carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Tuesday, November 30, 2010

nak ke MAHA kononnyer, tp ke tempat lain

salam ..

ni kejadian sabtu yg lepas. lepas break1st roti jala, cekodok & kari ayam.( info: kari ayam itu dibeli). bg asben rehat2 kejap, sbb die kije mlm tu. kemas2 umah yg kemain sepah. kemas almari baju ngan si kecik..huhu. kena buat laju2 kalu x hbs die berpesta ngan baju2..hahhaa. die suke sgt main baju sekarg..tambh2 yg dh dilipat susun cantik jer..

kul 12-30tghari buta gerak ke umah kwn di Bandar Enstek. di Sepang nun. selalu sgt dh pegi umh die. kali ni saje je nak pegi sbb mak die dtg. dulu ms bujang, sy pernh menumpang kasih duk ngn mak die ni kat Parit Buntar nun..:D kwn sy tu dh 9 bulan mengandung. huh!! sgt puct muke die. kesian je tengok ..entah hantu mana rasuk, gambar 1 pun x de..haha. sedap sgt makan kot ..mak die msk daging masak hitam ..sedap2 sgt ..sy pun x reti masak sesedap itu .(apa kes ni nak lawan ngan mak kwan yg sah2 dh makan garam awal!!!).:D asben sy dh suh ambik resepi ..

dh makan, sembang2, solat zohor & mandikan Ammar, jom kita gerak balik!! masa tu dh kul 3-30ptg..kalu sembang ngan die ni mmg x pernh abis..hehe. jom kita ke MAHA kononnye..sbb dh 1 way nak balik umah kan ?

msa tu dh gelap sgt dh hari..mendung dh..oh, mungkin kat belah2 sana xhujan kot..sedapkan hati..sbb nak g MAHA nun, nk g jumpe ngan kawan..:D smpai je kat sana nun, ambik ko..dh jem serata alam. gile lar, nk msuk kat parking pintu 2 tu dh penuh sarat. mls ler. g pulak kat pintu 1. naik ats sket..leps tu..hujan dh turun..sy pun ckp, jom la balik..mls jer nak pegi ..sepantas kilat asben ambik kanan..dn buat u-turn!! huhu.

nk balik tu, jom kita ikut putrajaya..x jem kan & boleh terus balik umah x ikut jln belakang ..jimat toll dah kat situ .. ?tetibe hantu mana entah merasuk lagi..nak pegi makan roti john kat Taman Warisan pulak ..hahaha.

moh kita ke Taman Warisan ..

oh. sini pun ader pameran..jom la tengok2..haha. x de org pun dtg..org dh ke MAHA nun!





konon nak beli la pokok limau kasturi. tp, x pun..sbb asben kate x cantik..huhu..entah bile nak de yg cantik entah ...haha

jom kita makan Roti John (info: gambar google je ni )






ok,jom balik!!..dh nak hujan kat situ ..guruh lite2. si anak nk berdukung sbb takut bunyi guruh !! kesian kan ..:D ikut sape la tu ??:D





menuju ke kete..

sekian ...

p/s : ada hati lagi ni nak g MAHA ni ....:D


4 comments:

BIONIC WOMEN said...

kami sekuarga ni xde perasaan nak g maha..sebab memang x suka tempat ramai org gitu..huhu
tau x kami x pernah pun g jom heboh tu..hehe

Pn. Zana said...

Eily : ye ker?hehee. sy x de la suke sgt ..tp, boleh la..jom heboh pun pegi gak sekali sekala..

syariza09 said...

mmg jem giler. mmg ada niat di hati pn nk gi. Sabtu lepas nk ke Serdang, lalu la ikut jln nk ke MAHA. Dah tersangkut kt situ pula. mmg ramai org. Rsanya kalo nk selesa kena gi time kerja kot, tp tpaksa amik coti la pula

mamaelly said...

hihihi best eh zana.. elly hati teringin tapi badan tak boleh terima keadaan ramai2 macam tu... lagi pulak bawak si Putry.. hihi tak berani..hehe