carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Thursday, October 21, 2010

kawan sy pos rempah soto neh . cm sedap ajer

salam smua ...

hr ni nak cite ttg rempah soto ni. sy mmg suke mkn soto. tp, x pernh buat . sbb sy rase mcm ssh nye nak buat . leceh sbb banyak benda kena buat kan?tp, enth cm ne. tengok org buat seng jer. terus la tanye kwn sy ni . die mmg terror bab2 masak soto ni. so, die pun kirim kan sy rempah ni .



REMPAH SOP & SOTO ASLI ISTIMEWA


rempah ni org dr johor yg buat. mesti la peniagaan kecil-kecilan kan ?kwn sy kata, tiap2 kali nak buat soto, mesti die guna rempah ni. hehehe. so, boleh la kan ?tuk 1 pack ni boleh buat smpai 2 kg ayam or daging. tp, sy cm nk buat 1kg je kot. biar pekat sket.hehehhe.

simple je caranya. just tambhkan bwng putih, besar & halia yg dh di blend. letak air & ayam or daging smpai la gelegak ..:D

birthday Ammar hujung bulan 12 ni. agak2 buat time tu terus ok x?hehehe. ke lama sgt??:D

sekian ...

p/s : mahal kan skarg setem. rm1 tu. tp, smua kwn sy bg free je..hehehe. thanks ye cik siti!!.mesti die de bc blog sy ni.

3 comments:

sittang said...

he he. setem tu aku je gatai letak RM1, takut tak sampai. rasanya letak 60sen pun sampai kot. wei...rupenye kedai dekat rumah aku ada jual daaa...penat oder dari johor. ahaks. buat je weekend ni, habis nanti aku bagi lagi.

Pn. Zana said...

sittang : ko de blog gak ke ni ?hehehe. ade gak ek. ok, nnti aku nak buat la wekend ni.ingat ke jauh pulak ko nak order
hahha

sittang said...

sasu: mana aku ada blog. aku ni malas nak tulis. takde idea...he he. aku baca je blog orang