carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Sunday, April 10, 2011

tugas mencabar hari ini.



asslam .

selamat hr Ahad u all's. :D

hari ni sy ade misi baik punyerrr.:P lunch nnti ader tetamu nk dtg. my cazen yg baru khwin &stay kat area umah sy ni jugak. di Taman Putra Perdana ni jugak. tetapi berlainan apartment. kat sini kan mmg mewah dgn apartment.dekat 10biji jugakkk. :)

hari tu wedding die kat kampung, kami x dapat balik. asben kije kan? so, kami pun ajak la diorg dtg umah makan-makan sket..

yg pasti akan kelam-kabut la jugak ni..hehe. aterr, pembantu pun takdok. so, sorang2 aje la. plan nak masak aper?? selepas buat discussion ngan asben,.(tp x bincang sgt pun, die okey je apa cadangn sy. lelaki mmg cm gitu kan.mls nak pikir menda remeh2 ni..haha)

sy ingat nak masak ..









nasi ayam !!


nasi ayam yg pertama telah sy hasilkan ..:D



dulu dh pernah buat! & masa kat kampung pun dh buat sekali. maknanya dh buat 2 kali dah ni. hope hari ni lagi sedap yer..takut gak. sbb kalu kita nak buat makan kat org ni.ada je yg spoil kann??:)



okey. mau buat sekaranggg.:) oh yer, pencuci mulut adalah pudingg! nnti sy upload pic yer :)


p/s : wish me luck yer !:)

4 comments:

waniey_sakura said...

wani tingin nak wat nasi ayam.. tapi xbuat2 lg.. xpenah wat.. igt nk try weken nex week.. heheheh.. ad ape2 tips pnting x nk bg jd sedp??

p/s: skg nie cm rjin lak nk blja msk yg xpenh wat.. heheh..

BIONIC WOMEN said...

kita pun wat puding rini..tapi nntiler kita upload..hehe

Pn. Zana said...

waniey:

hehe. bagus tuh dh rajin nak mencube..:) tak de tips pungg.nnti sy bg resepi yer..:)

Mommylicious a.k.a ibuRafiq said...

waaa..terbaek!!!