carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Thursday, May 19, 2011

jangan beli botol cm ni taaauu!!

Assalam ...

Apa khabar korg? baik? sy baik2 ajerr. tapi lately ni cm selalu pening kepala la. tapi pening kepala kat opis jer. balik opis, mandi2 & relax dh okey. ke sbb opis ni dh x sesuai ngan sy kot..haha.

okey. ni nak kepoci kat korang. last 2 weeks kot . pegi la JJ yang dekat Puchong ni hah. ingat nak cari botol susu baru kat Ammar. mesti la yang free BPA kan? so, belek punye belek. tersuke la ngan 1 design ni hah. gemuk & ada tempat pegang & colur pun cm okey2 je la. oren tuh! hehe

cm ni la rupanye..



keluaran Anakkau(bukan nama sebenar)

harga dlm belas2 gak la..

balik umah..dh show off kat Ammar, botol baru! baru! suke la kann? so,basuh & rendam ngan air panas & buat la susu. masa nak goncang tuh..eh. cm longgar kerr. air keluar je. try tonggeng ..air turut keluar kat tepi2..bukan sket, banyak tauu!

so, bgtau Ammar, ermm. dh rosak la..buang la yerr. nasib baik die faham..tapi asyik la sebut. baru. baru. huhu..

Ayah Ammar balik je. bg pada die.kot2 die leh tau apa punca kan? erm..mmg x elok la. mesti ada rosak kat mana2 kan..sgt la gerammmm!! berjenama la jugak kan..
ingat nak g tukar balik , tapi dh koyak dh plastiknye. erm,lupakan je la ..:)

so, korg kalu nampak botol susu cm gini. elakkan beli eh..

tu je nak cite..:)

3 comments:

syariza09 said...

laa, yg baru pon jadi camtu gak ker....ntah dorang jual botol reject kot, kita yg taktau pula yg terkena.

Saya dulu beli botol kiko tapi baru pakai sebulan, nombor2 kt botol dh kabur & hilang, terpaksa buat tanda sukat air ngan marker...huhu

.:Mama Dhia:. said...

bukan name sebenar ye..hehehe..
anyway..tq for the info..

Bionic women said...

biasanya kes macam ni samada size puting tu yg x sesuai atau, garisan grip utk pusing penutup tu rosak...mungkin ada terhakis ker, patah ker..sebab tu air keluar