carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Thursday, December 16, 2010

Ammar turn to 2 Part 1 : sejarah kelahiran

salam ..

memandangkan 24th yg akan datang anak teruna saya kan genap 2 tahun !!. nsb ko la nak, lahir hujung tahun. sempat 7 hari je dpt umur 2 tahun , lepas tu dh umur 3 tahun kalu mengikut tahun kan ?tetibe Ammar b'suara. IBu & Ayah la yg lambat sgt plan ..hahaha. sape nak jawab ???:P

ok, kembali ke pangkal jalan ...

ayat di atas tergantung tu. kalu cikgu karangan nampak.mmg kena bebel la ni ..:).ok, memandangkan Ammar dh nk msuk 2 tahun.so, sy nak wat la rantaian cite2 ttg die. saje je. boleh gak la die wat rujukan nnti ms die dh besar tak pun masa die ada anak..anak?oh tidak ..sy akan jdi nenek!! hahaha.

Part 1 : sejarah kelahiran

..Part2 lain ..x dan nak pikir lagi ..hahaha. boleh cm gtu ..

- sy khwin pada Nov 2007.. Janin die melekat pda last period 17hb March 2008 (hafal ko!!) sebelum2 tu dh 1 kali cek guna pregnant test gagal. so, 2nd time ni berjaya!!

- mengikut due nye akan lahir 24th Dis 2008. so, mmg itu la date die di lahirkan di Hospital Serdang.

- sepanjang mengandungkan die, sy mabuk teruk pada trimister yg pertama. x boleh nak menelan nasik langsung waktu itu. hanya boleh makan buah-buahan saje. muntah2 waktu pagi. mmg dh bise..malam2 pun bisa2 jugak. tp, tidak la smpai admit ward. syukur di situ.

- pd bulan ke 5 pregnant. kena minum air gula yg manis giler.. tp, syukur..x de kencing manis. x yh dh nak buat 2nd time mau pun DSP ke ape entah namanye yg kena ambik darah banyak kali tu ..

- sempat la melalui bulan puasa msa pregnant . tengahri je keras je perut sbb lapar kan ..kecian x?..tp, syukur jugak di situ ..puasa penuh tuk pertama kali nye sejak form 2..:) sy start dtg period umur 14 tahun. time tu sukan kat sekolah ..cuak gile ..haha

- tidak la mengidam ape2 yg mengarut..cume makanan2 barat jer..cm kek SR, dunkin donut, chicken chop tu jer..haha.

- 3 hari b4 bersalin . smpat lagi pegi berjalan2 di konvo adik di PICC. gigih je kan ?

- 1 hari b4 due date..ada keluar darah ..zass pecut ke hospital. admit ward kul 9mlm sbb darah naik mendadak .sy cuak ok!! kul 12mlm - 4pg mengerang kesakitan 5 minit kontraksi.. langsung x tido. 430 pg masuk labour room. 600pg pecah air ketuban..830pg Alhamdulliah ..lahir la die ke dunia secara normal..

- 500ptg keluar ward..terus zaass balik kampung di Jerantut..

- bermula la seisi berpantang smpai 40 hari sebelum balik ke rumah sndiri..


sy up gambar Ammar waktu die umur 2 hari yer :-


+

+

+

+





sgt suci-murni kan ???:D

dh besar die skarg ..dh leh bejalan, berlari, ..:P


tamat kisah part 1..

nnti la kisah part 2 yg tajuk yer x tau lagi ..hahahaa



5 comments:

ciK mOt ©™ said...

rindu kan pada bau bb...gedik2 dah ni...

Pn. Zana said...

cik mot :

mmg pun..harum sungguh!! :P

syariza09 said...

imbau kenangan lalu ...sweet moment

nur easy said...

cepat je masa berlalu kn.. bby saya pun nama ammar..;)

Yan said...

Anak2 cepat membesar.Macam tak puas basuhkan punggung depa kalau buang air..hee