carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Monday, October 4, 2010

smlm : kwn2 dtg beraya di rumah

salam ...

wah !!dh hr Isnin. cepat tul masa berlalu kan ?dlm bulan ni dh genap la sy 29 tahun. dh nak masuk 30-an ..tidak!!!..:D

wekend yg lepas, letih sgt2..sabtu sibuk pegi open house, open house & open house. dh la jalan jam. last smpai umah pukul 10-30malam.

Ahad lak, kawan2 nak dtg umh, so buat la makan2 sket . kebetulan kan, panggil la kwn2 yg terdekat. x boleh nak panggil semua sbb nye x banyak sgt buat . takut nnti, makanan dh x cukup kan..malu den ..:D

so, asben dh decide nak buat stemboat. sbb die kata, officemate die selalu buat. erm, ok jugak kan ..rupenye cm gni la ;-

**google**
sy buat 2 perasa. 1 sup & tomyam . mula2 tu ada yg tetamu x bise makan. & ada yg x bise makan, tp nak mencuba. kelako pun ada..hehehe. takpe, ni kan 1st time buat cm gni. nnti tahun dpn, boleh buat lagi kan?

sy x ambik banyak pic, Ammar entah ape angin die, dlm ptg2 tu hangin die x betui. nak berdukung aje & nak main kat luar. habis la die pegi buang semua selipar2 kawan2 sy kat tempat lain ..kelakar pun ada.malam je, die dh ok sket. sy rase die x bape berkenan kalu org pegi umah die..hahaha. kera sumbang lak ko nak !!

so, ni la antara tetemu sy yg hadir..sy cilok dr fb diorg je pic ni ;-

~officemate asben, dr kiri;shida, ammar, k.liza, anak die, sy~
~yg kiri pegang Ammar tu merangkap kwn blogger jugak . :P~


~my lovely friends- dr kiri; afni, nien, fyda, sy & mira~


~my lovely friend . dr kiri ; fyda, mimi & sy ~


ok. nnti taun depan leh buat lagi. banyak benda kena betulkan.hehehe.

p/s : pic sy smua nampak tembam & x comel..menci. :D

3 comments:

Fieza79 said...

open house..best tu tp penat kan nak manage suma...

Shieda said...

ok la tuh....best terhibur dan kenyang dengan apa yg dihidangkan...
sy tak sempat la nak wat!! jumaat kan dh last raya...
rugi raya seminggu...tapi dugaan..sakit kat spital ada hikmahnyer...

Pn. Zana said...

Fieza: tu la..best tp, penat seh.tp, tahun depan nak buat lgi.InsyAllah. :D

Shieda: thanks ye sbb dtg. sy x dan nak menjemput. tp, boleh aje nak buat lepas raya pung. hehhee. tula. de hikmatnye tu. sakit2 penghapus dosa kecil.