carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Tuesday, March 22, 2011

rutin seharian saya bile suami sudah kije normal

Assalam ..

Tajuk kemain panjang!

Since berkahwin sy sudah bersuamikan suami yang bekerja shift. kije malam, petang maupun pagi buta.so, start awal bulan hari tu. die sudah bertukar tempat kije . kerja normal. masuk kul 9pg balik 6ptg. Sabtu kije jugak. tp, alternate. 1bulan 2 kali Sabtu la. so, Sabtu akan dtg neh. die kije. so, melepak aje di rumah melayan si kecik. :)

bile suami sudah kije normal. sy sebagai isterinye turut jugak berubah. cm ner tuh ?

pagi

-bangun kul 6-30pg, solat subuh,
-masak untuk asben + saya bawak bekal (kecuali Jumaat)* sbb nak jimat $$ :)
- jemur baju.dlm umah jerk pun.
- iron baju kije & kemas beg Ammar
- dh siap masak . mandi + siap2 nak g opis.
- Ammar mandi kat taska.
- kul 8-40pg mesti dh kuar rumah. antar Ammar ke taska.

petang

- balik rumah kul 5-30ptg. singgah kedai beli barang kejap.
- balik rumah.loading baju dlm mesin
- basuh pinggan (pg x sempat)
- sapu ruang tamu
- kuarkan bahan beku yg nak di masak
-mandi & kul 6-30ptg, kuar rumah ambik anak

malam

- lepak kejap b4 magrib
- solat & masak makan malam. , smbil2 tuh pantau keadaan baju dlm mesin.
- makan + layan tenet +lepak tgok tv
- 10-30mlm dh masuk tido (awal kemain!)haha

cm tu la hari2 berkerja. x penat sgt pun cume petang tu yg penat sket. sy x ambik Ammar terus masa balik kije. sbb ssh ngan die. die sibuknak main kat luar. dah x smpat nak kemas. tp, kalu hujan lebat ribut petir tu sy usahakan ambik die dulu. :)

korang pulak cm ne..jom share ! :)

2 comments:

ummiaqeef said...

pagi - bgn kemas beg aqeef, gosok baju keje, mandi, solat, bersiap, kul 7.15pg antar aqeef taska

ptg - amik aqeef terus dr opis. kadang singgah kedai. kuarkan bahan masak kalau masak. hehe. lepak jap masak - mandi

malam - lps maghrib makan - kalau rajin basuh baju - buat keje rumah skit - layan tenet - tido

J@J@ / Bini The Rock said...

saya pulak :

pagi : 6.30 bangun, mandi, solat, tukar pempes nuren, sarapan (TR yg buat biasanya). jam 7.40 mst kuar rumah hantar anak ke rmh pengasuh. 8 masuk keje.

ptg : balik keje amek anak, beli kuih atau goreng cekodok ke kat rumah (mmg jarang msk nasi mlm), solat asar, rehat kejap tgk tivi, mandi.

mlm : kemas baju Nuren, kemas beg, gosok baju, layan tenet, kdg2 jalan2 atau shopping mlm2..11-12 tido.

x)