carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Tuesday, September 30, 2014

makanan perosak diet anda

huwaaaa. 

dah diet satu hari lepas tu kawan belanja donut! geram tak?? geram kalau tak makan. hahaha.
semua list makanan dalam gambar ni tinggi gula dan lemak tepu yang tinggi. 

uishh,seram! 

satu donut aja dalam 150kcal. kalau ada hiasan tambahan, lagi la banyak.
ok.bai.uolls. 

Suppliment baru in the house

hai dan assalamualaikum semua.

buat apa uolls?
yang kat umah pasti dah atau tengah sibuk memasak kan?

yang tengah kerja, lapar ker? cepat cepat ambil snack, sebelum metobalisme anda akan turun.

saya.dah siap masak,menu hari ini UDANG MASAK LEMAK! sedap kan? haha.

ni nak cite kat uolls, ada suppliment baru dalam rumah iaitu MEALSHAKES untuk anak anak. bagi topup multivatamin dalam badan..si kecil aryan tu kurang makan nasi, so kena la ambil mealshakes untuk bagi vitamin n sumber nurtrien lain kan?

dah cuba bagi 1sudu kecil semalam, so esok pulak..kena dalam 3kali je seminggu sebab dia masih kecil.

si abg belum cuba lagi. tapi dia kemain suka..dah jilat satu sudu pun..rasanya lazat, macam aiskrim.vanilla tau!

hehe..

saya cuba gak!

sedap bangatt. nnti nak buat aiskrim tau..nanti dah jadi, iolls tunjuk ye..

hubungi saya jika ada pertanyaan.

miss sasu
012-985 1718
cod puchong, cyberjaya
dan jerantut mgu depan!!

Monday, September 29, 2014

motivation rally shaklee

assalamualaikum semua..

semalam, diberi kesempatan nak hadirkan diri ke majlis gilang gemilang motivation rally dan recognition .

bertempat di convention centre sacc  shah alam..bersebelahan dengan sacc mall. majlis berakhir pada jam 6petang dan diteruskan dengan jamuan raya. haha..walaupun raya dah pun lama habis. tapi dengan shaklee, tidak mengapa..as long as ada majlis untuk raikan kami.

alhamdulliah, diberi keizinan oleh suami untuk join dan boleh menjaga anak anak.

saya pergi tumpang atau carpool dengan my mentor. ada gambar di bawah..dia la yang bertanggungjawap bawak saya ke arena shaklee ni..best kan?

alhamdulliah,saya dapat naik rank as a supervisor. rank yang pertama dalam shaklee dan lepas tu ada 5 lagi rank menuju ke master coordinator. impian semua distributor shaklee. so, kami naik pentas untuk itu..

selepas tu majlis motivation rally. mendengar motivation dari dua master berkenaan bagaimana nak fokus dalam shaklee dan how to determination. wah! semakin bersemangat nak terus berjaya dengan cara sendiri.

now, dah termotivate!

jom, buat list to do & go for it. tiada masa lagi nak berlengah2. peluang untuk kita adalah sama rata dan kita semua ada chance untuk dapatkan nya.

semalam, rank supervisor dan senior supervisor paling ramai. saya tak mahu, saya nak atleast coordinator sebelum abis cycle ini. pasti boleh!

saya kini adalah shaklee passion. anda?

berminat nak ceburi MLM shaklee?
anda perlu hubungi saya dengan kadar segera. jika tak rebut peluang ini, beribu org akan rebut.

miss sasu
012-985 1718

love uolls.

Saturday, September 27, 2014

update misi kurus3kg hari ke 5

assalamualaikum semua followers saya. 

pagi pagi update blog dengan kesunyian ni memang la best kan ! idea datang bagai mencurah curah . haha. over nau la pulak sampai mencurah ye? 

ok, saya perasan berat dah naik sikit compare masa bulan puasa. so, ini la berat masa raya ! haha, raya kan over makan. so, better kita buang sebelum raya haji akan datang ! 

so, saya pun dah mulakan misi #kurus3kg. maksudnya saya nak kurus kan lagi badan dalam 3kg. gitewww. 

so, this time memang agak struggle sikit la nak turunkan berat sebab duk rumah kan. makanann tu sentiasa ada. huhu. tapi ku cuba cantas sebaik mungkin ! 

now, update dah masuk hari ke 5, apa yang saya perasan ialah : 

1- kurang lemak di bahagian pinggang. pinggang nak ke pinggul. huwaaaa! situ mmg sebelum ni ada lemak. kalau pakai suar, memang akan nampak. suar jeans tak nampak la..so, saya perasan mcm dah kurang sikit . 

