carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Thursday, March 3, 2011

malam tdi pegi tampal gigi ..scary gak ek

assalam ..

yer..sy de msalah gigi depan yg cm mereput & mnyebabkan berlubang dh.! maluuuu. ptg smlm, balik kije. mandi + gosok gigi. tetibe lepas mandi nak tengok cermin ..mak aiiii. yg reput tuh dh berlubanggg. malu la weiii. so, asben balik, terus la mengadu domba kan..so,die pun terus la ajak pegi klinik gigi Zainal dekat Puchong Prima..

on internet, cri no phone. nak tanye tutup pukul bape. nsb baik tutup pukul 9mlm. so, ambik Ammar, terus pegi. smpai sana kul 7-20mlm..tgu jap, & then masuk bilik doktor. dup dap-dup dap lah ..debar. kuatkan hati jerk. doc tanye nape..sy pun..bla, bla, bla..baring ..sy tanye sakit x..die kata ngilu sket..okey, tabahkan hati..1st step, die korek dulu yg reput & buang habis..lepas tu relaks kejap..suh sy kumur..tp b4 tu sy dh asyik nak muntah jer. sbb cm de air sejuk masuk dlm mulut kan ? kejap2 sy rase nak muntah..doc siap ckp, x leh buat cm ni, kalu xleh tahan..so, sy pun tahan..nafas cm bise & dh siap dlm 25minit cm tuh. huhu. scary la jugak bg sy yg penakut amat nih ..:D

dh siap..byr bill..bill dlm rm90! . mahal kan ?melayannng duit. x pe, kata nak cantik kan ?hehehe. boleh je pegi kat gomen klink..tp nak cepat kan..belasah jerk lah ..:P

balik umah jap makan & solat magrib. dlm kul 9mlm gerak g putrajaya. jumpe kwn blogger nak antar tudung ..:)

sekian ..x de image pung .sbb x de mood nak ambik pic.takut kan ..:D

5 comments:

.:mama dhia:. said...

satu tampalan RM90??fuiyo mahal tu..

2 minggu lepas g gak pasal gusi bengkak, dokter bg ubat jer..3 jenis ubat RM 40..sabtu ni nak g buang karies yg sebabkab bengka tu..x tau la brape RM..

Pn. Zana said...

@mama dhia : rm50 untuk 1 belah. sbb belah depan & belakang kan.tu kena rm9o . bg diskaun rm10..hehe

syariza09 said...

sy pun scary gak kalau bab gg ni.
skrg ni Zana leh la senyum lebar2 kann :D

* next week sy pon nk g dentist, gigi sblh kiri wat hal pula :(

NooR hEkmAt HasHiM said...

dekat belah mane ek klinik gigi zainal ni?
rasa macam takut je nak p. tp, gigi dah sakit..:(

Anonymous said...

tension nya saya! ada 2 gigi kena tampal then 1 lagi kena tampal semula sebab tampal lama dah rosak!! :'(