carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Monday, May 17, 2010

Ya Allah, Tolong tingkatkan tahap kesabaran ku..

Salam semua..

Amacam holiday korang ? Msti best kan dpt luangkan masa dgn family.Weekend kali ini amatlah menuntut kesabaran sy yang amat tinggi. Anak teruna sy tuh macam2 perangai la..so noty!!

Ni kisah ke'noti'an die tuh:

1-Bila bukak grill rumah, x nak masuk!!at least kalau kita seiring masuk dgn dia..nangis2 nak berdukung [myb die ingat nak tinggal die]

2-dh masuk rumah, kena dukung dulu, kalu just letak ats lantai. x mau nyer die

3- suke masuk dapur!!nak main periuk2 and besen yg sy letak kat rak pinggan di bwah![umah baru x de kabinet dapur]:(

4- kalu saya buat x heran die nak nagis [dgn menutup baby gate], die akan nangis x hengat, smpai la cool down, senyap je..rupenye die pegi naik ats kusi. lompat2..tgu sy dtg.kalu x, nak buat aksi bahaya!!sy dtg...sengeh jer die..[nak gelak pun ada!!]

5- kalu sy bawk botol air, nk minum smbil2 tgok tv.die nak minum jugak. bile dh bagi minum, nak pegang sendiri pulak.[botol besar tu. 2liter air boleh masuk], kalu x layan, die baling sekuat hati botol tuh!!!die bukan nak minum, nak main je lebih.

6-kalu ayah die balik..tepuk2 sekuat hati sliding door. nangis2 nak dukung lak tuh. x smpat ayah die nak letak helmet bagai.

7-pantang kita bukak peti ais!!nak jugak tengok. kalu kita tutup..nngis x hengat!!

8-bile masuk bilik baju, asyik nak tarik tempat letak baju die tuh [sy msih x beli almari proper tuk die]:(if dh dpt tarik, abis die buang je baju & duduk dlm tuh.

9-bila kita suap makanan. sibuk nak suap sendiri jugak!!abis berterabur nasi tau.

10-bile dh nak time tido malam..b4 tu sure la duk terlompat2 ats tilam..x heran dh die.bahaya ke x..

Tu aje la, setakat ni ke'noti'an die. BUT..sy redha jer. mybe ni dh normal kan? tp,saya mohon agar Allah tingkatkan tahap kesabaran sy..sy syg anak sy!!!


~ budk noti yg cute~


BUT..dlm nakal2 tuh de gak la yg buat sy happy tau !!

1- suke sengeh jer. ambik dr nursery, sure akan sengeh!!
2- dh fhm bahasa!!
3- suke suap kat kita mkann die!!
4- suke sayang kita
5- suke nk suh sy nyanyi lagu die..
6- suke wat lawak

Note: w/pun die noti tp sy ttp syg die !!



Ok..Tadaa...Jumpe lagi.


3 comments:

Shieda said...

biasalah..kanak2 riang!!
biar kita nampak die aktif...
umur camni semua die nak xplore..
atau klu nak die baik skit bg die adik..huhuhu sure baik...tak notti lagi...

Fieza79 said...

nakal cam na pon dh nama nye ank ttp disayang...si kecik tu cuma nk duga kasih syg kita tu..if xdi pedulikan pandai la dia ingt xsyg dia tu psl dia wt kelakuan cam tu..hikk

Pn. Zana said...

Shieda: yes u right!!die cm nak berkwn tau!!kena dpt kan adik tuh die nih cepat2..hehe
Fieza: a'ah. ttp anak kita kan?cume kdg2 mmg x sabar la sy nih. asyik nk marah die jer..hehe..