2- berat dah turun sikit ! yeayyy. sikit tu dalam 1/2kg mungkin. saya pun x pasti. tapi unless ada perubahan, tu yang buat seronok saangat ! tapi saya kira berat masa bangun tido adalah valid ye.. yang lelain malas nak pikir. bianya bila malam, berat mmng akan naik sedikit . 

apa yang saya dah buat ye? 

1- sarapan pagi hanya dengan oat 
2- snack sebelum lunch saya ambik sandwich atau biskut 
3- lunch n dinner nasi segengam, salad n protin banyak 
4- air masak 3liter sehari  ( kdg kala tak cukup)
5-buat jumping jackat least 100 kali, but nak up sampai 200kali., 
6- ambik lecithin & alfalfa setiap hari. 

itu sahaja rahsia saya! anda ingin cuba? 
follow aja my fb : sasuzanazanudin.
whatstap 012- 985 1718

Friday, September 26, 2014

senaman di rumah

assalamualaikum

buat apa uolls?
saya tengah lepak jap tengok da’i jap. sementara nak tido dah ni..pagi esok nak bangun awal. study! hehe.

aryan dah tido, baru la boleh baring baring, kalau tak, jangan harap!

eh nak share, saya sekarang rajin sgt buat senaman..saje nak.kasi lemak lemak ni susut jer..berat dah just nice. selagi perut ni tak kempis, selagi tu la tak tenteram..hahaha.

satu rejim yang saya suka ialah buat JUMPING JACK!

ala, lompat bintang.. biasa buat masa PJ kat sekolah kan. tapi kat sekolah,ok jer. tak mengah! haha.kalau buat sekarang, fuhhh. siap 20kali, dah mengah. berdegup gila la jantung ni.

uolls, kalau buat ni 20minit, kita.boleh burn dalam 300kcal tau! banyak kan. 300kcal tu bersamaan dengan dua genggam nasi tau! haha..best kan.. makan nasi then lpas tu terus burn..

nak.cabar diri.buat 20minit sehari.ni..

jom uolls.

babai. jumpa.lagi

SIAPA INGIN SAYA JADI COACH ANDA?



ASSALAMUALAIKUM

selamat petang dan maaf menggangu, saya ingin menawarkan anda 1 set slimming yang boleh membantu anda yang memerlukan.

APA YANG TERKANDUNG DALAM SET INI ??

1- Cinch shake mix
2- cinch energy tea 
3- herblax 
4- lecithin 

APA YANG ANDA DAPAT JIKA MENYERTAI PROGRAM INI??

1- jadual permakanan yang lengkap dengan kiraan kalori
2- one to one penerangan yang jelas melalui offline atau online
3- monitoring day to day sehingga mencapai berat idaman.

jangan lepas kan peluang ini!

hubungi saya sekarang
012- 985 1718
miss sasu

 

Thursday, September 25, 2014

patch work cadar.

assalamalaikum

lawa tak?

berkenan kan uolls.

terletak jer bila pasang tu. tak yah risau kedut aiih..

rm140 je ni kalau pos, cod rm130 puchong area.

banyak lagi design.
whatsap tau. boleh bg pic.
012.985 1718

tips diet sarapan pagi

assalamualaikum uolls.

hari ni nak share ngan uolls, tips diet ketika sarapan pagi.

diet ni bukan la uolls tak perlu makan. tapi, kena makan dalam kalori yang betul.

ni tips dari KEVIN ZAHRI . siapa tak kenal kan? jumpa dalam google then,saya share ngan uolls.

baca tau!

paling penting kena ambik awal pagi. sebab tu dipanggil breakfast. atau bahasa melayu kalau direct translation ialah buka puasa. ye la puasa time tido kan. ke uols makan dalam mimpi:". :-)

ok,nanti jumpa lagi.

