carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Wednesday, February 2, 2011

kisah otw & 1st day di Melaka

salam semua !!

amboi2. ader yg dh ambik cuti terus kan ?jeles tau ! korg kemana?sy x kemana2 pung. sbb suami adalah berkerja. so, duk je la umah smpai lebam biji mata..hahaha.

eh. sy x cite lagi psl g Melaka hr tu kan ?sesungguhnye sy tgu Mak Tam Ammar email gmbar. sbb banyak gambar sy kat situ. tp, lambt sungguh eh. baik sy upload je la mana yg ada. nnti kecian korg. sure rindu nak tau cite saya kan ?hahaha. perasan xhengat .

seawal kul 6pg wei bangun. ingat nak wat bihun & goreng popia sedap tuh. lepas 2, asben pulak nak pegi basuh kete. boleh ? aduhai..dh la beg x kemas lagi. lepas2 tu die coll ckp cazen die yg nk saing ngan kitorg tu nk dtg umah . aduhai ..lagi la kelam-kabut kan ..sy agak x bape nak suke sgt kalu nak konvoi2 nih ..haha. keji kan kamu x nak bersosial langsung ! haha


so, masuk kete drive ke Petronas terdekat . masa tu dh kul seperti di bwah :-



jln2 sket masuk highway. oh, hujan la ..mendung aje time tu kan ?suke je.sbb x la pnas dlm kete. smpai kat toll Ayer Keroh nih. stop kejap. sbb nk g toilet & nak coll owner homestay.smpai sini, Ammar adalah menangis x hengat ! sbb die baru tido. lepas tu berenti pulak. lepas2 sibuk nak kuar kete. ish..ngada tul ..

so. perjalanan adalah 1 jam 30minit. Puchong-Melaka. byr toll dlm rm14.++



dlm kul 12-30tghari dh boleh check-in hotel mewah homestay ! so, melepak kejap sbb tgu 1 family lgi dtg dr Kuantan ..

so, lepak-tengoktv-tido2 ayam-..cmpur smua tuh bosan giler ..haha

so, pas Asar , jom kita kuar jalan2 .

ke mana?ke Jusco sudah lah..sini yg baru punyer. best jugak pegi Jusco kat negeri lain nih ..haha.
duk sana smpai ke kul 8mlm cm tuh. x membeli apa pung. sbb Ammar sgt di luar kawalan ok. nak berlari ajer.




so, kul 8 nak g makan .oh yer. sy mkn nasi. lapo kemain weh! tp sikit aje. tu pun org duk perli..diet la tuh ! huhu. kami mkn kat 1 lagi homestay. yg ni khas tuk family pengantin pompuan (cazen asben). sedap la ayam cili padi & smbal udang nyer. terbaik ! :)


lepas makan. jenjalan bandar Melaka. kecik je la ek bandar nih. kul 10mlm cm tu Ammar dh tido. hbs tu cm ne nak kuar jenjalan. so, jwpannye duk dlm kete je la. diorg yg lain jenjalan kat kapal2 tuh. gigih tu dlm hujan .berpayung semua..haha.

eh, mesti pelik cm ne tau jln kan ?..Mak Tam Ammar yg ajar. die mmg duk Melaka. ngajar kat area Durian Tunggal.so, kami pun melenjan kete myvi die. huhu.lg 1, jalan kat Bandar Hilir tu 1way aje. so, jauh sket la if nak pth balik ..:D

kul 1pg..balik ke pangkal jln ..eh. mlm tu Ammar x tido sgt tau ! die cm x biasa..kul 2-30pg baru die lena..sy pun sama la jugak ..huhu.

sekian ..

ptg2 sket sy cite sal homestay yg best tuh yer..:D

3 comments:

baincardin said...

Bagaimanakah nasib kawan² kita di Mesir? Sama²lah kita berdoa utk keselamatan & kesejahteraan mereka, amin. :)

[-suziey-] said...

oo dekat je dr puchong ke melaka..puchong dok mana? kt dok jln klang lama.dekat je ngn puchong..hehe

Pn. Zana said...

@ baincardin

amin..sy doakan mereka selamat !

@suziey

sy duk taman putra perdana. dekat je ngan jln tuh..:D