carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Thursday, February 10, 2011

kuih tradisional/melayu feberet saya

salam sayang korang !!

thankx yerrr sbb rajin jengok blog ngarut sy nih. kerana korg la UV sy ada tuk sehari tu. w/pun x banyak sgt .tp boleh la..wat perangsang sy tuk ber-blog nih kan ..

eh.. nak cite apa nih ye..

dh petang2 ni sure la lapo je kan ..jom kite cite psl kueh tadisional atau kueh melayu yg sy suke nak ?

meh sy list kan antara 3 yg sy suke. so, kita up yg paaaaaaaaaaalinnnnnng suke yer :D





1) POPIA BERSIRA
sedapnye wei. rasenye bukan kueh tradisional ni. tp, mmg sy suke. best je. kalu dpt yg rangup tuh dh pedas2 tuh. fuhh..sedap. sy bise beli kueh ni pagi2. kdg2 tu 1 mgu dlm 3,4 kali gak la. dh suke kan .:) tp, malangye sy x pernh pung buat ..:P bise beli jer. & 1 kedai peberet sy kat seksyen 4 tambahan kat Bangi sana nun! jauh bebenor



2) KUIH KOCI



korg kenal kuih ni?perdo'oh la kalu x kenal. dulu nenek2 kita suke la makan kueh ni. w/pun liat sket & diorg ssh nak makan. ye la kang tercabut pulak gigi palsu tuh ..hehe. tp, kueh ni kalu makan panas2 lagi la best kan ?kueh ni pun sy x reti nak buat . mak sy terer la. hehe



3) KUIH TEPUNG BUNGKUS


erm. yg ni pun mebeles. suke gak beli. tapi nye kalu yang jual tu bapak la manis. x suke tul.cm makan air gule pulak kan ? inti nye sama ngan kueh koci tuh kan ?kalu suh org2 lama buat mesti lemak-lemak je kan ..kueh ni pun sy x reti gak buat ...aterrr. malas nak belajor mmg la cm gtu kan ..hehe



tu je lah 3 yg terbaik . banyak g tu ..kang x larat pulak korg nak baca..hehe.

korang lak suke makan kueh ape?reti ke buat ?oh terer la cm gtu ..:P ke x suke makan ?sbb manis..eh, i nak diet la..mne leh makan kueh2 nih..nyamppppppppppppaaaah !! :D

ok la koraanngg.

dh nak kemas balik umah .nk msk ape yer hr ni ?entah ?korg bise makan kat luar ker?sy jarang sgt pung ..

babai ..tata

2 comments:

BIONIC WOMEN said...

macam sama jer list kita tuh, tapi tepung bungkus tuh tukar ngan tepung gomak..omak suka sangat eh..hahaha..
tapi popia sira nga koci tu saya suka sangat. kalau balik kelatan jiran saya tu memang dia akan antar kat rumah, dia tau kalau dia x antar saya gi order..skali order rm5..ngna makcik tuh rm1=5biji lagi..popia sira lak, saya tingat masa duk Damansara Damai dulu, ada makcik tu jual kat lif..memang saya beli hari2 sebelum gi kerja..sampaikan dia akan simpankan kat saya.huhu

Pn. Zana said...

hehe.sama pulak kan kita punye citarasa..:D sy mmg gile sgt ngan popia tu ..sedap wei ..tp x de laa reti nak buat ..haha.awk reti ?