carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Tuesday, April 12, 2011

last cekup ke klinik desa.

Assalam ...

fuhh! penat menunggu di Klinik Desa tadi. org tak ramai sgt pung . tp nurse cm lambat je wat kije..haha. matik la gini kalu ader blogger fren kije nurse. ampun! haha.

sy smpai sana kul 8-05 pgi. kul 7 cm tu la bangun. siap-siap2. x makan ape pun terus pegi.tgu la kejap dalam 1 jam. akhirnya nama Ammar di panggil. timbang berat. 13kg. tinggi 90cm. okeh . good! lepas tu tergerak hati nak tanye .

sy : nurse,kena pegi ceckup ni smpai umur berapa?
nurse : sebenarnya mcm ni. ceckup ni smpai sekolah. 6buln sekali kena minum ubat cacing.tp, kalau pegi farmasi beli ubat cacing pun dh okey.
sy : owhh. nnti sy bincg ngan asben

lepas cek2 smua, kena g bilik suntikan. bincang ngan asben. die pun okey jerk pung. malas dh nak ke sana kan?

so, decide ckp kat nurse tadi nk stop dah..:) okey. die tulis kat kad rawatan tuh. lepas tu die cakap. nnti peknen 2nd baby. jumpe la lagi !! huhu. sy pun senyum ajer :D

balik, beli kueh kejap. tuk Ammar bawk g nursery. kang lapo pulak. kul 10-30 diorg makan lunch dah.

masuk kijer dah nih.:)


tu je nak cite..

babai ..:)

3 comments:

Bionic women said...

saya xpernah ada pengalaman checkup kat kinik kajaan..huhuhu..
sampai Dhiya 2 thun memang checkup ngan doc yg sambut kelahiran dia dulu..dah suka, n biasa ngan doc tu..

syariza09 said...

ooo...blh stop ekkk. nk stop jg la, dh x larat nk main kejar2 ngan Aiman kt klinik tu

Pn. Zana said...

@Ammar mmg dr saya ngandungakn die kat situ je. :)

@sya: bolehh. nnti tanye ek..:)