carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Wednesday, August 18, 2010

hati ku kecewa

Salam ...

Hati ku smlm sgt2 kecewa.!! dgn penuh harapan nih nak mkn kueh kegeraman ku. kalu nak buat tuh, alatan pulak x cukup. so, lepas ni mmg kena mencri acuan & kuali yang sesuai ..


Tengok nih apa yg ku kecewakan :(


* ROTI JALA cicah KUAH KARI + MINYAK *




ni lagi clear minyak tuh :-


sy beli di bazar dlm taman nih. mmg tertarik sngt. sbbnye die hanya jual roti jala sahaja dgn 2 talam yg besar. so, imagine. ni sure la sedap ..sbb leh focus kan?hasilnye sure terangkat .namun, apa kan daya.maybe bukan rezeki minah2 tu nak niaga lama. hehehe. dulu sy pernh jugak beli tempat lain , tp..meveles tau!!siap die buh ayam & kentang yg di potong kecik. tp, die dh x berniaga. :( ok la tuh kan?sy bukan nak ayam banyak2 cume, org ckp sedap la tekak nih nak makan banyak2..:)


P/s : tolong la meniaga tu dgn lebih kasih sayang yer..maksudnye,masak mcm mana korg nk bg org tersayang makan ..:P

4 comments:

~Miss Sukasih~ said...

Sabar yer kak zana..biase la tu org berniaga nie..klu nak berniaga btl2 la kan...jgn la aniaya kami nie..kami nak bgi peniaga untung tp peniaga bg ape kat kami nie..ish3...jgn la cmtu...x bek taw...bt mcm tu bulan2 ramadhan nie..=) same2 la rase untung tu...

Mommylicious a.k.a ibuRafiq said...

betul!..berniaga dengan kasih sayang..masakan akan jadi sedap....ape kita cube sendiri..sy ingin mencube..tapi karinye masak macm mane yer?

syariza09 said...

dia pakai minyak murah sbb tu dia leh boh banyak2 hehe

Shieda said...

hehehe...saya masih blom terjebak ke pasar ramadhan..
Masakan bibik lebih menyelerakan..kuang3x.