carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Wednesday, December 22, 2010

anak buah sy si hitam manis

salam ...

ini la anak buah sy yg 1st sekali wujud dlm family kitorg. die la yg paling tua yg berusia 6 tahun . tahun depan dh darjah 1 ni !!


selama 4 tahun die ( Tasha) hanya ader adik die saje. adik die (Adam) umur 5 tahun. duduk je la be2. actually, die duk ngan nenek & atuknye. nenek & atuk Ammar gak la.mama @ kakak sy kije area sini. die single mother. so, anak2 kena la duk kat kampung. fhm2 la duk sini kan. mana la cukup budget kan ?asalkan every month kirim duit tuk perbelanjaan sekolah & harian . itu sdh cukup okay..

lepas 4 tahun baru la anak abg sy (Syafi) muncul di ikuti oleh Ammar & anak2nd (Syafiah) abg sy..so, jadilah 4 org saje anak sedara sy :D .iaitu Tasha, Adam, Syafi & Syafiah.ader ramai lagi ni x kawin lagi ..:D .10tahun akan dtg mesti lagi ramai..meriah tu !!

ok..sudah menyimpang lari dr tajuk di atas..

Tasha ni mmg hitam manis je kulitnye. mama nye putih melepok.tak tahu la nape. mybe suke main panas..huahuahua. tp, die sedar yg die itam ..selalu je ckp nape kakak itam.mama putih..so. ape nak jwb ??:D


ini la wajah si itam manis itu :-



+


+





tp, die sgt bijak ok. kalu kita duk ckp2 slow kan ..die boleh dpt tangkap apa yg kta duk cakap. kakak boleh tau ape yg mok de cakap kan tu ..:) & lagi 1, kalu angkat phone kat kampung..Assalamualaikum ..Hello, sape ni..nak ckp ngan sape?hehee. cm operator dh kamu !!


ni masa die dtg sini jalan2..





oh yer...esok pg sy nak balik kampung yer for 4, 5 days..lama x?hahaha. sekali -sekala..so, lepas ni entry sy dh siap2 buat ..so..tataa....

jgn lupe Jumaat ni Ammar dh 2 tahun !! :D nak beli kek!! nak beli kek!! :D

babai ..& jumpe lagi ..


1 comment:

::Mamalyna:: said...

Amboi... syok tu balik kg lama2...heheh