carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Wednesday, April 7, 2010

ttg cinta & suami saya

salam semua yg sudi nak mmbaca my blog. Entry kali ni khas untuk cite ttg cinta & suami sy.tetibe je nak cite ttg feeling2 ni.:P

B4 that, kita layan gambo2 dulu ye.ni gambr lama yer.


~kami~


~dr cermin kete kancil dulu~


~kami~


~sy & ammar ~


~Bufday Ammar 1 year~


ok, jom start with bibit2 perkenalan.

PERCINTAAN

1998-masa ni sy study sekolah menegah 1 skolah dgn dia. di Sekolah Menengah Pulau Tawar , Jerantut Pahang.start kenal masa sy di Ting 5 dh die Ting 3. Yes!!die lagi muda dr saya. Macam mana ye leh kenal.MYb sbb kelas die dekat ngan pintu masuk aspuri. so, sy ni sukela kuar msuk ke aspuri time waktu sekolah. Gedix kan sy..hehhe. so, myb la die duk usha sy kot..hehe. jgn ckp sy persan tau!!hehe. So, masa tu dh nak exam sgt. so, sy nagn die pun just kwn2 gtu je. x de la nak couple beria sgt kan?Emak die msa tuh niaga kantin. so, sy suke la ambik kesempatan mengOrder je ape yg sy nak..ambik kesempatan kan?:)so. leps je Exam SPM..Clash gtu je..huhu.sy sombong kan ?sbb nak smbung belajar di Ganu..buat Matrik Akaun.terus sy x nak kwn ngan die..hehe. (u all nak tau, lagu Ukays tajuk die. Kekasih ku di Menara Gading tu..die bg sebijik kat sy tau!!..sedih jerk kan?)

IKATAN PERHUBUNGAN

2005- sy jumpe die balik. msa ni sy yg usha balik die.hehe. myb sbb sunyi kan?masuk U x jumpe2 pun yg berkenan. so, dr situ sy pun duk sms & lastly jumpe kat KOTARAYA kat KL..hehe. ms tu die pun avaiable. x de sape nak kut?hehe. x baik kan?masa tu die slim mlim g..sy pun. so, masing2 dh avaiable..so..couple la balik. so. x lama leps tu. die dtg merisik sy tau.die kata x nak tgu2 lama dh. nnti x jdi pulak kan?nmpak x die smngt?mmg tgu sy kan?hehe.

2006- wah..ambik masa 1 year tau die nak dtg meminang sy. bise la.kije pun tetap g.so. baru la leh tunang. betunang 25.09.2006. huhu.

2007 - ambik masa 1 year gak la nak Khwin. x pe. biar lambt. asalkan khwin kan?kitorg khwin pd 09.11.2007. dh selamat kan?sape kata cinta pertama x boleh bersatu?huhu. but Alhamdulliah la.die yg akhirnye menjadi suami sy.

2008
- dpt anak. Muhammad Amamr Syazwan. 24.12.08. Alhamdulliah dpt la seorg perwaris..

TTG DIA


So,tu cite ttg bibit2 perkenalan smpai la dpt anak kan?so, dh nak msuk 3 tahun khwin ni, baru la tau ttg die. Meh sy list ape yg sy suke kt die..yg x suke tuh sy pendmkan je la ye. Hanya die & sy tau..kalu die x tahu jugak..nti sy bg surat layang kat die .:D

1- Bertanggungjawab
- smua hutang piutang kitorg die bayarkan. cume de la sy bantu skit2 tuh. susah senang bersama kan?but PTPTN sy, sy la tanggung..hehe. tp kan, die ade kata.kalu de duit banyak, bnda 1st die nak buat. nk settle hutang PTPTN sy.hehe. Touching u!!

2- Pemurah
- kalu dpt duit lebih skit myb from OT atau buat kije luar. dia kan tanye sy nak beli ape atau nak pegi mana. tuk diri die. die xkisah sgt..sgt terharu kan?

3- Penyayang
- very the loving tau. ngan anak pun sayang sgt. Alhamdlliah, die tuh x jenis baran. sbbnye sy dh cukup garang. yela sy ni API ..die tuh Tanah..so, redha je la kena ngan API..:P

4- Rajin
- huhu. rajin ke?buleh la. tu pun leps sy duk membebel 2,3 hari tau ..:P x tau la ikhlas ke x tu buat kije. Hopely die Ikhlas la ek ?

5- Tak kisah
- die mmg x kisah if sy nak suruh die pegi mana. mcm nak pegi jumpe kwn, nk g ambik brg w.pun jauh.huhu. kalu melibatkan adik beradik sy , mmg die x kisah.

Itu je kot..yg general je.yg detail2 tuh biar la sy simpan je.:D

Tadaa. thanks sudi baca cite sy nih.:D

3 comments:

Shieda said...

dlm resume die mmg slim...tapi bila dtg interview dah montel..so die kata gambar tu sebelom kawin..wakakaaka..nak tergelak plak ngan pengakuan iklas die!!!

Pn. Zana said...

Shieda~tu la, mmg slim tau dulu kitorg nih. hehe.tp, msa interview tuh rasenye baru 2bulan khwin.

Anonymous said...

dia mmg baik..sy kawan dia dari tadika..