carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Thursday, November 11, 2010

jln2 main pasir kat pantai Bagan Lalang

salam ..

masih berkisar ttg jln2 wekend hr tu. kalu nk baca, baca la.just tuk diri sndiri je..hehehe. ingat x hr tu kan pegi Nilai 3 jumpe parents tu. lepas tu otw balik.dlm kul 5 cm tu..ala, awal la lgi. mls nye nak balik lagi..hehee, dasar mmg suke menghbis kan minyak kete kan ?

smpai 1 simpang tu. tetibe ckp kat my asben, jom pegi pantai Bagan Lalang. huhu. die pun setuju wei. ape lagi, terus buat u-turn..haha. sgt drastik kalu bab2 hbskan minyak kete.. terus g isi minyak kat area situ & terus menghala ke Bagan Lalang. msa tu x lapar sgt pun.semata2 nak pegi main pantai je.

smpai2 sana, pegi kat kedai de jual ikan2 tu kan.. de anak sepupu my asben niaga situ. tp, ms smpai tu. eh, dh org lain yg niaga. tp, sebelah tu mak sedara die punye. dpt la kitorg beli sotong yng murah dlm rm15 1 kilo. banyak jugak .nk msk ape la tu. smpai skarg, de lagi tu..hehee. dasar tamak !! :)

lepas tu my asben g solat Asar dulu & baru la pegi ke pantai. my asben & Ammar dh ke depan pun. tinggallah ibu sorang2 duk kwasan rumput tu. nsb baik de tikar. leh la duk feeling2 situ sorg2..hahaha. ms tu dh nk dekat 6-30 gtu dh..


meh tngok kaki budk kecik ni. hbs kena pasir. ayah die x singsing pun suar die. hbs berpasir!!



huhu. dh nak dekat kul 7mlm dh time tu..tu la pegi lmbt sgt kan ?tp, ok je..x panas..:D


Ammar mmg x suke tul pndg kamera. hehe. ssh sgt die. nnti kita dtg lagi yer.

kul 7-15mlm kitorg gerak balik umah . tp kan, ramai g org yg mandi kat situ..smapi malam kot kan ?nnti lain kali kita dtg lagi ye. dpt 1 night stay kat situ pun best ..:D

smpai umah dlm kul 9mlm..fuhh, penat sungguh !!

sekian ..

p/s : dlm kete 1 jam lebih . tp duk kat pantai tu 30minit je. sgt x adil kan ?:P


7 comments:

syariza09 said...

sy dh lama tringin tp lom sampai2 lg huhu

Amy Syaquena said...

salam..

wah bestnya , hari tue ada gi umah adik kat sungai pelik ingat keje leh la settle cepat , dapat la jalan2 dekat bagan lalang tengok hampeh..gi malam tue just pusing gan kete je huwa...

MrShah53 said...

mcm best..kne try nih..

Yan said...

Salam Zana,

ni lah tempat yg teringin nak p, tp tak penah2 sampai...

shamsul said...

dapp tuu pekenee ikan bakarr kat situu

Pn. Zana said...

sya: pegi la..dekat je kan ?:)
amy: hehe.nnti pegi lagi.
mr.shah: try la..best tu mandi.
yan: hehe. pegi la. duk mana?
shamsul: lg sedap kalu bakar sdnrii kn ?

Yan said...

Salam Zana,

akak tinggal Shah alam je..