Hanya Taip Keyword Anda

Loading...

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (103) Ammar (71) my self (53) jom kurus (32) info (22) miss sasu (22) Jomkurus (18) misssasu (17) nak kurus (17) baby aryan (14) drama tv (14) family (14) raya (13) puasa (12) misi kurus (11) tips diet (11) resepi (10) wish (9) MasterChef (8) makan2 (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) esp (6) hadiah (6) macam2 (6) rumah (6) GA (5) cookies (5) jalan (5) kawan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) wordless wednesday (5) Holiday (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) Aktiviti (3) balik kampung (3) diet (3) klinik (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) gift (2) iklan (2) kuantan (2) kurus (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) nak cantik (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) testimoni (2) vitamin c (2) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) astro (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bonus (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) doa (1) elektrik (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) info diet (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencingmanis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) on9 (1) panduan (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) preloved (1) puasa. makanan (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) sembelit (1) setdetox (1) shop on9 (1) soya (1) surirumah (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) tips (1) toys (1) vivix (1)

Wednesday, October 29, 2014

baa baa black sheep

Baa Baa Black Sheep - The Joy of Sharing!: http://youtu.be/1dttq5p0xUM

Tuesday, October 28, 2014

Air Bantu Anda Kurus





 


Apa itu 'Infused Water'?
 Infused Water ni air yang dicampur dengan beberapa jenis  buah-buahan dan diperap dalam peti sejuk semalaman.  Contoh buah buahan itu adalah seperti All Citrus, Raspberry Lime, Pinapple Mint dan banyakkk lagi.. 




ini untuk kempiskan bahagian perut ! dah ada resepi siap siap kan .






Apa Kelebihan nya ?

  • Kelebihan  ialah dapat menurunkan berat badan! ini kerana buah buahan adalah makanan yang boleh meningkatkan metobalisma serta tinggi serat.
  • Dan juga dapat mengenyangkan kita . Menghilangkan dahaga & lapar.
  •  Sasuai juga untuk menyahkan toksin dalam badan. 
  •  Meningkatkan da memperbaiki mood.
  •  Mengurangkan rasa mengantuk/lemah sewaktu tengah hari.
  • Mengurangkan sakit-sakit otot semasa work-out
  • Melindungi organ-organ dalam badan semasa berpeluh 

selamat mencuba !

santai di sungai pahang


AKTIVITI MAIN SUNGAI PAHANG! 


dah lama sebenarnya gambar ni, haha..baru sekarang teringat nak citer kat uolls.. 

btw, umah mertua di area Pulau Tawar, Jerantut..so, memang ada la sungai yang mengalir..dedulu kan, diorg punya aktiviti menangkap ikan..

eh, korang ada tengok tak cite esah pajero kat tv3. hah, itu la kampung suami.iolls. kan dia buat patin sangkar..hehe. 


eh, ni.balik masa tahlil.arwah 40days. arwah ibu mertua. so, balik kg buat tahlil sikit..

jernih kan airnya. ni masa ada air. kalau tak, surut aja. ammar pergi.ngan ayah dia.. ibu.macam.biasa , tak ikut.sebab ibu penakut. hahaa. 


ok la.. babai

Monday, October 27, 2014

ATASI SELSEMA DAN DEMAM ANAK KE SEKOLAH

assalamualaikum..

dah seminggu budak budak cuti kan? hari ini kemain la liat nak g sekolah..

siap marah kejut. haha.

oh ye, nak share ngan korang, saya bagi perisai untuk Ammar, agar dia tidak mudah berjangkit dengan kawan kawan dia. biasalah musim srkg tidak menentu. lagi la perlu dikawal.

saya bagi dia 1tablet CHEWABLE VITAMIN C- 100mg. sesuai untuk anak anak.

vitamin c memamg kita akui, boleh meningkatkan sistem imun dan juga kekuatan untuk kita melawan penyakit..

jom, sediakan perisai untuk anak anda!

thanks..

miss sasu
012.985.1718

Sunday, October 26, 2014

brooch sempena hari lahir

assalamualaikum..

cantik tak?

dapat dari kawan,dia bagi sempena hari lahir saya yang ke33 jumaat lepas!

pesanya, supaya jangan lupa pakai! haha..akan ku pakai, tapi pastinya ada tangan yang akan menarik narik..haha. aryan lah! bukan boleh dia ibu nak melawa sikit. kiki.

ok..
babai.

Saturday, October 25, 2014

Teknik Intermitten Fasting untuk kurus.


Assalamualaikum semua.. 

hai uolls ..

gembira betul sebab Pahang layak ke Piala Malaysia 2014 !! 
iolss orang Pahang tau . 

ok baik la.. 

saya nak share ngan korang satu lagi tips nak kurus dengan bijak dan mudah . 
apa dia ?? 

GUNAKAN TEKNIK INTERMITTEN FASTING !



 



APA KEBENDE TU WEHHH ? 

puasa enam ker? atau puasa ramadhan ? salah semua.. 

ok, sila baca dengan penuh teliti yerr ..


Apa yang korang faham dengan teknik Intermitten Fasting ini?

@Teknik IFi ni secara praktikalnya adalah suatu aktiviti berpuasa yang dilakukan dalam jangka masa 18 jam @ 24 jam sehari sebanyak 2 kali seminggu.

@Ianya merupakan salah satu cara mudah untuk anda membakar lemak (lose fat) dan menurunkan berat badan dengan cepat disamping masih mengekalkan otot.


 Apa feadah yang akan diperolehi ?
  1. Dapat mengurangkan %lemak dalam badan.
  2. Dapat mengekalkan struktur otot daripada proses penguraian.
  3. Kandungan gula dalam darah yang rendah.
  4. Kepekatan insulin yang rendah dalam badan.
  5. Mempertingkatkan proses liposis dan juga proses oksidasi lemak.

Korang nampak tak apa yang saya nampak ? 

Puasa sunat 2 kali dalam seminggu yang diajar oleh agama kita adalah banyak kelebihan yang kita sendiri tak tahu. selain dapat pahala dan ganjaran di sisi Allah, kita sebenarnya mengawal diet permakanan dalam pembakaran lemak secara tidak sedar !

jadi, apa tunggu lagi . 


Isnin depan dah kena puasa ! 
tiada Alasan.

Titik ..



:)

saya, yang menulis : 

miss sasu 
012- 985 1718

Friday, October 24, 2014

HAPPY BIRTHDAY TO ME!



HAPPY BIRTHDAY TO ME!
HAPPY BIRTHDAY TO ME! 
HAPPY BIRTHDAY TO ME!  
HAPPY BIRTHDAY TO ME! 
HAPPY BIRTHDAY TO ME!  
HAPPY BIRTHDAY TO ME! 

yang ke 33tahun ! :)

Thursday, October 23, 2014

PROMOSI ESP HARGA MURAH

assalamualaikum uolls..

masih ada 7hari lagi bakal berakhir promosi ESP beli 6, percuma 1 ini.

rugi la kalau uolls tak rembat, tak tahu bila pulak akan datang lagi promosi seperti ini yer..

makan ESP untuk apa?

+ alfalfa untuk bf
+ lecithin untuk slimming
+ vitamin c untuk kulit
+ gla untuk subur
+ zinc untuk rambut..

wauuu! ESP adalah membuatkan vitamin lain yang dimakan lebih berkesan.

ESP adalah ektstrak dr kacang soya organik. kaya dengan protin dan rendah lemak dan tiada kolestrol.

hoyeaaaah!

babai..

whatsap me k

012-985-1718