carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Wednesday, July 27, 2011

Persiapan saya menjelang Ramadhan

Assalam semua!

Hari ini hari Rabu kan? sepatutnya buat WW tapi terasa hari ini nak bercakap banyak ..:P

Korang dh ready nak menyambut Ramadhan? best kan bile masuk bulan puasa ni. sbb perut boleh rest la skit kan? & nnti kita akan rasa best sbb nak berbuka sama-sama ngan family. :)

So, sebut berbuka mesti la pikir nak masak ape kan? sy nnti bulan puasa akan balik awal 1 jam. so, pukul 430 dh boleh balik. so, ada masa la nak masak-masak kan? tapi idea tu bukan boleh dtg on the spot! so, mari kita buat jadual 1 minggu punye. :) tak ada idea nak masak ape? tak ape, boleh cari dalam majalah RASA keluaran Julai ini!




tapi skarg, majalah ini dh susah nak dpt. yang keluaran Ogos punye banyak. yang tu berkisar ttg masakan raya pulak. masakan raya tak yah lagi la. sbb nnti raya kat umah emak or mak mertua! so, kita tolong2 gitu je la yerr .:)

ni resepi udang masak lemak! **terer dh x yah tengok resepi kan ??:P



eh. dlm majalah RASA ini pun ada gak resepi buat biskut raya. base of nestum/oats! :)


sy plan untuk berbuka nanti just nak masak biasa2 mcm mee, mihun, spageti & keow teow je. maybe boleh masak sup, tomyam, kari ke kan? dlm buku ni pun ada. dont worry! chewahh. sahur pulak of coz nasi la kan? kang pengsan pulak! :D dlm buku ni pun ada cth masakan simple time sahur. :)

okey semua! nnti sy share cm ne nak prepare bahan masak nak masak 1 minggu nnti :P

3 comments:

Rai said...

aa..nak buat kueh raya nak kena beli buku resepi jugak ni.. baru feel nak buat kan.. hehehe..

ummiaqeef said...

kite pun ade beli..yg syawal punye pun ade..

Bionic women said...

kita pun mencari ler jugak tapi x jumpa..xder stok dah pun