carian di sini ye

Tetamu Terhormat Kisah Hidup Saya

Labels

shaklee (136) Ammar (73) miss sasu (71) my self (54) misssasu (51) jom kurus (33) nak kurus (29) info (28) promoshaklee (22) Jomkurus (18) esp (18) family (18) baby aryan (17) tips diet (17) drama tv (14) raya (14) misi kurus (13) puasa (13) resepi (13) wish (12) makan2 (9) nak cantik (9) MasterChef (8) outing (8) contest (7) friend (7) DPLI (6) hadiah (6) kawan (6) macam2 (6) rumah (6) setcantik (6) GA (5) Holiday (5) cookies (5) diet (5) jalan (5) masak2 (5) movie (5) rancangan tv (5) vitamin c (5) wordless wednesday (5) Aktiviti (4) Lirik Lagu (4) Port Dickson (4) Reunion (4) breastfeeding (4) fren wedding (4) potluck (4) senaman (4) setdetox (4) balik kampung (3) klinik (3) kurus (3) makan (3) sales (3) sarapan (3) sembang2 (3) shopping (3) tips (3) video (3) weekend (3) A'Famosa (2) Imam Muda (2) blog (2) doa (2) gift (2) iklan (2) info diet (2) kencingmanis (2) kuantan (2) lemak (2) makanan peberet (2) masak (2) mimi (2) misi insaf (2) mutiara kata (2) nursery (2) pengetahuan (2) ragam (2) sakit (2) sembelit (2) surirumah (2) testimoni (2) vitalea (2) vivix (2) 2015 (1) Air Panas Gadek (1) Bola (1) Bonuslink (1) Bukit Cerakah (1) Interview (1) Kolagen (1) Maharaja Lawak (1) Maulidur Rasul (1) Melaka (1) Nuffnang (1) Pantai Klebang (1) Pengenalan Diri (1) Pengkalan Balak (1) Taman Pertanian Malaysia (1) The Stadhuys (1) adik ipar (1) agar-agar (1) anak anak (1) anniversary (1) astro (1) azam (1) baju kurung (1) banjir (1) beca melaka (1) berita semasa (1) bisnessonline (1) bola sepak (1) bonus (1) bulan rejab (1) cadar. (1) cake (1) cantik (1) cinch (1) demam (1) diabetis (1) elektrik (1) facebook (1) glacomplex (1) hamil (1) handbag (1) hari lahir (1) hari raya (1) herblax (1) jiran (1) jubah (1) kalori (1) kaswi (1) kencing manis (1) kolestrol (1) konvo (1) kustem (1) maharaja lawak (1) mengandung (1) milkboaster (1) minum (1) mothers day (1) muzik (1) muzium samudera (1) my home (1) my mum (1) myself\ (1) nasi goreng kampung (1) oat (1) okbaby (1) omegaguard (1) on9 (1) panduan (1) pengalaman mengandung (1) pengumuman (1) pizza hut delivery (1) pms (1) pregnant (1) preloved (1) puasa. makanan (1) puchong (1) sahur (1) sedekah (1) segugut (1) sekolah (1) shop on9 (1) soya (1) tahun 1 (1) taman tasik cyberjaya (1) tazkirah jumaat (1) toys (1) vitaminc (1)

Thursday, June 16, 2011

dilema ibu bekerjaya & tinggal di rumah flat

Assalam ...

wahh. dilema gituuu ! :P

okeh. bagi sesiapa yang tidak memenuhi ciri2 seperti tajuk di atas seperti anda suri rumah & tinggal di rumah teres dan di sebaliknya sila beredar..hahahaha. gitewww. :) tak eh, gurau ajer,..

dulu kan dh kepoci, dpt umah bawah. tapi masih duk umah flat la. :) nk best sket tulis apartment..haha. :) dh siap buat entry pasal sidai baju tgh2 panas kan? tapi tu wekend je la. tapi lately ni asyik kuar je weekend. guana baju nak kering secara semulajadi? itu la dilema nye ni hah.

sy biasa basuh baju rajin sket. w.pun mesin semi-auto.:) biasa basuh Isnin, Rabu & Jumaat. hari Jumaat tuh mesti banyak menggile. sbbnye pagi2 buta Sabtu dh nak jemur kan.Umah sy ni x de balkoni yang boleh jemur baju & boleh pegi kije dgn aman. so, merasala jemur baju dlm umah,gantung je kat besi2 yang tuk langsir tuh kat pintu bilik & pasang kipas pada malam hari. huhu. begitu la kan proses pengeringan secara tak semulajadi. nak buat cm ne. itu je yg ada. tak kan nak jemur kat luar & time lunch balik umah, g angkat..x koserr la kan?

ke cm ner? ini pun jadi masalah jugak buat saya. sbb nnti akan mengundang nyamuk kan kalu kain lembap ade dlm umah..

ada 2 pilihan ni hah:

1) benti kije ( ni cm tak boleh la lagi..huhu)
2) sewa/beli umah teres ( ni boleh usahakan! :P )

doakan sy dpt sewa/beli umah teres yo!

jom cuci mata tengok umah2 ni.umah makin mahal weii.

T__________________T























cantik2 kan??

tapi kalu tanye saya. sy nak jenis simple cm ni jerk.nak tengok?

kejap..










umah 1 tingkat jerr .

sy suke.sng nak mengemas! tapi ni pun kalu area sini pun dekat2 rm150k kan??

takpe2, nnti mana tau Tuhan bg rezeki kan? aminn. :)





5 comments:

PUANSTOBERI said...

Zana,
Sy pun dok umah flat. Nati umah baru pun jenis takde tanah gak. Tp ada tpt utk jemur baju lah.
Cuma skang ni, nak sidai luar takut kena ujan kan, jd sy beli besi pjg yg buat sangkut sejadah ke apa tu, yg ada roda tu, jadi hanger kan baju seme kat situ, then letak kat tingkap. So, panas luar akan masuk dan keringkan baju tu.
Cenggitu lah. Tp kadang rasa tak sedap gak sbb tak kena direct sunlight kan.
Tp kalo wiken, kasik jemur habis2 an lah.

Rai said...

sama la kita..balkoni pun tadak..dok sidai kat dalam rumah je.. segan pulak nak sidai kat luar macam indon rumah bawah tu..

Bionic women said...

saya suri rumah, saya leh komen ker??
hahahhaa...
nama jer saya ni surirumah, saya malas jugak nak basuh baju ni..hehehe..

ummiaqeef said...

kite pun alami jugak, tp sekarang ada rezeki nak duduk teres tu pun rumah kerajaan. hehe.. bab beli umah tu mmg best lg umah 1 tingkat.. umah 2 tgkt ni penat ooo..hehehe

Pn. Zana said...

@pn. stoberi:sy ader ampaian tuh. duk kat luar. tapi kena sidai time wekend la.:)
@rai: kan? sadiss
@Bw:huhu. bolehhh. sy rajen membasuh..:)
@roxy: best tuh dpt umah teres. kan,. sy nak 1 tingkat je. :)hope de rezeki