ada sape sape nak kenal ngan saya, boleh add di fb

cari : sasuzanazanudin
hp : 0129851718

Wednesday, September 24, 2014

aktiviti setiap petang

assalamualikum

sejak saya sudah tidak bekerja di luar ni maksudnya kerja sendiri dan duduk di rumah,yang paling seronok si ammar ni la. sebab dia tak suka pergi day care. sebab tak suka tidur ..hahaha.

tapi kat umah, wajib juga tidur tenghari. kalau tak mahu, pegi day care. hahaha. ganas kan iolls.

kami tinggal di kawasan perumahan apartment. iaitu rumah bertingkat tingkat. alhamdulliah sebab kami dapat beli rumah bawah. so,memang kengkawan ammar ni semua akan pergi rumah kami la untuk bermain waktu petang. seronok la dia sebab tak perlu berjalan jauh..hehe.

biasanya aktivitinya ialah main bola dan lumba lari.. oh ye, beli aiskrim juga. huwaaaa! setiap hari nak beli tau!

ni dah pukul 430 petang, dia masih tido. kejap lagi makan petang, lepas tu main lah. seronok sangat dia. tapi busuk la sikit. peluh! haha.

ok, nanti ketemu lagi..

Tuesday, September 23, 2014

BURUKNYA KURUS, TAPI ADA LEMAK !




assalamualaikum uolss.

korang kurus tapi lemak banyak di peha, perut buncit dann bahu yang besar ?
korang gemuk tapi lemak lagi nampak korang gemuk kalau dalam memilih baju ?

pening kan ?

lemak ni datang dari mana ??

of coz la datang dari makanan yang kita makan, makan makanan yang berlemak, membuatkan badan kita tak mampu dah nak bakar lemak sebab dah terlalu banyak makanan yang masuk .

so, hari demi hari, tahun demi tahun. sudahnya, lemak itu akan terus kekal dalam badan menjadi lemak tepu dah sudahnya sudah sebati dengan otot.

sebab tu bila uolls cuba untuk diet, cuba untuk kurus, lambat nampak hasilnya. lambatt sangat sebab benda tu dah sebati. kotoran degil dah. hehee

apa cadangan yang saya ingin tawarkan kepada pembaca blog saya ??

1-makan la ikut kalori. berapa kalori ? tak tahu, kena tanya saya.one to one consultation baru ok
2- buat senaman. senaman simple simple pun boleh .
3- makan suppliment secara konsisten. cadangan saya. ambik LECITHIN dan OMEGA GUARD.
ambik dua untuk kuasa yang POWER

ianya mampu untuk buat lemak korang berpecah dah diuraikan dansenang untuk dibakar dan dibuang melalui proses perkumuhan .

ambil bersama HERBLAX untuk kuasa yang lagi POWERR  !





  
 ni la agent pembakar lemak yang super power 
Lecithin dan Omega Guard. 
kedua duanya adalah minyak ! 
tapi minyak yang baik untuk menghapus minyak yang jahat !


ok la uolls, nak jenjalan blog korang jap. jumpa lagi..

later, saya nak share projek #kurus3kg saya. babai semua.

nak apa apa just whatsap / telegram me ok
miss sasu. 012- 985 1718

Saturday, September 20, 2014

kenal pasti berat dan tinggi untuk anda di sini



Assalamualaikum uolss, 

Jumpa lagi ! 

seronok tak baca tips blog saya? 
harap ada something yang uols boleh pelajari ok. 

nah, tips untuk korang. 
berapa tinggi & jantina korang, then dah tahu berapa berat yang sesuai untuk anda iaitu bmi dalam paras yang normal atau tidak. 

miss sasu dah hujung hujung ni, so, ada masa untuk turunkan lagi ! 

