Terima Kasih kerana sudi membaca blog saya

Love u all's

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Hanya Taip Keyword Anda

Loading...

Saturday, December 31, 2016

Pendawaian Elektrik sekitar Selangor & Kuala Lumpur



Assalamualaikum..

Anda sedang dalam proses mengubah suai rumah atau pejabat ? sedang mencari orang yang mahir dalam bab- bab elektrik dan air cond? 

Jangan risau, boleh hubungi saya. saya mempunyai pengalaman hampir 10 tahun dalam bidang elektrik. mempunyai sijil dari MLVK dalam bidang elektrik. Hasil kerja yang mahir & kemas pasti anda akan berpuas hati. 

boleh hubungi saya melalui telefon, sms atau wassup 

amir hamzah : 012- 375 9142 

sekian terima kasih .

Wednesday, November 25, 2015

Nak duit lebih dengan shaklee ?

Assalamualaikum.

Anda berkira-kira nak buat bisness sampingan ?
NAK cari duit lebih untuk family?

Jom sertai kami sasu & superb friends !

mcm mana nak join?

sediakan rm65 + rm10 duit postage.
bg nama. ic, email, no telepon, alamat,no akaun bank,nama suami & ic suami ke

sasuzana1@gmail.com

 untuk pemdaftaran.

cepat! fast action fast result !

contact : 012- 9851718

Monday, September 1, 2014

program jom kurus bersama saya

Assalamualaikum..

Semenjak saya berjaya mendapat berat idaman setelah melalui proses diet yang sihat, saya rasa terpanggil untuk membantu rakan-rakan semua yang ingin menurunkan berat badan masing-masing. 

oleh itu, saya akan membuka peluang ini kepada semua. sila komen nama, no telepon, nama fb & tempat tinggal, berat, tinggi dan umur di ruang komen ini. program ini dibuka kepada semua tak kira lelaki atau perempuan. 

sila pergi ke label jom kurus untuk melihat posting2 yang berkaitan. 

salam sayang , 

zana,
ibu.ammar.aryan

boleh call/sms/wechat no ni : 0129851718
whassup : 0132350358 
fb:sasuzanazanudin

mari kurus bersama saya!

Saturday, April 19, 2014



assalamualaikum semua sahabat miss sasu 

tahukah anda bagaimana berat berlebihan terjadi ? 
ia disebabkan oleh pengambilan kalori LEBIH TINGGI dari yang sepatutnya. 

Kalori masuk = kalori sehari : anda akan kekal berat badan 

kalori masuk lagi banyak dari kalori sehari : anda akan naik berat badan.

kalori masuk kurang dari kalori sehari : anda akan kurang berat badan .

TAPI, apa boleh buat jika tanpa dirancang, kalori masuk tetiba LEBIH sedangkan kita nak kurangkan berat badan ????

apa yang boleh buat ialah kita gandakan KALORI OUT. bagaimana ? SENAMAN !

ni contoh senaman ringkas.. 100kalori dah banyak bukan ?

1. 10 x Push Ups
2. 40 x jumping jacks
3. 20 x squats
4. 30 x crunches

buat pagi dan malam. dapat 200kcal.
buat kat rumah aja.

senaman di mana - mana. tiada alasan!

miss sasu
012- 985 1718

Thursday, April 10, 2014

Bagaimana ingin kurus secara semulajadi

assalamualaikum semua ..

Bagaimana nak turun berat secara semulajadi ?

Jom cuba tips di bawah.

1~ Makan 5kali sehari . Bahagikan jumlah kalori seharian anda kepada 5.
 makan mengikut kalori mengikut jumlah tadi.  5 kali tu :

Sarapan Pagi
Snack
Lunch
Snack
Malam malam

2~ minum air masak sahaja . minum manis boleh hanya dalam 1 gelas.

3~ kurangkan nasi, lebihkan sayur dan lauk 

4~ minum air masak 2-3liter sehari. 

5~ buat senaman ringkas

mudah sahaja!
bagaimana ingin mengira kalori ?
senang aja, boleh login ke www.sususejat.com.
akan ada colum kat bawah, korang just masukkan details sahaja

perlukan bantuan
hubungi miss sasu
012- 985 1718

Thursday, March 13, 2014

kenyang macam makan nasi !


assalamualaikum semua..

ada yang nak kurus tapi tak boleh tinggal nasi ? mesti nk makan nasi jugak kan ? biasa yang nk makan nasi ni mesti sebab nak keyang giler kan . biasalah nasi je yang kita makan, rasa kenyang & puas makan !
tak boleh dinafikan nasi ni makanan ruji kita di malaysia. tapi saya ada cara nak bagi anda elak makan nasi. saya nak bagi cadangan kat korang apa kata kita ganti dengan CINCH! iaitu soy protin yang ada 3 perasa hebat iaitu vanilla, coklat & caffe latte.

