carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Monday, May 24, 2010

17 bulan sudh ..

Salam semua!!

hari semalam (24.05.2010) genap 17 bulan dh anak teruna sy tuh. Dah mcm2 die dh boleh buat . Apa tuh?jom nengok sy listkan yer..

1- bile kita sebut 'doa', automatik die akan tadah tangan & terus ckp amin..
2- dh fhm bile kita suh ambik something dgn wat action. Cth; kain buruk-just wat action cm lap someting kat lantai.
3- dh fhm ttg waktu & kebiasaan . cth; dlm pukul 7:30pm. if ayah die kije siang. die akan pegi dkt sliding door. & nangi2 ngada pegi bukak langsir & tengok kat tmpat parking moto .
4- bile nk susu.pegi kat baby gate.. if, de botol x basuh. die ambik, pass kat sy.
5- bile sy hulurkan botol susu. die pegi baring ats lantai!![kat taska gtu yer???]
6- minum susu 8oz, 4 kali sehari
7- ambik tepon ayah die, suh buatkan de melodi. leps tuh, die layan la melodi tuh. dh pandai2 tekan . [ala, nokia yg chokia tuh kan leh select lagu lepas tuh terus kuar melodi.x yah nak tekan2 play kan?]
8- dh pandai mengamuk wei!! *perengus[bhse org Pahang yer] die nih tau.




~aksi2 budk 17bulan~

Itu aje la rasenye. anak dh beso kan?tp, sy still rse die kecik lagi. x sabar tul nak tgu die beso & dh boleh bwk diri.maksud sy:

1- leh lepas kan berjalan sndiri [skarg ni, asyik nak singgah2 je duk mencakung main ape kat tanah & g ciut2 org]
2- dh boleh naik & turun tangga sndiri
3- dh boleh panjat2 sofa.[skarg, asyik nak wat aksi bahaya, nk turun dgn aksi luar biase.]
4- nk suh duk kat seat belakang dgn baik!!:)



~mak budk yg berumur 29tahun~


Note:* perengus itu maksudnye suke marah!!, de je benda x puas hati, abis die baling benda tuh.

Bye..Tadaa...


2 comments:

ainnoraini said...

salam zana...
seronok melayan kerenah anak kecik ni...bile dia dah besar kite citer semula kat dia org ni..lagi seronok...

Pn. Zana said...

wassalam k.ain..

tu la.at least de blog ni leh la diorg tengok kan?