3kg more.. 

please please please.. :) 

jumpa lagi, 

salam sayang, 
miss sasu 
012- 985 1718 
cod area : puchong

Friday, September 19, 2014

DAH JAGA MAKAN TAPI TAK KURUS

assalam..

berkat hari jumaat.
nak tolong uolls.

siapa yang rasa dah all out jaga makan, tapi susah berat nak turun, sila pm saya di fb atau whatsap saya sekarang.

saya akan bagi details di bawah.

tapi saya nak jujur dan ikhlas. tak mau tipu. makan nasi seperiuk , tapi ckp makan nasi segenggam.

saya tolong cek.betui atau tidak.

fb saya : sasuzanazanudin.
whatsap : 0129851718

jumpa ada !

bagaimana mengatasi masalah kerap lapar

Assalamualaikum uols semua..

Pagi ni saya nak review tentang MASALAH KERAP LAPAR.
bagaimana in terjadi dan bagaimana kita nak menyelesaikan nya secara sihat dan pastinya berkesan. 

KERAP LAPAR terjadi apabila   

kredit artikel ini untuk http://sitinursyuhada95.blogspot.com
 
(1) Minum terlalu banyak minuman manis- Hasil daripada kajian oleh University of California di San Fransisco mendapati bahawa kandungan gula boleh ‘menipu’ otak terhadap keinginan untuk makan lebih banyak. Ia menghalang hormon leptin daripada memberitahu otak bahawa anda telah mendapatkan makanan yang secukupnya.

(2) Makan makanan bertin- Makanan di dalam tin terdedah kepada bahan kimia sepertibisphonel-A atau BPA, yang turut mempengaruhi hormon leptin seseorang. Ia akan menyebabkan seseorang untuk makan banyak kali dan juga dikatakan sebagai punca terhadap masalah obesiti.
 
(3) Sarapan pagi yang tidak mencukupi- Hasil kajian terhadap 6746 orang selama empat (4) tahun mendapati bahawa seseorang yang mengambil 300 kalori pada sarapan pagi akan meningkatkan pertambahan berat badan sebanyak dua (2) kali ganda berbanding orang yang mengambil 500 kalori. Ini kerana sarapan pagi yang tidak mencukupi akan menyebabkan seseorang untuk makan banyak kali sepanjang hari.
 
(4) Tidak makan sayur-sayuran- Khasiat di dalam sayur-sayuran boleh membantu untuk seseorang berasa kenyang lebih lama dan ini dapat mengelakkan anda daripada makan banyak kali.
 
 (5) Tidak minum teh kurang gula- Hasil daripada kajian mendapati bahawa seseorang yang minum teh kurang gula selepas makan akan membuatkan mereka berasa lebih kenyang dan secara tidak langsung dapat mengelakkan anda daripada makan banyak kali. 
 
(6) Kurang minum air masak- Tubuh badan yang kurang air akan menyebabkan seseorang untuk makan lebih banyak kerana ia meningkatkan tahap kelaparan seseorang. Sebaiknya, sebelum makan anda perlu minum air masak terlebih dahulu.
 
(7) Kebosanan- Hasil daripada kajian penyelidik Flinders University, Australia mendapati bahawa kebosanan akan meningkatkan keinginan seseorang untuk makan lebih banyak.
 
=========================================================================
 
dah tau punca , so kita boleh la huraikan untuk jalan penyelesaian . 
 
apa yang saya boleh simpulkan ialah : 
 
1- jangan terlalu banyak minum air manis 
2- elakkan dari pengambilan makanan dalam tin. 
3- ambil sarapan dalamkalori yang tinggi dan sihat 
4- ambil sayur dan buah dalam diet seharian
5- ambil teh selepas makan
6- minum air masak sehingga 3 liter sehari mengikut berat seseorang
7- elakkan dari rasa bosan. 
 
selain itu ada dua suppliment shaklee yang boleh bantu anda dalam mempengaruhi hormon agar memberitahu kepada otak bahawa anda dah cukup kenyang danboleh la stop makan iaitu 
 
ALFALFA DAN OMEGAGUARD 

ALFALFA 

ianya membantu dalam stabilkan kadar gula dalam darah. so, saya selalu cadangkan agar diambil ketika anda sedang lapar. semasa sedang menunggu untuk waktu makan. saya cadangkan diambil ketika sebelum sarapan dan sebelum makan malam dalam masa 1 jam 
 
