carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Wednesday, June 16, 2010

Confuse lor..

Salam...


~Kakitangan Indah Water tgh wat kije. Pic from Image Goggle[maaf, pic ni blur gile]~

Aduhai ...rase cm confuse jer la..cm ni, last sunday, dpt 1 sms surat cinta from owner rumah banglo 5 tingkat lama. dia kata, mintak sy settlekan bil tunggakan Indah Water ni. erm, setahu sy la bil ni under owner.& sy sms la bgtau apa yg sy rase. tapi, die berkeras jugak yg penyewa kena bayar ..sbb dulu die pernh gak duk menyewa.[die bg contoh nak meneggakkan ape yg die kata]

if die nak gak sy bayar..sy boleh bayar...but secara ansuran la. banyak la jugak kan if nak bayar lump sum. Ni kiraan bil tunggakan yang sy kena bayar : -

Bil sebulan IK x bulan yg sy duduk [bulan 3,2008 hingga bulan 4, 2010 =26bulan]

rm8 x 25bulan : rm208 [banyak jugak kan??]

Tapi, sy pun confuse la jugak kan , nape la penyewa yg kena bayar. kenapa dulu x mintak deposit pun sama cm bil api & air..Erm, sy pun mls2 la nak kecoh2 kan.mls nak cri gaduh.bayar je la kan?tp, secara ansuran la..nk bayar rm10 boleh sebulan ???

okla..ape pendapat kwn2 lak ??

babai..

Note:

nk kena clarify gak dgn owner baru nih!!


4 comments:

Fieza79 said...

taktau sgt hal2 mcm ni...penyewa kena bayar ka?? jenuh la kan? redha je..

Pn. Zana said...

hehehe. itu la..redha je la kan ??nsb baik die x suh bayar cukai pintu smue..:)

Srifairus said...

zana, selalunya tuan rumah yang kene bayar.. tu la, len kali bila nk msk umah sewa kene ty benda2 cmtu dl.. klu kita yg kene bayar, patutnya minta terus potong dari sewa..

masa sewa dl ada buat agreement tak?? ada kata zana kene bayar bil indah water ke dalam agreement tu?
klu takde, tak yah bayar.

Klu dia berkeras jg, suh la dia bwk msk mahkamah dan dia tak kan menang. Bil indah water atas nama dia dan bukan atas nama penyewa.

Tegakkan hak anda.. (hehhee)

Pn. Zana said...

Sri~

x de pun buat aggrement pun, almaklumla, masa tu pun rushing je pindah & kwn ats kawn la owner tu pun. sbb b4 ni, owner yg bayar...

erm, entahla..kalu mmg x kenal langsung..mmg nk buat x tau je..:)