carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Friday, October 15, 2010

dh nak separuh tinggi ibu

salam ...

Selasa lepas pegi checkup Ammar dekat Klinik Desa Pulau Meranti. ader cite di sebalik tu..hehehe. bise kan kitorg dtg dlm kul 2 cm tu, lambat la sgt.so, konon2 nak la dtg lewat2..budget kunun2 org x ramai kan .smpai dlm kul 3.40 ptg gtu. mmg jdi org last la sekali kan?dlm kul 4;15 baru dpt msuk bilik nurse. tp, nurse tu dh sound, ckp jgn dtg lewat sgt.sbb diorg nak kemas2 lagi . mmg pun. dlm kul 4 tu pun, diorg dh start sapu2 smpah tau!! hbis die tutup kipas ..:D no komen la yer. sbb kat situ. waktu rwatan smpai kul 5 ptg. :D

jom la layan cite sal Ammar nih :

die dh nak masuk 1tahun 10 bulan hujung bulan nih.
tinggi : 81cm [ dh separuh ibu tau!!]
berat : 11.8kg [ kurang berganda2 dr ibu!!:P]
minum ubat cacing kali ke2
next checkup :11.01.2011

meh nak selit sket kepandaian die :

1- dh boleh sebut word skit2.antaranya :-

ayah
baby
jatuh
habis
kemas
kerete
air
nenek
kakak


de lagi..dh lupe :D

tp, die x de la dh lancar sgt leh cakap. sikit2 jer..:D

2- dh boleh dgr arahan & boleh buat

cth : 1) nak mandi,ambik towel & bukak baju . bab towel ni mmg die akan ambik yg betui.
2) dh bangun tido, suh kemas bantal2 & botol susu smua. die kan pass pd ibu !!
3) bile nak masuk tido & pegi jalan. ibu sebut kemas!! mesti die kemas smua mainan smpai
clear!!

3- kalu bunyi motor je, mesti sebut ayah !!jeles ibu tau !!:D

nnti update lagi k..

sekian ..

4 comments:

Amy Syaquena said...

salam...

bestnya bile dengar kerenah anak2 macam nie...

Pn. Zana said...

wasslam ..

Amy..tu ler..thanks dtg sini

syariza09 said...

Pandainya Ammar berdikari. Nk mandi capai towel & buka baju yer
Anak sy pula alahai manja tlebih, nk mandi menonong jer, x amik towel pon. smuanya kena mama dia yg wat.
Pasni nk kena ajar jd mcm Ammar juga la

Pn. Zana said...

sya: hehehe. bab bukak baju tu x berjaya pun. die just tarik nak bukak je.leps tu ibu yg buat ..:D yg ambik towel tu sy yg ajar die..:D ala, nnti aiman boleh jugak.