carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Friday, November 12, 2010

Welcome to my home Mrs. Sharpais & Mrs.Sharpwash!!

salam Jumaat ..

ni ape kes panjang menjela ko nye tajuk ni?hahaha.

relaks2,bawak bertenang ..baca slow2 yer. kan hr tu sy de cite sy nk let go peti ais lama kan.yg sy iklan kat Mudah.my tu kan & call in banyk gile tu kan ?(panjng gile detail.buh je la link :) )

so, tadaaaa...lepas 2 weeks pegi kedai tu smpaikan niat nak membeli kan, baru la smlam, diorg2 ni smpai .haha. lama tul tunggu. bise lah kan?kalu cash tu kejap je smpai nye. sedih plk di situ yer.kenapa sy gelarkan diorg2 ni Mrs?sbb ni alat2 bantuan tuk para isteri & ibu di umah. kalu x de, ssh la nak buat kije kan ?

perkenalkan ...drum roll!!


1) Mrs. Sharpais..


Model : Sharp, 2 pintu .
Sebab nak let go yg lama : kecik sgt . x muat kalu nak beli brg banyak..
soalan laser : kalu tau kecik, nape beli dulu ?
jawapan jujur sy : saje..(hahaha. skit hati org yg tanye)





2) Mrs. Sharpwash



Model: Sharp, semi auto. x suke auto (hahaa, leh caye ker?)
Sebab reject yg lama : dh rosak lor. yg belah wash rosak kena petir kot. yg spin ok lagi. rosak since pose. lama kan sy bertahan?hehee
soalan2 laser : Eleh, napa x beli Auto, kan senang .
jawapan jujur saya : sy adalah pengikut tegar cakap asben..hahaha




ni peti ais lama :



yang ni my friend dh nak ambik. thanks pd kamu si pooh yg berkhidmat tuk kami ber3 selama genap 3 tahun!! :( duk ngan Mrs. baru tu kamu jgn buat hal tau. hehe.

mesin basuh lama? x de pic sbb die duk jauh dri diorg2 ni. & sy terlupe nak tangkap gambar sekali..:)

sekian ..

cube tengok kul bape sy ambik pic tu?tido lewat nk tgu bju siap basuh!! :) semangt gtu !!

p/s : sy jdi sgt bz hr ni. sbb sy nak ulangkaji for exam esok plus wat kije opis ..gile last minit..nnti sy cite yer.:)



2 comments:

Zila said...

saya guna peti ais 1 pintu brand sharp since 8 yrs ago.. masih kuatkan hati supaya jgn beli peti ais baru.. (even dlm hati selalu je rasa nak tukar peti ais baru)

Pn. Zana said...

zila : hehehe. sy dh x tahan dh nih.tu terus cm nk tukar tu..:)