carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Wednesday, December 29, 2010

kisah otw nak balik kampung ..

salam semua !!


dh break1st ker ?sy just mkn cekodok pisang je ni. tp kan ada ulser kat lidah ..huhu. kena sapu ubat dulu baru leh makan dgn selesa. tp, x de la selesa sgt .huhu. ni mesti kes kurg minum air msk kan ??

pg2 buta hari Khamis lepas kami gerak balik kampung. semangt je sy pepagi buta bangun.hahaha. kalu balik kmpg mmg semangat kan ??sape x setuju dh. x nak kawan ..:D

dh ready semua kelengakapan semua. kali ni bwk baju banyak sket.. musim hujan kan ..nnti mls nak membasuh, kalu basuh pun 2-3 hari gak nak kering kan ?

yg plastik2 kecik tu adalah baju kotor..haha. keji kan ?bwk baju kotor balik .yg payung ampaian warna merah tu pun bwk balik gak ..sng kalu nak jemur baju si kecik..:D

lepas tu singgah jap kat Mcd Gombak nun. lapo kemain weh . beli yg break1st set tuh. 1st time makan ..haha..sedap la jugak . tetibe asben nak beli fun-fries..lepas tu adik Mcd tu ckp x de lagi ..haha. wat malu je. al-maklumlah kami ni x bise sgt makan mcd pepagi buta..haha. alasan jer.mkn pun terkocoh-kocoh jer. sbb si kecik tgh tido. kalu lama sgt berenti, die perasan..dh bangun..hehe.

si kecik tido dgn lena sekali ..selimut ngan kain batik je la..selimut entah kemana..


tengok la kabus di pgi hari ni. ni kat area bentong dah ..




sejuk tau time ni..tengok la en.driver tu. berbaju tebal die..hehe..




smpai kat kampung sy pukul 10pg ..pegi pekan sari kat situ jap. beli kan selipar tuk si kecik tu.sbb selipar die tertinggl kat taska. pagi tu singgah nk pegi ambik. adui..x bukak lagi ..:D

tetibe nenek ader wat suprise kat Ammar ..tgu next story yer!! :D

sekian ..


3 comments:

syariza09 said...

dah lama x jalan jauh nie, sy kalo blk kg pun, mesti bawa blk penyidai utk anak. senang nk sidai bj

BIONIC WOMEN said...

kmapung zana kat mana ek????
saya memang dh spare penyidai tu kat umah mak saya 1, umah mertua 1..hehe..

Pn. Zana said...

sya: kan ?sng bwk penyidai
elly : kmpg di jerantut. :D bagus. dh standby :D