carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Tuesday, November 23, 2010

sy de rahsia donut jdi lebih kenyal smpai ptg

salam ..

tetibe rase lapo kemain. nak mkn donut pulak rase.hahaha.


kasi tnjuk gambar donut sy ni dulu:-

+

+

+


sy buat donut ni pepagi buta hr sabtu yg lepas. 2 org lelaki2 itu x bangun tido lagi. ikutkan hati nk berjemaah sesama diorg tp, x smpai hati pulak .hahaha.

pukul 8.42pg kat gambar tu sy dh siap goreng.so, boleh agak kul bape sy mulakan kije?hehehe.semangat menggila pg sabtu tu. kali ni sy up sket bahan2 bancuhan die untuk bg lebih kenyal . ni mak sy yg kabo. die buh benda alah ni :-


+

+

+

+

+

+

+



yer.betul ..ubi kentang. tp.b4 tu potong kecik dulu & rebus & blend buh air skit ..

hasilnya mmg lebih kenyal la. betui. tp, jgn buh telor dah. sy wat mlm tdi buh telor & kentang. konon nak bg kenyal menggile. tapi. hampes. keras cm batu ..hahaha.. pengajaran pd saya. jgn tamak ..:D

ptg sabtu tu dh x payah wat makanan petang dah..see, kan dh jimat tenaga gtu. hehehe

meh la cube..

sekian ..

p/s : ptg kang nak pegi hospital Serdang tengok wife kwn asben dh deliver baby. tetibe nak imbs kembali kenangan hampir 2 tahun yg lepas. sy deliver Ammar kat situ jugak ..:D


2 comments:

BIONIC WOMEN said...

oooo..buh kentang..tappi saya x pulak pernah ubuh tellur kalau wat donut..hehehe

Pn. Zana said...

Eily : sy punye resepi de buh telor. hehe.