carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Wednesday, February 9, 2011

basikal baru Ammar

salam korang ..

ni nk cite. hari bile entah ..g jenjalan umah abg. kitorg ni kalu cuti mmg x de tempat lain pun nak melepak.haha. g umah sedara terdekat je la. kalu mak sy duk dekat.ada tiap2 mgu pegi sana..haha. tp, ape kan daya. nun jauh di sana..jauh ke?ok..g umah abg, anak die ader basikal leh kayuh ni. ammar ni g bantai berebut. mmg x malu tul la. tp, berebut die ala-ala sopan gtu. tarik tangan ibu nk suh ibu tolong !! haha.

so, atas naluri ibu-bapa ni, kami pun sepakat la nak g beli. tu pun lepas tengok duit dlm purse.haha. kecian kan .so, pegi ke kedai cina tuh.

ni la gaya nye ngan basikal baru



harga dlm rm110 gtu. harga asal dlm rm120. rm10 je hah kasi diskaun. mintak lebih dh x boleh ..haha. entah2 bape rm la die untung tu kan ..ko ni apesal sibuk nak tau untung org niaga. mesti la nak untung sket ..:P

tp, dh beli tu 1 saat tragis pulak ..

sy ambik nak simpan dlm bonet ..dia g bantai nangis pulak. eleh ..excited la tu nak naik.lantak la kamu ..nangis2 angkat jer buh dalam kete. diam je terus..eh..kejap je amukannye..hehe.


ni dh susun dh koleksi basikal die. umur baru 2tahun 2 bulan ..dh 3kan basikal ..tp, semua murah2 je. x de la mahal sgt ..ok la tu.nak memahal g kije dlu ..haha



dri kanan - basikal tu beli bulan 10, tahun lepas. rege dlm rm70 beli kat giant..
tengah- tu beli masa umur 1tahun++. rm17 je kat mydin. die suke sgt basikal tu. sy dh suruk! wat semak je ..haha
kiri - tu yg terbaru la..:)

ok..tu je la termampu nak beli tuk kamu.jaga la cm nyawa sndiri..haha.

7 comments:

ummiaqeef said...

aqeef beli beskal mase warehouse mydear thn lps..x ingat bape dlm 100 gak kot regenye dah sale.. koleksi yg lain push car, betery operated car ngan beskal je la..hihi..nti adik2 bole pakai yg tu je..jimat kan? haha

[-suziey-] said...

ala mainan budak for me xyah beli yg mahal2..sbb budak cpt bosan la..n cepat lingkup menan2 tu sume..hahha..

syariza09 said...

Ammar dh boleh kayuh ker?
Tringin jg nk beli kt Aiman, tp beskal tu mcm tinggi & dia pun x pandai kayuh lg

BIONIC WOMEN said...

yg kat mydin tu sama macam dhiya, tapi masa beli dulu rm15 jer..hehe..
dhiya pun ada 3 basikal dia susun macam tu ler..yg beli kat mydin tuh dah pecah tayar tapi masih lum buang

Pn. Zana said...

@ Roxy : eik?lebeh kurg kot regenye ek?mesti dh tererkan bawak ?

@ suziey: betui tuh. beli yg murah2 je pung ..

@Sya:boleh kayuh sket2. boleh duduk. suh cina tu turunkan tahap maksima.

@eily:hahhaa.die suke basikal tuh. dh senget2 benget dh ..:)

zan said...

sasu.. aku beli ker anak sedara aku last year sebijik cam gini kot, dlm rm 70.00.... hehehe....

Yan said...

Anak pertama ni selalunya memacam menan dia dpt. bila dah kedua, ketiga...heee...