carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Friday, May 14, 2010

WLE & JEU - sila jgn buat hal ye skarg!!-

Salam Jumaat semua!!

Entry kali ini hanya text sahaja!!pic x smpat sy nak snap & goggle [my pc buat hal, ni pc sewa!!]

Di saat ini, amat mengharap agar ke2 kenderaan rasmi ini tidk berbuat hal lagi sekarg!!Keadaan kewangan yg kritikal ini, harap semuanye sihat yer.


WLE

walaupun ko :

1- bile cik puan yg bwk, die suka x de etika. melanggar lubang dgn sengaja!!sbb takut nk masuk line org.:P
2-kdg kala tersemput2 bile nak laju sket.
3-terpaksa di pergunakan sewaktu urusan pindh2 tuh. sumbt2 jugak selagi boleh masuk kan?
4- di park kan dlm petak parking yg x de bumbung. kat umah @ opis cik puan.
5-dh lama x basuh kan? [ last basuh mgu lepas, sbb ko kotor sgt!!]
6- dh gantung 1 bulan monthly!![baru dpt 1st amaran, pulun gak next month nak settle sket2.]
7-banyak smpah yg kecik2.sokmo lupe buang kan?
8- x sempt g nak tampal sticker umah baru :D
9-dh 3,4 kali anak tuan ko muntah ats ko kan??
10- pg td petrol dh blink2 kan?? bise la cik puan ni bukn reti nak g refill [tgu encik. tuh yer]
11-Encik tuh dh de JEU .die lebih suke JEU than ko, sbb JEU leh cilok2 kan??ko??sush kan?


JEU

walaupun ko :

1- b4 ni park bwh hujan, skarg pun!!cume sipi2 je kena
2- Cik puan & anak die x pernh pun merasa nak naik!!
3-Encik bwk jauh kan?dlm 30minit gak kan everyday!!tp, ko kuat kan??
4- sering jadi pilihan ke2 bile encik nak pegi dekat2 jer..cian ko kann??

Tu aje, ngomelan sy hari ini.. Amat mengharap diorg2 ni x buat hal yer.Please!!!

Bye..tadaaa..enjoy your holiday!!

Note :
WLE itu kete wira kitorg!!ats nama suami sy, tp sy jd penjamin & 2nd driver yer!!
JEU itu moto RXZ suami sy!sy x pernh merasa nak naik!!cian kan???





4 comments:

Fieza79 said...

nape zana...da tanda2 nk wt hal ke kenderaan2 tu...

Pn. Zana said...

Fieza: so far, x de lah lagi..hopely, jgn la ek?hehe

Srifairus said...

cian awak.. anto ammar kt nursery.. time berdua tu gi lah jenjalan dgn mister hubby jap dgn rxz tu.. best tue... vroooommmmm

Pn. Zana said...

Sri: cian kan??..hehe..nnti ku usulkan kat hubby. kena cri helmet dulu la..hilang entah mana helmet dulu..hehe