taip Keyword Anda

Loading...

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (110) Ammar (72) my self (54) jom kurus (32) info (23) miss sasu (23) misssasu (19) Jomkurus (18) nak kurus (18) family (15) baby aryan (14) drama tv (14) raya (13) puasa (12) resepi (12) tips diet (12) misi kurus (11) wish (9) MasterChef (8) makan2 (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) esp (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) GA (5) cookies (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) wordless wednesday (5) Holiday (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) Aktiviti (3) balik kampung (3) diet (3) klinik (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) setdetox (3) shopping (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) kuantan (2) kurus (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) nak cantik (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) testimoni (2) vitamin c (2) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bola sepak (1) bonus (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) info diet (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencingmanis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) preloved (1) promoshaklee (1) puasa. makanan (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) surirumah (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) tips (1) toys (1) vitaminc (1) vivix (1)

Sunday, November 23, 2014

gla

Jom Detox dengan Mudah


assalamualaikum..

sekarang sibuk sangat perkataan DETOX. 

macam maca trend, la ni paling femes emes ialah INFUSED WATER . ala, yang guna pelbagai buah buahan atau sayuran dan menjadikannya AIR dah letak dalam PETI semalaman, then esok boleh minum sampai habis dan akan boleh refil 3x guna buah yang sama. 

TAPI, tak semua orang rajin.. RAJIN nak kena hiris buah dan buat air. tak semua. haha. saya tau apa korang rasa la... sebab saya very the malas.. hahaha. kalau boleh la kannn, nak yang senang aja. almaklumlah, bukan tak banyak keje duk umah ni..melambak ok. keje tak sudah sudah, dan selagi hidup ada keje., seram takkk ?? 


Ok. saya di sini akan memudahkan kerja uolls. nak kurus kan ? nak detox kann? tengok pic kat atas, dannnn. pegi beli now!  haha. tu je la.. lepas tu korang buat la apa yang patut .. mcm bawang, eh mmg dah ada kat umah. so, lepas ni tambah la bawang dalam masakan anda. jangan kedekut tauuu. nak detox kan ? bayam boleh buat sayur , lemon buat air suam suam.. wahh, mmg terbaik laa. 


eh , lagi nak senang.. uolss nampak tak ada ALFALFA SPROUTS tu kan? ala,, shaklee ada keluarkan lahhh. jangan risau, korang taip ALFALFA COMPLEX. hah, menderu banyak testimoni .. kalau untuk detox, cari je untuk detox. comfirm korang akan setujuuuu. 

cm ne, nak mudah ke nak susah??? 



apa? nak mudah ??



cari la miss sasu .
di mana? 

whatsap bebila masa aja. 0129851718 

atau nak cari fb misssasu yang femes emes tu la..




hoihhhh, mudah aja nak KURUS 
babai. thanks uolls baca cerita gue.  

Friday, November 21, 2014

resepi pancake sedap

tadaaaaa...

hujan hujan ni mesti LAPAR kan. kalau ada anak kecil, lagi la kan..jenuh nak memikir nak buat apa time petang..

jom cuba!

Tuesday, November 18, 2014

jom hafal surah al kahfi

assalamualaikum..

tahukah anda, dengan membaca surah al kahfi, kita akan selamat dari fitnah dajjah?

digalakkan dibaca setiap malam jumaat. dan juga digalakkan menghafal ayat 1-10.

jadi, jom kita hafal ayat pertama ni dulu ok.

Friday, November 14, 2014

kerap makan,masalah no 1 sukar kurus.

hai..

assalamualaikum..

saya seringkali mendapat aduan tentang bagaimana nak kurus, tapi.asyik rasa nak makan.

tambahan, di musim hujan sekarang, lagi la membuat kita makan lapar tanpa kira masa.

bagaimana nak kurangkan berat badan jika kalori tetap sama setiap hari? tak buat defisit kalori, macam mana nak kurus kan?

saya tetap mengatakan makan banyak la punca seseorang itu gemuk. walau apa suppliment yang anda makan,tapi tetapi makan makanan berkalori tinggi, memamg impian kurus anda tidak akan menjadi kenyataan.

ok la .. ini tips saya bagi. cuba la.. saya dah cuba, dan dah dapat rasai perbezaan..

salam sayang
miss sasu

Thursday, November 13, 2014

DOA SAYA UNTUK SEMUA PEMBACA

insya allah

amin ya rabbal ala min.

Nak kurus kena detox dulu


assalamualaikum semua..

bagaiamana semua? ada penurunan berat tak? 
kalau ada, tahniah !! 

u can do it !

kalau belum, jangan susah hati dan teruskan usaha ok ..

ok. hari ini saya nak kongsi dengan semua kenapa perlu detox untuk sihat dan kurus.

anda perasan tak setiap hari, makan apa sahaja. semua kalau boleh kita nakmakan kan ?jadi, anda tau tak di mana semua makanan itu akan pergi? yess, pastilah ke dalam PERUT. kesian perut uolls, yang jenis berlemak, lagi la..perut tak sempat proses, dah melekat terus kat dinding. tu yang menjadikan ianya kotor dan berkeladak. 

jadi. di situ la punca pelbagai penyakit. 

yess. penyakit adalah disebabkan oleh usus yang kotor. 
dan, payah nak turun berat juga adalah disebabkan oleh usus yang tersumbat dengan lebihan lemak dann sisa makanan yang tidak dapat dicernakan.

saya suka mencadangkan uolls ambik Herb-lax ! 

mesti la herbs base. tengok nama pun tau la kan ? hehhee

antara ramuan utama nya ialah 

1- senna leaves 
2- buckhorn bark 
3- fennal seeds
4- anise seeds


dan banyak lagi...

ianya disatukan dan diperhebatkan untuk membantu :-

1- pembesihan najis yang tersumbat
2- membantu masalah sembelit 
3- mengempiskan perut 



bagaimana? berminat ? 

harga : murah bangattt ! 

whatsap dulu eh 
012. 985 .1718 
fb : sasuzanazanudin.


Wednesday, November 12, 2014

RESEPI : lempeng gula merah

  

hai .

terliur tak ? hahahahahaha. 

rupa pun tak seberapa kan ? sibuk nak suh orang terliur. haha. 

Ini adalah resepi kalau saya malass atau tak ada idea dah nakbuat apa untuk diorg minum petang .. ammar ni kalau petang, mesti dia lapar sebelum nak g main ngan kawan kawan. 

so. terjadilah Lempeng Gula Melaka 


ni resepi. saangat simple ..

gula melaka
air 
tepung 
minyak 


hahahaa. tu aja, 

cara 
1- letak dalam periuk, gula melaka + air 
2- masak dan bagi gula  melaka cair 
3- gula melaka dah sejuk, baru letak bersama sama tepung. agak agak aja agar tidak terlalu keras dan tidak terlalu lembek ok. 
4- pahtu korang canaikan aja atas kuali. 


taaddda.. dah siap . 

gula tu korang agak aja tau. main agak agak aja la..hahahaa

ok. babai..:)