OMEGAGUARD
 
ianya sangat unik. iaitu dengan memberi kesan kepada hormon. begini, apabila kita makan asid lemak omega 3ini, secara automatiknya ianya telah memberi kesan kepada peningkatan hormon leptin dan akan memberi signal kepada otak agar stop makan. bagus bukan. ianya saya cadangkan diambil selepas makan . 
 
segala pertanyaan tentang harga dan bagaimana untuk mendapatkanya, boleh la hubungi saya ye. 
 
 
salam sayang , 
 
miss sasu 
012- 985 1718 
cod area : Puchong
 
 

Thursday, September 18, 2014

resepi sandwich sihat

assalamualaikum uolls . 

jumpa lagi  kita dalam arena misi insaf miss sasu 
wah, kemain sedap pulak nama. 

hihihi. 

dah janji ngan korang kan nak share resepi sandwich cara orang nak diet .sandwich ni bahaya tau, kalau silap cara, korang akan jadi bertambah gemuk. 

haru tak ?? 
sebab tu timbang, berat x mau turun. 

ok, check it out .

RESEPI SANDWICH MISI INSAF MISS SASU 

BAHAN-BAHAN 

1- roti gandum 2 keping 

2- protein, 
- ayam rebus 
- ayam bakar 
- tuna dalam tin yang lowfat
- telor rebus 
- telorgoreng 

3- sayur 
- tomato
-salad
-timun
-buah pun buleh 

4- sos
- sos cili secolet 
- mayonis secolet 

tu aja..
  
CARA- CARA TAU KAN..
MAIN LAYER LAYER KAN DIA AJAA. 
IKUT SUKE HATI KORANG YEE.


JOM LAYAN GAMBAR SANDWICH SIHAT 

^
^



 





BOLEH IMAGINE TAK? 

SENANG KAN ? 

yang penting ! 

1) roti gandum 
2) protein yang sihat , minyak less
3) buah or sayur mesti over, jangan kedekut . 
4) sos jangan over , sikit buat hilang loya aja. hihi

jom uolsss. 

babai 
see u . 


012- 9851718 
whatsap me if nak tau tentang diet & shaklee. 

Wednesday, September 17, 2014

berat dah kelaut, jom mulakan misi insaf

 


Assalamualaikum uolls.. 

selamat pagi yang sunyi sepi ini.hehe. biasanya time time gini la saya selalu  ambil masa untuk share something dengan uolls dalam blog kecil saya ini. 

saya perasan berat saya kemain dah kelaut lah lately. ni semua berpunca dari saya yang kuat makan. tak ada faktor lain pun. semua kerana makan. korang tau kan, saya sekarang dah tak keje, just duk umah buat bisness online. so, ada banyyyyakkk masa kat dapur. sungguh tragis tau duk umah ni. haha. 

so, sekarang saya dah dalam misi insaf.

hahaha. nak kena diet macam dulu dulu, time saya nak kuruskan badan dari berat seberat 73kg ! itu la berat saya yang paling berat .. berat tak ? hahaa, ke ada lagi yang berat agaknya.. huhu. 

so, ni list yang saya kena buat . nak tak nak, kena buat .
jom kita mulakan hari ini yer.. 

1) sarapan penuh khasiat . iaitu Oat 
2) snack sebelum lunch dalam 11pagi, boleh makan sandwich. ( nanti saya share resepi ok) 
3) lunch segengam nasi dan protein serta sayur yang banyakkk 
4) snack sebelum dinner , apple hijau 
5) makan malam yang sihat , sup sayur or nasi macam lunch 
6) supper, cuma susu low fat dan roti gandum. 

now, nak shopping dulu 

nak beli 

1) susu low fat ( nanti saya share susu yang cm mana) 
2) roti gandum , banyak pilihan.. gardenia ke masimmo 
3) sayur & buah ! yes..
4) sayur salad, kalau malas nakmasak sayur. 
5) buah epal hijau banyakk!

ni stok seminggu. 
susu biasa tahan seminggu. 

atau saya kena beli yang serbuk.
nanti saya share ok ! 

kita mulakan hari ini atau esok ! haha. nak jugak atau .

uolls jom la join saya.. 
anythinngs boleh komen di sini yer. 


babbaai..

see u, nak p blogwalking jap blog cantik korang ,

salam sayang 
miss sasu yang sudah demokk 

012- 985 1718 
anythings nak tanye pasal diet & shaklee, just whatsapp me ok .


