carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Wednesday, October 6, 2010

budak tu dpt basikal baru

salam ..dh hr Rabu kan?Syawal pun dh nak abis..sob sob . apesal ko sedih lak ni..hahha..kalu syawal kan cm best, boleh g umah org.makan2..tahun dpn, dh la nak tukar giliran..oh.tidak!!!hahaha.

ok. meh layan cite nih .

al kisahnye, korg ingat x pic nih :-



~~~ni basikal lama Ammar.. masa lepas cuti raya tu, al kisahnye, handle belah kiri tu dh terpatah. ganas ko nak! bile handle dh patah kan, x boleh la nak naik. ala, murah aje pun basikal tu. mahal g susu die yg dh dlm kategori murah tu..hehehhe. leps tu, basikal ni pun dh di humban ke bilik . x nak bg die tengok. nnti die sibuk nak naik.so, leps tu, kalu kita tanye mana basikal, die pun wat muke sedih, x tahan la sy.

so, mlm tdi pegi Mydin dulu nak cri basikal. tp, x de yg berkenan di hati. chewah..leps tu terus ke Giant Bandar Puteri. so, cari punye cari,jumpe la yg berkenan.siap ade drama nangis2 kat situ. die nak naik weh..kita buh dlm troli x nak. erm, apa lagi, terus la bwk die ke kwasan lain. hahaha. malu aje kan ?..

so,ni la basikalnye.


harga dlm rm70.00. boleh la kan?nnti dh beso sket, boleh la beli yg material besi pulak. ni pakai yg plastik je dulu yer.

hajat di hati nnti nak beli cm gni.boleh la kalu nak g main kat dataran masjid Putrajaya tu. huhu.tp, cm mahal ajer..:D

main kat IOI Mall je la yer..bayar rm10 untuk 30 minit.:D eh, dh lama x main kan?tgok tu bulan 2 lagi tu..hehehe..

sekian ...

2 comments:

syariza09 said...

basikal ank sy pon dah rosak, mcm2 yg tercabut..budak2 ni mmg ganas pon. bila la abahnya nk ganti yg baru. skrg ni pakai yg kwn2 bagi jer, tp mcm x sesuai ngan umor dia jer

kereta tu mmg cantik & best, tapi harganya buat mama sakit jantung hehe

Pn. Zana said...

syariza: hehehe. sy de tengok basikal tu yg kwn awk bg tu..rendah sket kan ?sy mmg nak beli kat ammar, kesian die.cm x de aktiviti je..hehehe

kete tu mmg cantek.tp, mahal.tp x tau harge.mybe dlm rm150 and above. :D