carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Wednesday, April 28, 2010

Rutin harian sy

Salam semua!!

ade 2 entry lak tuk today kan??saje, tetibe je nak cite ttg rutin hidup saya seharian. since dh khwin of coz dh berubah kan?Jom kita review balik rutin b4 kahwin dulu. start ms kije di Bangi. sebagai tukang jual produk2 herba nih..hehehe

Rutin b4 khwin.


~ini pic b4 kahwin, but bukan ms kije, ni tgh study b4 kije di syarikat Herba itu~

- Pg2 bangun solat Subuh dulu & tido balik. (almaklumlah, kije msuk kul 830, pulak tuh,g opis dlm 5minit je if naik kete. kalu jaln kaki dlm 15minitje.)tp, sy selalu menumpang CBN Cik Mimi.
- Pegi kije,mkn kat restoran kat area opis je.
- Balik kije, tanggal tdung segala, melepak duk dpn tv. smbil pakai baju kije pulak tuh melepak!duk bergosip.
-Leps azan magrib je, baru la terkocoh2 nak mandi. mlm, kalu nak diet.makan biskut je, kalu x, ajak2 la kwn2 g mkn luar. (tp bise makan je)
- Balik mkn, duk melepk tengok tv & dh ngantuk, baru tido. b4 tuh bergosip la dulu.(nak main tenet, x de la masa tuh.masng2 pokai g):P
- kalu weekend lak tuh, bangun lambat giler..tengahari baru nak bangun. perut lapar gile. mkn meggi pun jd kan?
: itu masa belum kahwin, belum de tanggungjawab.


Rutin dh kahwin but x de anak g (time wekend)

~ni pic masa kenduri kahwin umah sy.:P (baru 1 hr jd suami isteri)~

- Pagi: of coz solat subuh lu & tido balik. Bangun, agak2 pukul 10pg. kalu kes asben yg kije ..mmg lambat la kan?
- Tengahari: melepask tgok tv. of coz la x mandi pun lgi. gosok gigi & mkn la ape yg ade (ni kes asben g kije), kalu asben ade, masak la ala kadar. xpun suh la die mkn ape yg ada(buleh ke?):))
- ptg sket, ajak asben g jalan2.jln2 window shopping je. kalu tgh poket tebal g, g la shopping pakaian & accessories lain
- of coz la mkn luar je. balik mlm dah. duk melepak tngok tv je smpai la nak tido.

:Tu masa x de anak. enjoy jer..umhx la selerak sgt. baju pun, time weekdays dh basuh dh. Tinggal towel dll je nak basuh time weeknd


Rutin dh kahwin & ade anak

~ni pic dh lama, kami ber3 (dh lama x ambik pic ber3 kan?)~

~ ni la baru nak cite sal title tuh. td duk re-call je kan?Inila rutin seharian ku.:p. Rutin ini sy ambik contoh, bile asben kije shif normal iaitu 830pg-530ptg.


-Pagi: bangun pukul 620pg. sy de la pembwa bekal tegar tuk ke opis. :p so, sy akan mask simple je for lunch. kebiasaanye, mee & mihun. cara masakan adalah sup, gorng, tomyan, rebus & ladna. dan jugak dlm 2,3kali saya akn msk lunch tuk asben, nasi putih & lauk yg simple like sotong, udg, & ayam sambal.
- lepas tu, siapkan Ammar, tukar diapers & baju if kotor. Tugasan menghntr die, asben la...dgn kuasa veto yg sy ade..sy suh je die.:)
- B4 g kije, pastikan pinggan & botol susu semua basuh, & sapu sket2 kat dapur.

- Petang: balik kije, if dh lambat. terus amik Ammar, kalu x..hold dulu. sbb sy nak besihkan rumah dulu. Basuh baju sket or sapu & mop kat ruang tamu tuh. Almaklumla. umah banyak semut & habuk. kena always sapu & mop. Apa?Rajin..mestila ..:P. Leps tuh sure la masak kan?bise masak yg simple je for dinner 2 org tuh. sy just menumpang sket je. diet la kunun. bise masak ns gorng, mihun sup dll. (2 org ni suke sgt mihun sup tau!!)

- Malam: melayan Ammar main mainan die. kalu x, merengek..nak masuk kat dapur. nsb baik la de gate ituh. b4 tuh, kemas beg taska-masukkan baju kotor die kat tempat & letak baju baru, letak biskut or jajan dlm tupperware bekal(jgn x caya, anak sy pun de bekal):P Tutup lampu semua baru la masuk bilik. Tp, jgn ingat kije sy stop kat situ. bise 1 kali bangun buat susu. kalu kes Ammar tetibe merengek myb sbb pnas /nyamuk (w/pun pasg aircond) or die dh ke lantai (lasak die nih tau!!, lupe lak..kitorg x de katil..tdo tilam bawh je), kena la bangun n tepuk2 sket & tido balik.

ok Tadaa..jumpe lagi.

p/s :hari ni bwk bekal mee goreng.ops, dh lama x tulis sal menu diet kan?lupe lor..nnti yer


2 comments:

Fieza79 said...

kesimpulannya...tugasan seharian sbg seorang isteri dan ibu mmg memerlukan masa n kekuatan mental n fizikal...btol x? ssh tuu...

Pn. Zana said...

Fieza: Yup!!mmg, kalu x sabar.mmg hangin je 1 bdn kan?hehe..thanks bc my blog yer..