carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Thursday, April 21, 2011

jangka hayat penggunaan babygate



Assalam ..

Ammar dh besar kan? lepas tu x dpt adik pun lagi. so, banyak la benda yang kita beli khas untuk die dah x boleh pakai. kalau dulu car seat tuh. ada tu hah duk atas rak. tgu adik dia la kot kan kalu nak letgo pung.

kali ni nak cite benda alah nih hah :-



tengok entry ni:-

http://sasuzanazanudin.blogspot.com/2010/04/sudh-beli.html

gambar ni masa mula2 pasang baby gate nih! dlm bulan 04.2010. eh. kebetulan pulak kan, masa nak bukak pung bulan 04.2011. hayat penggunaan nye adalah setahun wei! syabas baby gate! :)


so, skarg Ammar dh besar.


dh pandai bukak & tutup baby gate! setiap kali kitorg g bilik air, die pun ikut sekali. siap bukak + tutup babygate tuh! ni x boleh jdi neh. menyempit je pung benda alah ni kan? so, kita bukak la. dh x berfungsi dah kan ?


ini sebelum di bukak. kat umah lain. bukan kat pic di ats yer


so, gambar selepas x ada! hehe. baru bukak semalam pun. suh ayah die bukak. ketat eh nk bukak kan..mau jadi hulk kang kalu try2 x boleh jugakk. :)

so,skarg dah x ader baby gate kat situ! so, kekerapan Ammar pegi dapur adalah sgt tinggi. suke sgt pegi dapur & buang sampah2. kdg2 tu sengaja je pegi kutip smpah bawah kusi.

ibu...** tunjuk smpah
tolong buang yer . ada bekas smpah dlm sinki.

terkedek2 la die pegi.

almost 30minit sekali okey nak pegi dapur ..huhu

:)

4 comments:

ummiaqeef said...

aqeef pun dah bukak safety gate ni, lame dah haritu.. sempit nak g dapur. dia g dapur kalau kite g je..kalau x mmg xde la dia nak masuk dapur. haha

J@J@ / Bini The Rock said...

oh! saya x sempat nak beli gate itu. Dulu berhajat jgk la nak beli kan 1 utk Nuren.. (belikan??) ..tapi sbb dah TR pandai menukang sendiri..so, pakai pagar kayu je lah Nak! hehehe

Mommylicious a.k.a ibuRafiq said...

rafiq tak pernah pulak pakai nie...

Bionic women said...

kita x pernah ada menda alah nih..
Baru perasan Dhiya masa kecik x obses ngan dapur..hehe