carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Sunday, February 20, 2011

Mari mengenal nama buah versi Ammar

hai korang ..

buat ape di hari minggu yg sejahtera nih ?:P

sy tgh kebosanan nih.lelaki dua org di umah ini tgh syok masyuk tido. sy x boleh nak tido mybe sbb x ngantuk or x biasa tido siang .huhu. ngada jerk kan ?

td pagi dh pegi giant je. beli susu Ammar & kulit popia.huhu. ingat nak goreng popia ptg kang ..nak wat bersira sekali. ops..bile sy dh teror buat . nnti sy ajak awk ye Eily..awk kan suke .:P (x leh nak backlink, lembap noo line hr nih)so, balik je dr Giant, terus la kita meng-google resepi kan ?semua cm sama je rsepi ye. dh la nak bukak pung jenuh. huhu.

eh, eh..tajuk lain, cite lain pulak dah ..okey.meh sini sy listkan nama buah versi mulut Ammar -si budak kecik berumur 2tahun 2bulan inih ye. :D

Honey Dew ---- si kecik sebut : Honey-You !!

Watermelon --- si kecik sebut : Meluun!!

Papaya --- si kecik sebut : Papaya ! ni lulus..

Banana -- si kecik sebut : Anana !!

Star Fruit -- si kecik sebut : Star rut !!

Pear -- si kecik sebut : Pear!! ni lulus

Strawberry --- si kecik sebut : berry !!


tu jerk la kot ..dh x ingat ..huhu. see u esok yer!! :D

2 comments:

ummiaqeef said...

ok la tu..aqeef pun same,bunyi ujung2 je..hehe

syariza09 said...

x kisah la dia sebut mcm manapun, janji maknya paham apa yg dia sebut, kalo x paham susah gak tu, tak dpt pula nk mkn buah yg dia minta.....hehehe