carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Monday, February 21, 2011

Perihal Ammar

hai korang semua!!

Isnin dtg lagi .. mak aiii, malas nau nak g opis eh. tp tetap bangun awl la. masak time !! aterrr suke bwk bekal kan ..harus la masak ..:D pagi ni seperti biasa masak mihun ! selalu la sgt kan ? kali ni sy wat mihun putih ..buh lada hitam + ikan bilis..:P x tau rase.sbb x makan lagi ..:D kul 12-30 kang kita makan ye. pg tdi makan kueh aje + air suam jer..huhu. nak kurus okey !! :D



ini anak sy . Ammar namanye..haha. org dh tau la ...

meh sy nk cite sal die ni ..mak aiii. melasak sgt sekarg..leh naik hantu mak ko nih tau !! meh nak cite yer ..

1- org duk sibuk tgok tv kan?die ni dok joget2 depan tv . pegi tekan2 button tv.cm neh tuh. x tensi ?lepas tu die reti pulak kasi betui siarannye..die ni bukan minat kartun. tengok iklan & indahnye iman tu je boleh harap..

dok pikir cm ni jer :- nak beli LCD,lepas tu nak kasi hang tinggi2. lepas tuh letak 1 para. buh dekoder. plug pulak kat bawah..cm ne ye. beli 1 rak tinggi & tetap kat situ. kasi selindung plug & wayar2 yg berselirat tuh ! biler?entahhhh..haha

2- org duk main pc. die sibuk nak duduk .bukak word. die pegi tekan keyboard kuat2..tekan mouse entah kemane pegile. lepas tu sy nak kuar g tngok tv..die bu..bu..nak suh duk dekat die je..jenuh mak aiii..oh ye..sy pakai desktop aje. x de budget g nak beli lappy ..huhu

dok pikir cm ni jer :- nak beli lappy 1!! maybe mini Hp tu je. dlm rm900 pun boleh dpt kan ?huhu..tguuuu..tp bg gak la die main word tuh. taip2 apa yg nk di taipp..hehe

3-baca buku mengenal haiwan & buah tuh. ok la nk baca..tanye org pun terer..dh bole sebut sket2..tp. lepas baca jer. die lempar2 je buku tuh.nak simpan ..marah ..nangis2 guling2 smpai ..entah ..yg ni x de cara..bile die dh ralik x nak baca..kita simpan slow2..lepas2 tu bg baca balik..:D


4- kalu pegi beli-belah kat mall. huhuh. yg ni x sanggup eh. die punye berlari tuh bukan kira ape..masuk je dlm mall. g berlari. bukan nak duk dlm troli (kat giant). sakit jantung tau ! haha. tp, x pe..berlari la..sy beli brg pung terkocoh2 nk cepat nih. tp..kalu beli brg banyak..sy x bwk die pung. kalu nk singgah kejap2 je boleh la bwk die. tp, mak ko ni x kejam sgt eh..kalu g jusco tu selalu jugak..kasi main dulu.



ok tu aje..tp..tetap ibu sy kat ko Ammar ..lantak ko la nak melasak ..haha.

anak korang behave x?baik x?huhu..meh kongsi meh ..

2 comments:

ummiaqeef said...

yg no.3 sama ngan aqeef.
yg no.4 tu lain skit sbb dia suke duk dlm troli g care4. nangis² guling² kalau x amik troli tu. hehe..

Pn. Zana said...

roxy : ok sgt la tu die nak duk dlm troli. bagus betui..ammar x nak..suke sgt berlari gamoknye..:D