Tuesday, September 16, 2014

JOM BUANG LEMAK SEBELUM RAYA



miss sasu here ! 

jom sertai program
 Jom Buang Lemak Sebelum Raya ! 
[ 15/05/2014 sehingga 15/07/2014]

ada orang kurus Tapi lemak kemain banyakk . sebab tu akan nampak gemuk tau. 

apa syarat nya ?? 

11~ mesti menggunakan supplemen  set slimming shaklee
2~ mendaftar di bawah seliaan miss sasu 
3~mesti report kepada miss sasu semingu sekali . jujur dan amanah penting 
4~ report kepada miss sasu 
- ukur lilit pinggang 
-ukur lilit peha
- ukur lilit lengan
-ukur lilit punggung

apa hadiahnya ?? 

DUIT RAYA !! 

hubungi miss sasu 
012- 985 1718 sekarang !! 

Sunday, September 14, 2014

bonus shaklee sudah masuk

 


As salam uolls , 

Kebiasaannya, bonus shaklee akan terus masuk dalam akaun pada 15hb setiap bulan. tetapi, kadang kala shaklee ni sangat baik dan bermurah hati. macam bulan ni, shaklee bagi pada 12hb !! awal gila. memang selalunya shaklee akan bagi pada hari jumaat. best kan ?? 

berapa bonus miss sasu ? 

so far, Alhamdulliah. tetapi kena usaha lebih lagi untuk lebih banyak bonus. kena memberi lebih lagi kepada insan-insan yang memerlukan. lebih banyak anda memberi, lebih banyak anda dapat ! itu la prinsip SID shaklee di bawah naungan kumpulan Jutawan .

biasanya saya akan 

1- bayar bill unifi 
2- zakat secara online.
3- sedekah secara offline
4- bagi ibubapa
5- belanja family . 

itu aja! nanti dah banyak lagi, boleh la bayar untuk personal loan atau loan rumah & kereta. 
pastiboleh ! 

anda ingin rasai manisnya bershaklee ? 

jom la join kami.

MISS SASU & FRIENDS

APA PERLU BUAT ??

1- sediakan fee rm75 untuk yuran membership 
2- atau duit dalam rm700 untuk belian barang 200uv dan free membership 
3- sediakan nama, alamat, no ic, email, no hp, no akaun bank & nama dan ic pasangan 

whatsapp kepada saya 

012- 985 1718 
miss sasu 

saya tunggguu !
 




Thursday, September 11, 2014

MASALAH UTAMA SURI RUMAH CEPAT GEMUK

Assalamualaikum semua..

saya dah lebih seminggu bekerja dari rumah. bekerja secara online di rumah.

selama seminggu ni saya cuba selami real experience bagi suri rumah yang nak kurus.

antara masalah yang saya sudah kenalpasti ialah :

1- selalu skip makan.
2- selalu makan bukan dalam masa yang ditetapkan atau makan lewat.
3- selalu makan merepek apabila tidak lapar. ini akibat tiada makanan sihat yang telah tersedia untuk dimakan dengan kadar segera.

bagaimana untuk mengatasi masalah ini?

ini adalah cadangan saya. boleh ikut jika anda rasa sesuai untuk anda.

1- mesti ada jadual makanan. buat jadual selama seminggu. masak awal. untuk mengelakkan anda mencapai makanan yang mengarut ketika lapar.

2- makan on time. dah masak, so senang la nak makan.

3- masak makanan yang penuh khasiat. jadi kita tidak akan merasa lapar dengan cepat. ambil la protein,untuk rasa kenyang yang lama.

