carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Wednesday, August 11, 2010

bersahur dgn masakan Mak Mertua & smbil di perhati oleh si kecik

salam semua!!!

Amacam hari pertama puasa?hihi. sy bangun awl hari ni, nak masak lauk kegemaran suami. Awal sy bangun tau !!*t i p u* :D

MIL ada kirim makanan. sayang sgt kat anak die kan?. kirim ngan bas. x faham ek?cm nih, bise nye ada banyak bas dri Bandar Jengka ke KL atau Subang. Tp, Subang la yg paling hampir dgn umah kami. so, masa bas tu nak gerak menuju ke destinasi. Abg ipar akan jumpa ngan driver, ckp, smpai kat Subang nnti, ada org ambik bungkusan ini.so, kat bungkusan tu tulis la nama & no telepon si penerima a.k.a anak yg disayangi oleh MIL itu :D. bg la rm10 tuk duit kopi. Abg ipar akan sms no bus. & kami akan tunggu la dkt Subang tu dlm pukul 10mlm.


So, sahur tadi makan nih :-

*gambar agak blur*

Ikan Patin msk Pais
--> Pais tu bakar bersama tempoyak & lada[jgn tanya lebih, sy x reti masak
:P]

Pukul 5.05pg kejut asben, Ammar pun ikut bangun jugak !!mmg dh time die minum susu, sy bg susu. x nak dah!!sibuk nak tengok kitorg makan.so, bg la kurma je kat die. gile ape, nak bg patin tuh..hehehhehe


Sekian cite di pagi 1 Ramadhan


P/s : berbuka nnti, lauk MIL masak jugak!!!& sy just msk sayur & gorng ikan ajer :D

4 comments:

mama c'fa said...

fuhh bestnye kak.. siap antr kim gune bas.. jrang tu slalu by pos xpu dtg sndri.. syok dpt mcm tu hihih slmt berpuase

~Miss Sukasih~ said...

amboi2...untuk nyer die..bgs gak driver tu...leh wat keje part time tu..kat sni xde plak cmtu...=)

Pn. Zana said...

Mama c'fa : hehehe. diorg adik beradik mmg cm tuh.suke guna bas.cepat katanya.:) selamat berpose jugak

Nieyla: kat sini pun ada jugak tau!!dulu kitorg pernh tanye driver bus kat pudu..hehehe..

ainnoraini said...

salam zana...
Ucapan selamat berpuasa. Semoga dapat menjalankan ibadah puasa dgn penuh kesabaran.

Semoga segala usaha dan amalan diberkathi dan dirahmati Allah SWT.