carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Friday, December 10, 2010

mereka memang layak menang

salam Jumaat smua !!

siapa mereka itu ??

mereka 2 org ini la :-




Richard Hardin, 34, Pro Basketballer | Richard Herrera, 31, Actor
Friends, The Philippines


diorg la pemenang The Amazing Race Asia Season 4 !! menang US$100,000. banyak wei ..nak sket boleh ?penat tau sy sokong korg smlm dr jauh ..hahaha

kenapa sy ckp diorg layak ???

1- diorg x pernh dajalkan org ..kalu geng s'pore tu pernh tau dajalkan Su & Dimple.. ckp seat dh penuh ms diorg nak beli tiket..

2- diorg mmg laju & cekap..cekap dlm pilih flight nk ke s'pore tu ..

3- diorg jarang gaduh sesama mereka.. yg lain kan bise je bertengkar

4-diorg x pernh ambik kesempatan ats team lain. kalu de pun yg tumpang ikut teksi geng Indonesiao tu, tp at last, diorg bayar tau !!

5- diorg sanggup botak untuk teruskan game!!



kan ?ke de yg x sokong ??pendapat org lain-lain kan ??

tp..bile tengok smlm tu .betui2 la mencabar tau !! bab yg kena bertahan selama 2 minit kat papan luncur tu, kena tambah nombor & kena naik benda alah yg scary gile tu & yg paling mencabar nak meniti antara 2 bangunan tuh !! scary tul. smpai team Indonesia ambik penalty. sian ayah die..tp kan..nape anak die x nak buat ek ?kena pilih kan ??:)

at last..team Indonesia tu kene penalty 4 jam..sempat la geng S'pore dpt no 2...

apa2 pun enjoy tgok game mlm tdi ..w/pun suasana agak kelam kabut dgn kerenah anak nye dn dgn penat pegi J-card day lagi..hah?pegi ke?hehehe. nnti story-mory yer...

sekian ...

p/s : yg bukan Asia pun layan gak ..tp, kureng sket la..next week dh finale..


4 comments:

mummy_ayu said...

ada la..sekali tu yg dia tumpang keta org lain tu..tapi tak diterima kena mula balik..time kat mana tak ingat..tapi memang diaorg layak menang la...cuma kalu michelle & claire tu dpt flight awal..rasa diaorang yg menang..apa pun dah abis dah...tunggu season baru plak..

SaHaNiMsofEa said...

huhu...jaga anak...x dapat tgokkk..!!! agak2 ada ulangan x?

PUANSTOBERI said...

Salam,
ya lah...mmg derang tu cekap dari awal lagi.
Masa yg kalah ngan team Mesia masa nak naik bot gi Lombok tu pun derang mcm redha ja. Masa tu kan da nak kalah teruk. Tp da rezeki derang kan.. juara gak akhirnya. huhu

P/s: Marina Bay tu sangat cantik kan??

syariza09 said...

mmg pun best sgt tgk mlm td. tp tu la kesian kt pak Hussein, dia dah sah2 la gayat sbb dah tua, anaknya x pula gantikan tempat bapa dia. Asyik nangis jer..nyampah lak