4- no junk food ! lagi bagus ada susu rendah lemak dan roti gandum atau biskut gandum.

bagaimana?

good luck semua suri rumah!

apa apa, just whatsap saya ye.

miss sasu | 012- 985 1718

REUNION MARKETING KUSTEM 2003


assalam uolls. 

ceritanya bermula nya begini, saya setup group chat dalam whasap. saya jadi admin la kan. buat group dalam bulan 5. dari situ sembang sembang then, timbullah idea nak buat gathering kali.kedua. kali pertama tahun 2010 yang lalu. so dalam 4tahun yang lepas. so, next gathering pun dalam 4- 5 tahun lagi la. insya allah. 


kami decide nak buat

30hb august 2014
12pm
teh tarik place, bangi gateway
tema biru


so, boleh tengok gambar ye.




goodies bag. 
dapat shoe bag
comel.kan? 
dalam tu ada termos dan stress ball. 



antara aktiviti yang kami jalankan ialah 

1- awards , lelaki paling hot, perempuan paling hot, single paling hot, family paling ceria dan kids paling comel.

2- lucky draw. 
yeay, saya dapat! 

3- pertukaran hadiah 
happy dapat tukar hadiah dengan kawan kawan..boleh jadi kenangan gitewww. 



ok la.. itu sahaja.. 
jumpa lagi entri yang lain yee. 

Wednesday, September 10, 2014

anak anak syurga miss sasu

anak anak syurga 

si abang 
si adik

abang : ammar,6y
adik : aryan, 1y

jauh ke idak jarak diorg kan? 

tak rancang mana pun, rezeki lambat dapat.. ingat tak dapat dahh
.tapi,Allah masih sayangkan kitorang
yang kerdil ini..hehe.


ok lah uools.. 
selamat malam 

Tuesday, September 9, 2014

BMI penentu anda gemuk atau tidak


 Assalamualaikum semua..

selamat malam. ada yang dah nak tidor ye?

miss sasu baru nak on laptop untuk kerja -kerja bisness online. Aryan dah tidur, baru la boleh bukak laptop. kalau tak. fuhhh. dugaan betul. :))

BMI anda berapa? 

Tak tahu ???

Macam mana kira ? 

Berat  / ( tinggi (m) x tinggi (m)

cth : berat 58kg 
tinggi 158cm 

58/ (1.58x1.58) 

=23.23

ini adalah NORMAL. 

berapa bacaan ?

underweight :  kurang 20
normal : 20- 24.9
overweight : 25-29.9
obesiti : lebih dari 30

so, macam mana ? 

adakah normal? adakah underwight ? atau lebih teruk lagi anda obesiti ??

menyeram kan kalau obesiti 
mesti bertindak sekarang ! 





 


kalau tengok gambar di atas, boleh tengok lemak uolss banyak mana. yang normal no 2 dari kiri, just nice aja kan ? memang sweeet ? 

anda tak nak macam tu ? senang nak cari saiz baju, nak bergerak pun senang .

jika nak ? 
jika ingi ubah penampilan anda, 
boleh hubungi saya. 

whasaap / telegram : 012- 985 1718 
atau search my fb : sasuzanazanudin.

terima kasih semua ! 

p/s : BMI ini tak valid untuk body builder ( yang selalu pergi gym untuk ton up badan)
 

Sunday, September 7, 2014

LECITHIN BUAT LEMAK ANDA TIDAK SENANG DUDUK

assalamualaikum semua.

selamat berhujung minggu!

hari ini saya nak cite kehebatan dan kekuatan si LECITHIN.

yes.. ianya adalah SOY LECITHIN . ianya adalah sangat bagus sebab ianya LARUT LEMAK.

sangat bagus dimakan selepas makan nasi atau makan berlemak!

maksudnya..lemak lemak tadi akan diuraikan dan dipecahkan oleh soy lecithin tadi. ianya akan membantu lemak lemak dibuang melalui proses perkumuhan.

makan 6 biji sehari untuk kesan yang superb! tidak perlu berjimat sebab harga adalah sangat berpatutan.

ingin cuba?
whatsap atau telegram saya
miss sasu |012-985 1718

miss sasu dan stranger ber whatsap.


assalamualaikum .

selamat awal pagi kepada semua. 
masa ini la sesuai untuk miss sasu singgah sekejap di blog kesayangan ini. 

ni nak cite kisah petang semalam. 
wahhh! ada stranger whatsap miss sasu. 
nak kurus katanya! dia dapat no hp dari blog ini mungkin . 

miss sasu sangat peramah kan ? 
hehehe. pastinya setiap pertanyaan akan miss jawap dengan penuh panjang lebar ye. 
pastinya dia akan tertarik ! 

katanya nak join program kurus miss sasu. 
tunggu hujung bulan katanya..
miss sasu ok aja! semangat nak membantu lebih ramai orang lagi yang nak kurus. 
btw, bukan nak kurus aja tapi nak sihat jua..




berminat jugak? 

jangan malu jangan segan nak whatsap miss sasu ye..

