carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Tuesday, November 23, 2010

nama taman yg best tu : Taman Seri Empangan

salam ..

ingat x, last week, sy de story pegi taman best kat Putrajaya kan ?so, Sabtu yg lepas pun kitorg pegi lagi. kali ni siap bwk moto Ammar lgi. tp, kejap je die nak naik. die lebih tertarik nk tengok org main kete remote & nak main kat playground itu .

Kali ni park kete kat tempat khas die. so, masa tu baru la perasan nama taman ni .

ada yg prnh pegi ?dekat je ngan PICC tu . kira sebelah la..

kali ni pegi awal sket.kul 5.45ptg dh smpai dah ..mula2 pegi kat bawah yg dekat ngn air empangan tu. & ade budak lebih besr dri Ammar tgh main kete remote.die dtg ngan mak die je. tetibe je Ammar ni duk ralik tengok kete tu gerak2. & banyak kali jugak die pegi angkat kete tu. nsb baik la mak & budak tu relax je. x de la menyombong sgt. sy pun duk larang2 jugak la.


: inila budak & mak die yg baju oren tu:

kalu korg perasan belakang pic ada 4 org pmpuan tgh ambik gambar..hehehe. kije kitorg duk perati je diorg ni..x caye ce tgok mak budk tu.ralik tgok gelagat diorg :D



ni la die ..ralik sgt tengok. hr tu dh pernh beli. yg kecik ..habis jahanam..hahaha.



kejap je die main ngan moto ni. lenkali x pyh bawk dah .:)



lepas tu, naik ats kat area playground tu ..ramai gak budk kat situ. so, nak main kat sini.kena banyak tolenrasi . kalu menyombong bagai. pegi balik. main kat dlm umah sndiri. hr tu de gak budak yg bergaduh. berebut nak masuk lorong yg smpit tu. lenkali buat besar sket yer..:D . nsb baik la ayah budk yg kena pukul tu x mengamuk. huhu.


: kami berdua, ayah die snap dr jauh. malu la kunun..:


: ape la Ammar duk perati tu. smpai la die jatuh tau lepas ambik pic ni. tengok kat auntie baju pink tu smpai x perasan de penghadang yg warna kuning tu :


: kura2. x nak naik pun. saje je:



: sy tgh pujuk Ammar ni. ajak balik, die ckp tanak!! :


:: sy nak tangkap die sbb nak ajak balik !! :


sekian ...



5 comments:

Lia said...

hihi.. budak2 memang lah kalau dpt tempat main mmg jenuhlah pujuk nak ajak balik kan.. hehe

mamasue said...

budak2 mmg seronok bile skali skala dapat pegi main kt luar

ainnoraini said...

ambik tu..siap kene kejar lagi nak ajak balik ye...

bile dah dpt keluar gi main tak mau balik ye ammar...

Pn. Zana said...

lia : hehe. tu la, tu yg kena main tangkap je. nangis gak tu

mama sue: tu la..kesian kat die. terkurung je.

syariza09 said...

mmg pernah gi ctu, tp tu laa budak2 ramai sgt. kalo jln2 tepi tasik ok la

fuhh..pic last tu dasyat. agak2 pecut 100 meter ke :D