carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Friday, May 7, 2010

Tag ttg lesen yg kena renew tiap2 tahun nih!!

Salam keletihan & sakit pinggan dr saya !!

Tag from Fieza. Million thanks yer sbb always ingat i tau!!Touching lak!:)


JOm, lihat ape yg sy jwb inih;
+
+
+
+
+
+




Adakah anda mempunyai lesen memandu?


~Sudh pasti!!hanya kelas D shaja. [baru pas renew td kat pejbt pos-tuk yg 1st x de pic aku yg cute ini]

Bilakah anda mengambil lesen memandu?

~Start belajar di Pusat Latihan Memandu di Broga, Semenyeh pd tahun 2007. dpt Lesen L pd bulan 3 2007, dpt lesen P pd bulan 5 2007, dpt full pd bulan 5 2009. [detail x i jwb?]

Berapa lamakah pengalaman memandu anda?

~hanya memandu semasa tgh belajar. tahun 2007. skrg tahun 2010. baru 3 tahun lar. [tp, x de la expert beno]

Pengalaman pahit ketika memandu?

~sy pernh langgar kerete tgh parking!!masa ni sy P lagi. drove kancil oren. bile nak jln, de 1 kete reverse from parking. sy x perasan & panic jap. sy belok ke kanan & leh lak tertekan minyak. apa lagi, langgar bontot harier lak tuh. owner nyer de kedai kat situ. pe lagi, hangin la minah cina nih!!die mintak bayar. sy bayar la rm200. tu pun pinjm duit friend..sedih kan?huk..huk.

Pengalaman manis memandu?

~setiap kali pegang streng de lah best memories tuk sy. apatah lagi bile dpt drive berteman kan si kecik dlm car seat. w/pun hanya ke taska die . actually, dh dpt drive sndiri tuh, dh lega sngat!!happy sbb x nyusahkan husband nak hantar & ambik g kijer. [baik kan sy?:P]


3 tabiat memandu?

~1. tabiat buruk sy. tekan pedal minyak & brek berkaki ayam!!lebih selesa kot :))
~2. suke bg signal ini budk!!
~3. air cond straigh kat bdn & radio msti sederhana kuat.


Pantang bila memandu?

[
nak kena beranak ker dulu?:p]

~1. biler masuk simpang x bg signal
~2. biler nak msuk jalan kita x dan2.
~3. biler de penunggang moto yg tetibe jer muncul. terkejut den!!
~4. biler de org sebelah (laki aku) duk membebel sbb salah ape la..[sbb tuh sy jrg drive ngan die]
~5. biler de penjalan kaki x dan2 nak jln!
~6. biler de kete follow rapat dr belakang. [eksyen tul!!!]

So..sape2 yg de lesen & tgh syok bc my blog.sila la jwb yer tag ini. :P

Bye..Tadaa



5 comments:

Fieza79 said...

ahakk thanx trjwb tag fieza...

Fieza79 said...

da 1 lg 'interesting blogger award'...sila2 la ambik..

Pn. Zana said...

ok2..thanks..

ainnoraini said...

salam perkenalan....
kak ain mase mule2 bawak kete lori slow pun x berani nk potong sekarang....mencilok jer....

Pn. Zana said...

Kak Ain:
salam perkenalan. itu la kan?ikut je lori kan?hehe.