carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Tuesday, September 9, 2014

BMI penentu anda gemuk atau tidak


 Assalamualaikum semua..

selamat malam. ada yang dah nak tidor ye?

miss sasu baru nak on laptop untuk kerja -kerja bisness online. Aryan dah tidur, baru la boleh bukak laptop. kalau tak. fuhhh. dugaan betul. :))

BMI anda berapa? 

Tak tahu ???

Macam mana kira ? 

Berat  / ( tinggi (m) x tinggi (m)

cth : berat 58kg 
tinggi 158cm 

58/ (1.58x1.58) 

=23.23

ini adalah NORMAL. 

berapa bacaan ?

underweight :  kurang 20
normal : 20- 24.9
overweight : 25-29.9
obesiti : lebih dari 30

so, macam mana ? 

adakah normal? adakah underwight ? atau lebih teruk lagi anda obesiti ??

menyeram kan kalau obesiti 
mesti bertindak sekarang ! 





 


kalau tengok gambar di atas, boleh tengok lemak uolss banyak mana. yang normal no 2 dari kiri, just nice aja kan ? memang sweeet ? 

anda tak nak macam tu ? senang nak cari saiz baju, nak bergerak pun senang .

jika nak ? 
jika ingi ubah penampilan anda, 
boleh hubungi saya. 

whasaap / telegram : 012- 985 1718 
atau search my fb : sasuzanazanudin.

terima kasih semua ! 

p/s : BMI ini tak valid untuk body builder ( yang selalu pergi gym untuk ton up badan)
 

4 comments:

Kakzakie said...

Kakak beli dgn kawan kakak di sini:)

Mummydearie said...

Dah lama tak kira BMI. Dah lama juga tak naik atas penimbang. Ni yang something scary sangat :)

Miss Sasu said...

tak apa kak, beli mana mana pun. asal akak berjaya kurus.

Miss Sasu said...

hehe. tapi kalau maintain tak apa dear..