carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Monday, April 26, 2010

1st time jwb tag u alls!!

Salam Semua,

Tag From Fieza Thanks yer My new blog's friend.ahaks!!teruja i..BTW tag ni bertajuk : Selongkar pe dlm bag?? (cm Fuhh lak kan?perasan artis sekali sekala la kan??)

Disini sy menjabw tag dgn persaan gumbira yer.ambik sket masa b4 nak balik umah.Bz sgt today!!B4 dat, harusla de pics kan?


~Ini la my handbag- sy de 1 bag ni je yg leh bwk ke opis. beli tahun leps time nak raya~Kepingin beli handbag lain lor..~


~Inila benda2 alah yg always de dlm my brown handbag~kalu lihat di pic ats (skema la ayat).meh sy list kan yer:

1- My black & blue purse. brand: Giossardi. Ni antara purse yg baru beli pung. i like a long purse. so easy to put money kan?huhu. Ni antara yg wajib ade!!kalu x de, haru den. dlm purse of course de Ic sy anak beranak,Money, bank card yg serata bank tuh, Lesen & kertas2 mengarut yg x sempat buang. harusla, resit kuar duit, resit giant.dsb. :)

2- Kunci. ada 2. yg hitam tuh car key, yng tali panjng cm nak gayut card pekerja tu house key. ade reason kenpa kunci itu di ikat sedemikian ruper. U all kan tau, umah sy tngi. duk di tingkat 2. bile dh smpai umah tuh, of coz penat giler & agak sukar nak menyelongkar beg nak mencri kunci kan?so, lgi seng bile leh gayut kat leher kan?lagi seng if mendukung si kecik ituh.x boleh letak bwh, die nak ke tangga. sy takut..tangga itu x begitu safety tuk si kecik yg baru nak belajar berjalan!!!di jauhkan la kan kejadian x di ingini ituh!!

3- Handphone. ade 2 gak. 1 sony - my personal handpone (sy rembat my husband punyer!!, agak jahat sy disitu. sy punye dh rosak.:P) 1 lagi tu, nokia yang Hado je. tuh tepon opis punyer. guna maxis bill u all's. itu selalu la mengoda i untuk guna for personal..but, tidk sekali2. amanah bos kena jaga. w.pun de urgent matter sy terguna. but sekejap je! s

4- Bag Makeup. dlm tuh simple jer. de bedak cmpact maybelline, Nivea lip care, & perfume one drop perfume. (u all nak tau, sy bukan lah pemekap tegar untuk ke opis)hehehe.

5- Last sekali. my dgcam. x leh ambik pic.but try to gogle jap yer. of coz, ni yg 2nd penting leps my purse. sgt sngt my dgcam. w/pun x high-end, but buleh la nak ambik pic kitorg2 nih.:P


~credit to En. Google~

Ok. Tugasan menjwb tag sudh selesai. Harap Fieza puas hati yer.hehe. so, kepada semua follower i, meh la kita menjwb tag nih.

Bye. & Tadaaa

p/s:sy sudh lewat nak balik. de kain dlm mesin belum di settle.

10 comments:

Fieza79 said...

thanx becoz sudi jwb first tag ni..xpe len kali kita sm2 mengetag okeh...

anyway nice handbag tu..n kita serupa je sbg seorang pekerja n blogger tegar..hehee...

kamera tokleh lupe kan...

IdzaLia said...

hehe.. best le tag ni .. Lia nak jwb nanti blh?
hihi..

Pn. Zana said...

Fieza: a'ah. blogger tegar ek?but kerja ttp buat kan?thanks again yer!!:P kamera mmg always dlm henbag.:P

Lia: lia jwb lah yer tag tuh.nnti sy tengok ek?thanks.

Shieda said...

TAG mentag..dulu akak aktif berFotopages ada la aktiviti mentag nih, tapi sejak berkecimpung ngan FB dan Blogspot ni....sesekali update supaya tak bersarang semut..huhu.

Pn. Zana said...

K.Shieda:
sy baru nak menjinakkan diri dlm mengetag nih..hehe. meh la kita menjwb tag ni yer..

Miss Q said...

syok kan tag nih! buat kita rasa nak shop biar kita pun ada barang mcm dia! kekekekeke

Srifairus said...

apa yg tag nyer.. ku tak faham...:)

Pn. Zana said...

Miss Q: hahaha..betui tuh!!
Sri: huhu. x phm ke?sy pun baru nak usha2 mengetag.just jwp je ape yg de dlm ur hanbg. ambik pic & story sket2..

Srifairus said...

tag le saya jg.. korang mesti terkejut tngk apa ada dlm handbae ku.. umpama poket doraemon... hehehhe

Pn. Zana said...

Sri, sy dh tag tuh. cume suh follower je. u la jugak tuh.