carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Wednesday, April 27, 2011

tangan sy terkena minyak panas


assalam ..



seram takkk?



ni kesannya dari dekat yer anak2






ni dari jauh..




bile kena ni ??

thanks sbb bertanya..haha. ni kejadian hari Ahad yg lepas. pukul 5ptg mcm tu. lapar kan? lepas hujan. terus la merajinkan diri buat jemput2. nak cicah ngan kuah kari. buat adunan macm biasa je. buh tepung, telor, bawang, garam, kunyit + kacau2 ngan air suam. goreng & buat api sederhana jerk. sekali ada 1 jemput2 ni cm merekah & sket je la die nye effect terpercik minyak dengan kawasan berdekat. so, relak lagi..tetibe. yg lain pulak merekah & meletup dgn kuatnye smbil terpelanting kat bawah kuali. mak aiiii . masa tu tgh sedang molek duk kacau jemput2 tuh. dh terkena kat tangan tauu! pedih ya amat! terus lajukan kat bawah air paip. & buh minyak . lepas tu tuamkan ngan air batu. :) asben duk luar pegang kan Ammar. x bg budak kecik tu masuk dapur.bahaya. tapi, dlm pedih2 tu smpat la abiskan goreng & makan. nasib baik x gelembung. hanya tinggal kesan lebam sajerr. :D

nape ek boleh meletup nih. asben kata tepung masuk anginn. betui ke ek..huhu

:D

6 comments:

ummiaqeef said...

tu tanda org rajin masak, haha..

Bionic women said...

mungkin betul kot tepung masuk angin..hehe..

Imaan09 said...

aisehhhh..sakit tu..buh Bio Oil.. klu sakit xilang (bila2 klu jadi lagi laa), buh ubat gigi..

CT Delima said...

Assalamulaikum :D

dulu k.ct pun pernah kena macam ni, tengah goreng jemput2. tiba2 ada lah 2-3 ketul yang meletup dan kena kat atas dahi dan tangan sana sini. yang kesan kat dahi lah sampai berbekas lama nak hilang. memang serik kalau ingat2 balik. nasib baik lah parut tu dah hilang sekarang :D

Anamarza said...

teruk jugak nampak dalam gambar tu, mesti sakit kan, ada masa time masak terjadi jugak kejadian merekah dan meletup tu, tapi setakat ni tak pernah plak sampai terpelanting keluar dari kuali. pasni kena lebih berhati2 la kan

syariza09 said...

first time tahu pasal tepung masuk angin, kalo tepung yg x berkualiti tu tahu la juga