carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Monday, July 11, 2011

Review KL Gangster



assalam semua..

cm ne weekend? syok? hehe. kami just pegi wedding di Meru hari Ahad tu je. Sabtu duk umah dendiam ..:P

mlm minggu tak kemana kan,just kuar umah lepas Magrib nak makan .:) sbb gas tak de kan. tapi dh ganti yang baru tu. tapi sbb malas lagi kan. so, ke luar la kita. kami makan di Alam Megah Shah Alam sana nun. best jugak makanan nye. Ammar pun behave dh skarg makan sndiri, cume sepah tu wajib.hehe

oh yer . tgh lepak2 malam mgu tu. tengok tv. kat tv3 ada spiderman kan? so, tengok la. masa ni Ammar dh tido dah .lepas tu tergerak nak tengok kat astro 1st. eh, KL gangster dh masuk ek? so, mari kita BUY ..:) anto sms & dlm 10minit dh boleh layan. tapi nak tengok start dri awal. pukul1 cm tu. so, tunggu la..:) x best tengok tgh2 jalan kan ?

cite nye best! jln cite kemas & sng nak faham ..:) & banyak dialog yang sy rase nak gelak jerk.:P

meh nak review sket eh. padahal org dh tau kan ? saje je..:) di kacamata saya pulak


********************************




kisah bermula dari Malik yang baru kuar penjara setelah 5 tahun meringkuk sbb di tahan kerana rompakan bersenjata. bile keluar, Fadil yang dtg ambik die & bawak pergi rumah die. lepas tu Fadil bawak tengok mak Malik berniaga kerepek kat tepi jalan. sedih masa ni. tapi Malik takut nak pegi kat mak die. takut mak die marah lagi.

Malik lepak rumah Fadil, lepas solat si Shark datang & the geng. saje kasi panas la tu Malik baru kuar penjara.lawan dn lawan .Shark bg amaran jgn joint geng dia (King).:D tetibe King datang & peluk Malik. panas la hati Shark..btw, King & Malik mmg rapat dulu. 1 geng katanye..:P King ajak joint die. tp Malik tak nak. die nak cuci tangan ..

Jai (adik 1st Malik)telah belot pada Dragon. sbb ambik duit dri Robert. tak serah pada Dragon la..Jai ni suke hati je die. tak padan dengan kuli. nak duit banyak ..muahahhaa. so, Dragon dh marah kat Jai.

Malik ajak Fadil pegi pub nak tengok Zati (adik 2nd Malik). Zati jadi pengedar pil masa ni. marah la Malik. lepas tu gaduh ngan bodyguard(Bob) pub. & masa nak keluar dr pub. kete Fadil kena bakar . masa ni kelako pulak si Fadil ni..hehe. Malik tak puas hati jumpe Shark. die syak ni kena Shark. lepas tu King marah Shark sbb nye ckp bukan2 pada Malik.sedih pulak tengok Malik masa ni..muke suci jerk..huhu

Zati balik rumah.kabo ke mak die yang abg die balik ..sedih la mak die tuh..:) Malik kije kat pasar borong selangor. situ tempat Shark. ape lagi..bergaduh la diorg ..biasala ganster kan?gaduh sana-sini. lepastu Ajib dtg tolong..Ajib nk ajak si Malik joint Dragon. tapi die tak nak. die nak cube cara hidup baru. :) masa gaduh ni lawak tau . si Ajib tu buat dialog kat org Shark. 'kalu aku kerat ko 18 baru ko tau erti penyesalan;..muahahhahaa.:P

Jai joint kumpulan Shark. sbb kan duit Jai sanggup je ikut Shark. tapi Shark ni ada agenda buruk yang lain.

Malik jumpe mak die. ikut mak die balik..sedih pulak kan..lepas tu Zati balik. & nak pegi mana entah..die ckp menyesal da abg mcm Malik. sbb masa Malik dlm penjara hidup Zati & mak die susah. part ni pun sedih jugak .:P betul jugak ckp Zati tuh kan ? hidup terumbang ambing sbb kan perangai abngnye

Jai gaduh ngan Ajib & Malik datang tolong ..apa lagi Shark mengamuk la.. terus suh kejar si Fadil ngan Malik ni..hbs kete Iswara merah Fadil kena pukul. King pun datang . lepas tu King sound pada Shark. jgn kacau hidup Malik lagi..lagila hangin si Shark tuh ..terus King halau die.esoknye, Shark jadi gile. die bunuh Fadil & King ( ayah tiri dia).

Malik sedih & nk return. nak balas dendam ats kematian Fadil. die mintak tolong Dragon. mula2 Dragon tak nak tolong. tp Ajib ckp ni chance tuk hapuskan Shark & Jai. so, Malik pegi lawan sndiri Jai & Shark..& Ajib dtg tolong..Dragon tembak Shark masa Shark nak tembak Malik. lepas tu Jai nak lawan lagi ngan Malik. Malik tak nak la sbb tu adik die. & last sekali Malik geram sgt. habis die lawan ngan Jai.& Jai suh bunuh die. tapi Malik tak nak..sbb tu kan adikdie. darah daging die..so sweet kann?

Akhirnye kumpulan Dragon maharaja lela di KL. tapi tak lama. kena tangkap jugak & Malik pun masuk penjara lagi..Jai hilangkan diri. lepas ni, Malik dh tak de apa lagi yang die nak buat, cume memohon ampun dari ibu die & Allah s.w.t.

Tamat ..

details takk? muahahaha. tengok 80kali mana tak ingatt! :P **tipu.tadi ada la sence yang tak tulis...tapi kalu movie lagi lama. ni dh masuk tv, ada la potong2 seket. dlm 1jam 15mint je citenye. dlm movie lgi syok kan..:)

* semua pelakon best. banyak sence lawan. Malik teror wei berlawan. sama ngan Jai. si Shark x sgt. ckp je banyak..muahahha.

p/s : dh okey dh cite..banyak juta jugak kan diorg dapat kan? tak perlu la KL Gangster 2. kang melalut pulak ..:P



2 comments:

ummiaqeef said...

baru nk pinjam dvd kat kawan, haha.. xde amik pakej astro first.. ;P

Sidratul Muntaha said...

ye ke?
rasanya aaron tu kekok sikit arr time fight scene.
tgk byk kali jugak.
byk jugak part dia yg tak bape nka kemas.
nak2 part dia tumbuk2 tu..
adeii..
*spoil kat situ arr.
tpi aku suke sofi jikan lagi la!!
terbaeeeeeeeeeeeek!!