012- 985 1718 

babai ..:) 

assalamualaikum 


Thursday, September 4, 2014

Customer happy dapat kurangkan berat badan

Assalamualaikum.

Yeayyy.

Bila dapat whatsap dari customer yang berjaya turun kan berat badan pastinya satu perasaan yang sangat gembira buat miss sasu.

Biar lambat tak apa. Asal berat tu turun kan?

Apa yang dia consume?

~ cinch shake mix
~ omegaguard
~ alfalfa
~ cinch energy tea mix.

dia start on May.
so dah lama baru boleh turun 6kg kan?. tapi ianya maintain. tiada berat yoyo. itu yang penting.

uolls jom la cuba.
1st class monitoring from me.

whatsap / telegram now.
012-9851718

Wednesday, September 3, 2014

Kurus tak miss sasu??

Hai dan assalamualaikum.

Ni gambar syok sendiri.
Try n error . hehehee.

Ku nampak kurus ke idok gambar tak dukung anak?

Then, nampak perut bila dukung anak kan?,

Salahkan baju ituuu.
Baju dari Kain satin memang begitu.. So get ready pakai perisai kan.

-----------> tapi memang rasa dah kurus la dari sebelum ni.

BTW, miss sasu dah jadi fulltime housewife tauu, so nanti nak share ngan korang tips diet suri rumah..

Stay tune k.
Add miss sasu ye Kat fb.
Cari : sasuzana zanudin

Babai.
Whatsap/telegram
012-9851718

Tuesday, September 2, 2014

Makan shaklee boleh kurus

Assalamualaikum semua.

Apa khabar?
Sihat?

Betul ke bila kita ambik shaklee kita boleh kurus?

Siapa kata?
Miss sasu la..

Tapi uolls mesti ada caranya. Bukan main hentam aja ye.

Begini caranya.

1- bila kita makan ESP atau CINCH SHAKE MIX, automatik uolls akan kurang rasa lapar. Sebab protein dah full kan perut uolls.

2- lepas tu bila ambil LECITHIN atau OMEGA GUARD, makanan berlemak yang uolls makan tadi akan slowly berpecah dan ianya akan menghilang lebihan lemak .

3- bila makan ALFALFA dan HERBLAX pula, ianya akan bersihkan usus anda secara semulajadi. Hilangkan keledak yang lama duk bertimbun Kat usus uolls. Jadinya nutrient lebih mudah diserap.

4- lepas tu ambil CINCH ENERGY TEA lak. Ni teh. Dalam bentuk serbuk. Dihasilkan dari teh hijau
, putih dan merah. Hebat bukan?
Jadikan badan ada bertenaga!

Saya pasti anda akan terpikat.
Pastikan melalui saya. Saya la miss Sasu yang boleh membawa anda ke kg yang lebih kecil.

Sebab saya dulu yang gemuk. Kini dah kurus dan cuba kekalkannya.

Simpan nombor saya.
Miss sasu | 012-9851718

Monday, September 1, 2014

program jom kurus bersama saya

Assalamualaikum..

Semenjak saya berjaya mendapat berat idaman setelah melalui proses diet yang sihat, saya rasa terpanggil untuk membantu rakan-rakan semua yang ingin menurunkan berat badan masing-masing. 

oleh itu, saya akan membuka peluang ini kepada semua. sila komen nama, no telepon, nama fb & tempat tinggal, berat, tinggi dan umur di ruang komen ini. program ini dibuka kepada semua tak kira lelaki atau perempuan. 

sila pergi ke label jom kurus untuk melihat posting2 yang berkaitan. 

salam sayang , 

zana,
ibu.ammar.aryan

boleh call/sms/wechat no ni : 0129851718
whassup : 0132350358 
fb:sasuzanazanudin

mari kurus bersama saya!