carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Tuesday, May 31, 2011

Anje Nasi Beriani Gam, Bangi


Assalam ..

masa cuti wesak yg lalu, pagi2 bangun nak pegi cari lauk. ingat nak cari ikan talapia yang fresh & nak goreng garing atau berlada. tapi. puas la mencari tak de yg berkenan di hati. lepas tuh. dh nak masuk tengahari. mula la lapar kan ? so, cri la idea ni masing2..:)



eh, eh. makan nasi beriani kat Bangi tu pun sedap kan ?

a'ah..jommm.. tapi nnti Ammar mesti tak behave..

tak per..belasah jerk. :P



so, terus masuk tol, ambik jalan ke Bangi dari Puchong ...tapi b4 tu asben nak pegi tukar tayar kete dulu.sbb sudah tak de bunga katanye..:) nsb baik la cepat servisnya..dh siap terus pegi makan. sbb bengkel ngan kedai tu dekat la sangat ..oh ye. restoran ni kat skyen 15. tak tau cm ne nak pergi? Google map saje..:P nampak nau x tau nak bg direction kann?? :P

smpai2 jer, eh dah meramai. kena beratur kan? sy kan pemalas ..so, asben g beratur. sy cop tempat & jaga Ammar. die masih behave lagi time ni. :) duk dendiam lagi. tapi dh tgu ayah almost 15minit dh nak jalan2 dah..tapi nsb baik ayah dh smpai ..& dh boleh makan ..


order :




Nasi Beraini Daging

Rm6.50

for me ..







Nasi Beriani Ayam

Rm6.00

for asben ..



untuk Ammar sy order nasi separuh & ambik lauk kitorg aje..:)

oh ye. Ammar baik je die. ambik kan baby chair tu & bg 1 pinggan. die makan jerk. tapi bersepah sudah mesti yerr. lantak pi la staf kedai tu nak marah ..:) kalu sy suap, bukan die nak. kalu sy nyebok2 kat pinggan die. die ckp..


makan kat sana..**sambil tunjuk kat pinggan sy.:P


so, layankan je la kan ? anak korang ok tak makan kat luarr?

:D


ini pintu masuk die yerr.. :D gigih g ambik gambar tauuu ! :P






tapi..gambar watak2 tak de pungg. :D

okey..babai...

lupe lak..sedap la jugakk..kenyangg. tapi, cm ade kurang sket .huhu ..

:D





2 comments:

ummiaqeef said...

macam tau je..rase pernah gak makan sini..kalau betul la kedainye,mmg sedap..

Papa-NtiQ said...

nanti saya try kat restoren anje ni sebab banyak bloggers puji tempat ni

nasi beriani gam memang femes kat johor terutama di area batu pahat dan muar. Saya baru jer upload pics masa makan beriani gam kat Tangkak...bagi saya yg paling best tapi kurang dikenali.
Senang2 tu singgah la yer blog saya di www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan, makan dan makan hehe..takde topik lain.
Nanti follow yer blog saya TQ TQ TQ