carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Wednesday, September 17, 2014

berat dah kelaut, jom mulakan misi insaf

 


Assalamualaikum uolls.. 

selamat pagi yang sunyi sepi ini.hehe. biasanya time time gini la saya selalu  ambil masa untuk share something dengan uolls dalam blog kecil saya ini. 

saya perasan berat saya kemain dah kelaut lah lately. ni semua berpunca dari saya yang kuat makan. tak ada faktor lain pun. semua kerana makan. korang tau kan, saya sekarang dah tak keje, just duk umah buat bisness online. so, ada banyyyyakkk masa kat dapur. sungguh tragis tau duk umah ni. haha. 

so, sekarang saya dah dalam misi insaf.

hahaha. nak kena diet macam dulu dulu, time saya nak kuruskan badan dari berat seberat 73kg ! itu la berat saya yang paling berat .. berat tak ? hahaa, ke ada lagi yang berat agaknya.. huhu. 

so, ni list yang saya kena buat . nak tak nak, kena buat .
jom kita mulakan hari ini yer.. 

1) sarapan penuh khasiat . iaitu Oat 
2) snack sebelum lunch dalam 11pagi, boleh makan sandwich. ( nanti saya share resepi ok) 
3) lunch segengam nasi dan protein serta sayur yang banyakkk 
4) snack sebelum dinner , apple hijau 
5) makan malam yang sihat , sup sayur or nasi macam lunch 
6) supper, cuma susu low fat dan roti gandum. 

now, nak shopping dulu 

nak beli 

1) susu low fat ( nanti saya share susu yang cm mana) 
2) roti gandum , banyak pilihan.. gardenia ke masimmo 
3) sayur & buah ! yes..
4) sayur salad, kalau malas nakmasak sayur. 
5) buah epal hijau banyakk!

ni stok seminggu. 
susu biasa tahan seminggu. 

atau saya kena beli yang serbuk.
nanti saya share ok ! 

kita mulakan hari ini atau esok ! haha. nak jugak atau .

uolls jom la join saya.. 
anythinngs boleh komen di sini yer. 


babbaai..

see u, nak p blogwalking jap blog cantik korang ,

salam sayang 
miss sasu yang sudah demokk 

012- 985 1718 
anythings nak tanye pasal diet & shaklee, just whatsapp me ok .


1 comment:

Kakzakie said...

Syabas! Selamat berjaya
Kakak kalau makan segenggam nasi tak cukup hahaha...