carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Tuesday, October 19, 2010

mlm tdi anak sy mengamuk sbb panas

salam semua...

dh breakfast ? sy makan mihun jer. beli kat area rumah. sgt2 mengantuk hr ni . mlm tdi pukul 2-00 pg anak sy itu mengamuk sbb panas. bwak pegi ruang tamu. ayah nye bwak la. sy pegi bantai tido kejap. x lama lps tu tersedar, die dh bawk Ammar masuk. ok, dh leh tido. leps tu, kul 4-30 dengar menangis lagi. sy pun ckp,jom tido kat living hall. lepas tu die ngamuk lagi. sy pun try ambik buai. hah!! tido pun kejap. smpai kul 6-30 pgi gtu. sy dh bangun nak solat. die nangis lagi. bawak masuk bilik semula. lepas sy solat.nangis lagi. sy pun ajak die mandi. dh mandi. mata die dh merah sbb x cukup tido..kesian betui. letak dlm buai la..tido smpai kul 8-30 pgi. time tu dh nk pegi opis & hantar die ke nursery. adoi...mata ku dh layu neh. tp, sy smpat buat lunch tuk bwk ke opis. nnti sy citer..

nape panas sgt mlm tdi?

entah la..dlm bilik tu de kipas. tp, stand fan jer. siap de 2 biji lagi. mybe sbb pns x jdi nak hujan kot..hehehe

nk pasng ni ker?


AIR COND






erm, x kot. cm x de budget tuk itu. lagipun mesti bill naik kan ?huhu

mybe nak psg ni jer :-


CEILING FAN




asben leh psg sndiri. budget dlm rm150. ok la kot..:D


sekian ...

p/s : ngantuk nyer...:D


3 comments:

mummy_ayu said...

sekarang memang cuaca panas....
air cond tak elok sgt la untuk bebudak..hubby ayu sibuk nak pasang, ayu tak nak...plus bill of coz naik...

mamaelly said...

ZANA...ermm ntah la..tp dah 2 3 hari ni panas kan...putry pun resah je..tdo pakai sluar pendek je skang nie

Pn. Zana said...

Ayu : sama jugak ek panas?tu la..x elok sgt tuk bebudak . tuk kita best la kan ?bil naik mmg pun. kena spen dlm rm30/m la

elly : hehehe. pns mmg. berpeluh2 ammar. bise die pakai singlet je.