carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Monday, April 25, 2011

warna tema raya tahun ni



Asslam.

Sabtu lepas dh kabo kan nak pegi ke Nilai 3 mencari kain baju raya kan? b4 pegi tuh dah set dlm mind nak ambik kaler grey. namunnn. bile smpai sana, grey yang nak tu x da. ada grey yg sgt2 light which is my asben x berkenan.

actually, sy x bape nak in ngan kaler grey tuh. sy ingat nak ambik dark blue. sbb sgt2 match ngan kain batik Indon yg my fren bg tuh. so, bile smpai sana..mmg dh rezeki sy kott, warna dark blue ada & sgt match la ngan kain batik tuh..so, dh ambik 9m siap2 tuk kami anak beranak! harga nye murah2 jerk pung..huhu. malu nak bgtau..haha.



ni la kainnye. match kan??





btw, ni 1st time tauu kami membeli kain tuk baju raya. biasanya beli yg ready made ajer. saje la nak kelainnan this yearr. :) ni tahun ke4 raya bersama! InsyAllah :)

tgu nak bagi pada tailor jer nih. :) tailor ni kawan masa belajar.die duk nun jauh di Batu caves. smbil2 bagi kain boleh la ber-reunion..:D

p/s : sibuk ngan baju raya.puasa pun x lagi..haha.

4 comments:

Imaan09 said...

wahhhhh..saya pun buat entry pasal persiapan raya ni.. tp autopublish kul 1 nnt.. anyway warna kita sama!!hehehee..

Pn. Zana said...

@imaan : sama eh..:) boleh raya sesama.

syariza09 said...

wahhh....dah prepare utk raya tu. sy ni nk kena cari tailor la dulu

ummiaqeef said...

x carik lg baju raya..xtau nak tema ape ye..