carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Thursday, December 9, 2010

nak acik! nak acik!

salam smua !!


eh, hr ni ade j-card day kat IOI Mall kan ?. de x yg nak pegi ?lepas lunch kang nak pegi Wangsa Maju. bos suh hantar dokumen. erm, kalu smpat ptg kang la singgah jap ..bise la, sure la jam gile2 kan ..kat area situ mmg la kan ?kalu hujan cm semalam ..lagi la jem ..

Alkisahnya ...


ptg smlm, order Dominos Pizza dr opis ni. beli pizza regular aloha chicken & banana kaya desert.dlm 30mint dh smpai ..erm, nape la x sesat ke ..boleh la dpt free kupon pizza..:P so, mkn malam kami tu aja la. si kecik dh selamat makan 2 slice pizza & 1 slice desert. die dh kenyang dah!! lepas2, misi mak ayah nye pulak makan. tp, kat opis tdi sy dh rembat 2 slice desert ..haha. gile la tengok je x makan kan ?

ok..dh makan..tengok berita semua..masa tu dh pukul 8-15malam. tetibe je si kecik bersuara..

jeng ..jeng ..

+

+

+

nak acik!! nak acik !! ( read: nak nasi )

bagaikan kipas kudung sy pegi masak kan tuk die. tp, x msk nsi. msk mee. ingat ke dia dh kenyang ..rupenye anak melayu jugak!! :) so, buat mee simple je. tumis bwg putih, ayam & buh sos tiram sket ..dah ..siap!! pass kat ayah die. ayah die mmg terer suap. dlm 10 suap cm tu cmpur ngan sup lagi..dh tanak..tanak..geleng2 kepala..aduiiii. kena stanby gak nasi/mee yg bersup tuk die ni..

sekian...

p/s : puas memikir nak pelbagai kan makanan die. dgn kengkangan masa lagi ..:)

eh..x de gambar la..x pe la kan .sekali-sekala..:P

6 comments:

~Miss Sukasih~ said...

Tu la..nieyla x dan nak g IOI MALL..niat mmg de nak shopping..Huhuhu.=)

::Mamalyna:: said...

heheh..tekak anak melayu... sama cam lyna, kalu nak nasik tue, siap joget...yea..yea..nacik!

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

Domino nak yang thin cruz !


syedappnya !

syariza09 said...

hahaha...mmg la. pernah gak jd camtu. Tetiba jer ank amik pinggan nk nacik...mamanya dh tersentap...hehe

hajarus said...

ammar ni cam auntie hajar jugak ler... anak melayu.. makan ape2 pun last2 mesti nak cr nasi jugak.. hehehe...

~ yus ~ said...

hehe..macam anak saya yang ke 3. Apa2 pun lebih suka nasi..

Salam kenal ye Zana