carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Friday, April 9, 2010

Belajar Memandu

Salam Semua!!

Selamat Hari Jumaat.. Best kan kalu hari Jumaat. sbb esok dh boleh cuti. bile cuti
boleh bangun awl, x payah sibuk2 nak iron baju & nak mandi kan anak lagi (ni kalu kes anak berak pg2 b4 nak g taska, mmg wajib terus mandi).

BTW sy ni baru msuk opis leps lunch lama kan td?sy x kemana pun, balik rumah je. lepk2 di rumah memandgkan sy x de kwn kat opis.:( Otw nk masuk opis td, tetibe jalan jam. rupenye de kete kancil colur merah yg duk depan sekali. sure korg tau kan?Student tgh belajar memandu. lesen L lagi tu. Bise la semua org pernh kan duk dlm kete tuh. jln slow je. takut x tentu pasal. hehe.



Tetibe nak recall balik kenangan masa belajar memandu dulu. U all nak tahu, sy ini bukan lah seorg pemandu yg sgt teror. sy hanya lah memandu nak ke tmpat kije & ke taska Ammar sahaja. untuk ke tempat lain, sy hanya la seorg co-driver. :)

Ambik Lesen di : Pusat Memandu di Broga, Semenyeh.
Pada : Awl tahun 2007 (baru g..:D)
Result ujian komputer : 48/50 (teror x sy):P
Dapat lesen pd: Mei 2007 (terus mabik Kancil Manual Oren)

Kenangan spanjg belajar :
- Sy pernh kena marah tahap gile baban punye dgn ckgu. kes nye, sy selalu lupe nak tekan clutch.:p nak nangis tau!!!
- Sy tlh ambik insiatif sndiri belajar memandu dgn kwn baik sy iaitu Cik Mimi di dlm UKM. Berdekatan ngan Lab kwn sy tu. Thanks ye. nsb baik kete die pun Kancil gak..hehe.
~tu je la kot kenangan. cume ms belajar tu x de kwn, so menyepi je la sorg2..:(

Kenangan sepanjang lesen P:
- sy prnh langgar kete org tau! pasalnye nak ngelak dr kete tgh reverse. sy ni bukan nyer nak tekan hon atau nak berenti. U all nak tau, sy pegi tekan pedal minyak.:)) . kelako la sgt kan?so , x pasal2 sy kena bayar rm200 kat aunti tuh. nak tau kete ape sy langgar?Toyota Harier..:P Thanks to Cik Siti. bg sy pnjam duit tu.:(

So, sy sekarag x de la teror sgt pun. tp boleh la kan dr x de. kalu x de lesen kan susah. Husbnd dh la kije shift. mmg banyak kesusahan itu.

Ok semua..Tadaa..jumpe lgi next week.

8 comments:

IdzaLia said...

bagus kalau ada lesen ni.. klu travel jauh2 blh tukar2 drive dgn husband kan..

Pn. Zana said...

~Idzalia~
hai ila. tu la..tpi kalu travel jauh2.die je yg drive. x percaya die kat sy ni.hehe.atau myb belum msa nye lagi. tpi, kitorg jrg travel jauh. kampung pun kat pahang je..

Srifairus said...

hehe.. saya amik lesen 2 x.. tak lulus kat jalan sbb tak pakai seatbealt. bodoh betul rasanya time tue..

Pn. Zana said...

~Sri~
hehe..mcm mana lupe nak pakai seatbelt nih?sure gabra sgt ek duk sebelah JPJ tuh..

mimi_hyllda said...

hai sasu..hahaa..jgn tak tau.
im ur silent blog reader..:)
btw..aah kan tringat lg ms i ajar u drive kan?kan?..belajar bukit la..round ukm la..huhuu..CBN mmg bnyak tolong sy dan kwn2 sy..
*urgghhh tetiba sedih rindu kat CBN..:((*

Pn. Zana said...

~MIMi~
tu la.de jugak la org nak baca blog mengarut i ni kan?hehe. thanks yer.tu la. u la antara org yg banyak bantu i tuk dpt lesen ni tau..Thanks again!!hehe. jgn rindu2 sedih yer.:)

mimi_hyllda said...

hehheee..i pun tringin nak tulis blog sndiri..tp since i penat dgn org yg sibuk sgt nak tau life i..malaslah suze..:)..*hahahaa..perasan*
tgkla..if st hr nnt i rajin.nak jgk ada blog sndiri..tp nnt blog i mst citer2 sedih je..hahahaa..LOL!~
yala..org nampak je mcm happy,gembirakan..dlm hati xda sapa yg tau..kan suze kan?kan?...huuuu:((

Pn. Zana said...

~Mimi~
perasan tau!!hehe. i sejak duk ofis sorg2 ni la de blog. bosan kan?hehe. tu la, dlm hati sape yg tau kan?xpe, nnti akan tiba masa u tuk bergumbira yer..hehe. i sntiasa doakan yer..cepat, buat blog yer..:P