tulis pun dah rasa kesedapan nya tau !

ok, macamni.. malam saya cadangkan korang tak payah makan nasi. kita minum CINCH ni aja. nak ? apa yang perlu buat ialah just stanby susu rendah lemak. cari jer kat tesco or mana2 hypermarket. ada yang jenis dah siap bancuh atau susu tepung lagi. so, just letak 200mlm susu + 2scoop cinch ni. then, shake.. sedap sgt tau ! lepas tu anda akan rasa kenyang giler. dah settle, tak yah nak pikir makan apa kan ?

best tak ?
bagi saya best sebab nnti dalam seminggu korang konsisten minum, korang akan rasa badan nmpak slim, perut nampak tak buncit sangat . dan jangan terkejut muka korangjadi cantik ! kulit muka la. jangan terkejut tau . nak kurus jer tapi muka lak yang kemain halus.

cepat- cepat dapatkan CINCH SHAKE anda,
ambik dengan saya, anda akan dapat free coaching sampai dapat berat ideal. best wooo !

miss sasu ~ 012- 985 1718

Monday, March 10, 2014

Please come back MH370




Ya Allah, 


"jika dilangit , kau turunkanlah .
jika dilaut , kau timbulkanlah .
jika didarat , kau tunjukkanlah...
Semoga saudaraku dalam keadaan selamat .. Amin"



Tuesday, March 4, 2014

perbezaan yang best lepas makan esp



saya dah makan esp habis 2 tong.
best, makan time pagi2 atau malam2. atau dua2 .hihi
lepas makan tu, sekarang baru dapat rasa kesan :

1- rambut dah stop gugur.
2- kulit muka jadi gebuss tau ! idok la kusam aja.
3- dah tak makan breakfast yang heavy & berminyak sakan tu. so jimat & kalori tauu

jomla cube. pasti anda akan rasa kehebatan luar biasa ESP
call or whatspp 012- 9851718

Monday, March 3, 2014

PROMOSI ESP SEPANJANG MARCH 2014


 jom promosi hebat bulan march ini ! 
beli 6 free 1 & free membership . 
bila dah masuk member , apa yang anda bakal dapat ialah :

1- cash bonus sehingga 21%
2- ada peluang untuk car bonus 
3- ada peluang untuk trip ke luar negara secara percuma. atau buat umrah untuk muslim 

hebat bukan ? 
mana tau, dengan promo esp ini, anda bakal mendapat income sehingga 6 angka tahun depan! 
jom,.. berminat ? boleh sms/ whatsap me 012- 985 1718 

Wednesday, February 26, 2014

Eksprimen Alfafa & Lecithin bantu anda kurus


saya google dalam internet, bukan hak milik saya
credit to Diana Nur . page fb Cergas Ceria




MENGAPA LECITHIN DAN ALFALFA COMPLEX SET KURUS BAJET TERBAIK PILIHAN RAMAI

Kronologi Eksperimen Lecithin - Alfalfa Complex

1. Air dilarutkan dengan minyak – dapat tengok tompokan jernih minyak
2. Pecahkan Lecithin (saya letak sebiji je, itu pun dah nampak hasil!) dalam campuran air+minyak tadi. Anda akan dapat lihat tompokan jernih minyak tadi jadi seperti ‘pecah minyak’. Itu yang dipanggil lemak yang teremulsi
3. Lemak teremulsi oleh Lecithin!
4. Larutkan pula Alfalfa Complex (ya mari kita lihat apabila Lecithin bergabung dengan Alfalfa!)
5. Apabila Alfalfa sudah terlarut, minyak yang teremulsi oleh Lecithin tadi jadi seperti minyak beku! Boleh nampak dalam petak anak panah merah itu Alfalfa mcm jadi seperti ‘puting beliung’ tarik emulsi minyak tadi, terdapat juga larutan minyak mendap bersama Alfalfa. Ya Alfalfa serap minyak itu sekali!

Kesimpulannya :
1. Lecithin bantu untuk pecahkan minyak daripada mendap dalam saluran pencernaan kita yang mungkin boleh membawa pelbagai penyakit jika dibiarkan lama
2. Alfalfa Complex bantu untuk detoks toksin dalam badan (seperti serat)
*kedua2nya dinyahkan melalui proses pembuangan ‘besar’ dan ‘kecil’

Daripada eksperimen ini kita dapat lihat proses yang berlaku dalam tubuh kita dengan sebenar-benarnya!


=================================================================================


macam mana? teruja tak ? nampaknya anda yang tengah mencari - cari set slimming , boleh la fikirkan shaklee. memang berkesan! 

boleh hubungi saya 
miss sasu : call/ sms/ whatsApp/ Wechat : 012- 985 1718