carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Tuesday, April 27, 2010

sudh beli !!!

Salam Semua!!!

Apa yg sudh beli tuh? suspens x?hehe. If u all member sy dlm FB. (add sy kat sasuzanazanudin) sure akan tau!!sy dh angin 1 bdn nak ke benda inih. Meh review ape benda la nih kan???
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+





~Sila abaikan langsir yg dh lusuh & di ikat sebegitu ituh~

Ni la benda alah ituh!! BABY GATE, ataupun org tua2 kata, penghadang kan? x nak bg diorg masuk kat kawasan larangan yg of coz bahaya kan?kalu duk kampung, sure la guna papan je.agak2 anak dh beso sket, cabut jer la.

Kenapa sy beria sgt nak beli???
- smua nye sbb si kecik Ammar ituh-

1- die alwayz nak ke blik air & nak main air. (pntu bilik air sy sgt x mmberi kerjsama, selalu tercabut):P
2- die alwayz nak ke dapur (tmpat masak) & nak pegang tempat nak bukak api ituh
3- nak main kat tempat penyapu & penyodok
4- nk capai segala benda kat area yag u all nampak de cwan tuh. terjengket2.
5- at last yg paling x tahan, nak bukak kabinet dapur.. abis di selongkar barangan alatan dapur dlm tuh.x tahan ler..


So, ats sebab2 di atas, mmg Baby Gate ini sangat diperlukan oleh Ibu seperti sy. myb u all's x perlu sgt kot..hehe. sy je yg kecoh kan?? Beli ni kat kedai perabot, dh lama usha tau!!. cina tuh pun dh lali tengok sy kot. harga dlm rm90, ok la kan?

So..skarg, dh boleh la sy nak melepakkan diri tengok tv, tanpa nak berkejar2 nak jenguk Ammar tuh yg sure akan ke tmpat2 bahaya seperti diats..:)

ok..semua..tadaaa.jumpe next entry.

p/s : sy de usha 1 sofa kat situ jugak. x mahel pun. ok la budget sy. dlm rm550. tp kan, u all's leh bayar 2 kali..huhu..suke2..tgu ye kalu de rezki lebih. skarg2 ni cukup2 je.:P

6 comments:

Srifairus said...

sri pon memerlukan gate itu.. awat mahal sngt erk.. ingatkn tak sampai RM50 pon... adusss

Pn. Zana said...

Sri: mmg gini la harganyer wei. huhu. mahel..kalu duk umah kampung, leh pakai kayu je.

IdzaLia said...

baguskan klau ada baby gate ni taklah anak merayau sampai ke dlm dapur tu kan..

Pn. Zana said...

Lia:mmg, sgt bagus menda alah nih kan?sy suke melangkah je kalu nak lalu..:P

Shieda said...

haha bagus dan murah!!
Akak pernah teman member beli kat Jusco...hmm harga 2x ganda tapi mcm sama jer nengok!
Kat tangga atas, akak pakai penghadang seperti yg awak citer tu..wakakaka very the budget! Almari kecil di palangkan supaya die tak jatuh...itu yg penting!
Klu nak beli kena beli banyak...tangga atas, bawah, dapur...so simpan jer la hasrat tu!!

Pn. Zana said...

akak!
mmg murah la kan?tu pun,puas la duk bargain!!huhu. umah akak beso, kena beli mana yg penting je. yg lain buh je peghadng tuh kan?bukan nak pakai lama pun..hehe