carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Tuesday, May 4, 2010

Serba sedikit ttg Ammar

Salam..

Ekslusif hanya di sini!!:p. :)) gempak jer, bukan de yg best pun. Alkisahnyer Ammar skarag berusia hmpir 16 bulan. Meh sini sy listkan ape yg anda myb x tau ttg die..

1. Nama Asalnye : Ammar Syazwan b. Amir Hamzah. sudh ditetapkan seawal 7 bulan dlm kandungan. Namun, tetibe Atuknyer belah suami, memaksa kami menambahkan Muhammad. kami ikut jer la. (w/pun at 1st x nak jugak)

2. Dilahirkan di Hospital Serdang, 24.12.2008 pada jam 830pg dengan berat 3.2kg dn panjang 48cm.

3.Tidak kena demam kuning.

3. Diletakkan di Taska Mesra Kasih pd umur 2 bulan smpai sekarang.

4. Mula meniarap pada usia 3 bulan & di usia gtu jugak 1st g unit kecemasan Hospital Putrajaya kerana de selaput putih di mata. Terpaksa di buang.

5. Mendapat imunisasi di Klinik DEsa,Pulau Meranti.

6. Mula merangkak masa usia lewt 5 bulan.

7. Tidak pernah menyusur (meniarap ke depan/reverse)

8. Mula duduk & tumbuh gigi masa usia 7bulan.

9. Minum susu Mamil Gold.

10. Almost akan demam bile nak pandai buat sesuatu.

11.x pernah jatuh yg kuat. cume paling kuat tu dr Katil & Sofa.

12. Pernh pecah bibir sbb kusi makan terhemps ats die.

13.Tak pernh duk ats walker.

14. Mula berjalan pd umur 1tahun.

15. Start berjln kat luar rumah pd umur 1tahun 2 bulan.


B4 tuh jom review pic masa die kecik..



~9bulan : tgh syok pgang stereng~



~8bulan @ kopitiam..



~7 bulan @ home~


~6bulan @ dlm kete nk g jusco~



~5bulan @ home.standby nk g jln~



~4bulan@home..syok main~



~3bulan @ dlm kete lama~




~2bulan @ kampung~



~1hari nih @ kampung~

Salam..Tadaa. jumpe lgi!!

Note:

1- x bape fhm nape pic 1hari tuh beso sgt.
2- die skrg makin lasak & dh pandai..:P



5 comments:

Shieda said...

Muhammad mean Terpuji..mungkin rumit skit bila die nak menulis full name bila start menulis nnt...hopefully anak2 kita terpuji seperti maknanya..

Fieza79 said...

tahniah becoz sumer nya msh segar di ingatan...sape xingat ek sejarah kelahiran ank kesayangan kita kan??

hope sntiasa berbahagia ngan ank cumel u...

Pn. Zana said...

K.shieda:
Betui tuh. Mudah-mudahan nyer.

Fieza:hehe. anak sorg ni msih ingat lagi.hehe.. Thanks yer

Srifairus said...

seronok kan bila tngk perkembangan anak.. sri tak sabor nk tngk fahri jalan... hehe

Pn. Zana said...

Sri: huhu.mmg seronok. Insyallah Fahri cpt jalan.